Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Gondolom, megint a Véletlen tevékenykedett és nem a Pontosság és Odafigyelés. Véletlenül a régi maradt bent az Útmutatóban. Láttunk már ilyet. Lassan olyanná válik ez a válasz, mint a joghatás nélküliség. :mad2:
   
 2. Napocska10

  Napocska10 Állandó Tag

  Ezúttal nem a Véletlen volt, hanem a kérdező nem volt elég körültekintő. Az új Útmutatóban is 4 van, de mint már írtam, a kérdező csak a kiegészítő útmutatót nézte, ami még jóval a változtatások előtt jelent meg, a tavalyihoz kapcsolódott, és abban még 6 volt. Nem nézte meg sem a felületet, sem a kiegészítő útmutató dátumát.
  Az persze igaz, hogy úgy lett volna az igazi, ha a kiegészítő útmutatókat is hozzáigazítják a nagyhoz, és legfőképp korrekt lenne, ha az új indikátorértelmezések is megjelennének minél hanarabb, mert például ha elnökként valami más szakterületre kell mennünk, csak ezekbe kapaszkodhatunk. (Na meg a szakosba, aki remélhetőleg képben van, de én sajnos nem csak jót tapasztaltam ezen a téren.)
   
 3. kriszta0412

  kriszta0412 Állandó Tag

  Drága Napocska10!

  Igen-igen be kell vallanom dörgedelmesen , hogy nem néztem meg csak a kiegészítő útmutatót. Én sem vagyok óvónéni, de mivel hamar kérdeztek tőlem valamit, hát ehhez nyúltam:( nem is gondoltam volna, hogy valami nem stimmelhet , hisz minden annyira ....;)
  Szóval van nekem illetve NEKÜNK egy gyors-reagálású hadtestünk, amit mindig megtalálunk....erre alapoztam és hogy őszinte legyek nem is bántam meg :cool:
  Köszönöm, hogy itt vagytok, ha szükség van rátok:dr_24::dr_24:
   
 4. cubakati

  cubakati Állandó Tag

  Én is segítséget szeretnék kérni. A 2014-ben feltöltött portfóliómat kellene megnéznem, de elfelejtettem a hozzáférést. Tudom, hogy itt már többször volt róla szó, de nem írtam fel, most pedig nem tudom. Előre is köszönöm.
   
 5. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  https://www.oktatas.hu/pem
  pedagógusként lépsz be
  lejjebb görgetsz, s ott a saját pf elérése
   
 6. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  oktatas.hu/pem címen, név az oktatási azonosítód, jelszót lehet kérni, és mint pedagógus lépsz be (lenyíló menü).
  Ha működik még az oldal.(?)
  Ladysla hivatkozása precízebb, egyszerre dolgoztunk.
   
 7. ueco

  ueco Állandó Tag

  Kedves Fórumtársaim!

  Az őszi szünet “nyugalmában” elindítottam honlapomat. A http://tanarbazar.blogger.hu/ címen érhetitek el. Módszertani ötleteinket osztjuk meg a kollégákkal. Reményeink szerint színes, sokféle anyagot tudunk majd itt megjelentetni, széles kínálatot nyújtunk, akár egy igazi bazárban. Gyertek, nézzetek be Ti is!
   
 8. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Nagyon tetszik a tanárbazár!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  A szövegértés tanításának lépéseit még középiskolában is használom....
   
  ladysla és ueco kedveli ezt.
 9. cubakati

  cubakati Állandó Tag

  Köszönöm. Megtaláltam.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2016 November 7
  ladysla kedveli ezt.
 10. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Ez szuper. ;):hurra:
   
  vbagi és ueco kedveli ezt.
 11. vbagi

  vbagi Állandó Tag

  .....a házirend mindent visz :rohog:
   
  ueco, ladysla és BAJ kedveli ezt.
 12. kros

  kros Állandó Tag

  Remek, ez már a 2. olyan blog, amelynek szerzője azt itt be is jelentette. Gratulálok, olvasni fogom.
  Biztosan lesz még, egy kollégámat én is győzködöm, hogy a mesterpedagógusi vállalásainak egy részét kb. ilyen formában tudja a legegyszerűbben - és a legnagyszerűbben - megoldani.
   
 13. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Szegény gyerekek. Pont miattuk lett a szünet kitalálva.
   
 14. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Saját tapasztalatom, hogy x+1. évet simán másodiknak számoltak tavasszal. Mi másként okoskodtunk, és nyakig benne voltunk a ped. önértékelésben. Aztán fordult a kocka, a szép terveinket kukáztuk, és gyorsan ledaráltuk a vezetői önértékelést. Szülők: rája, fenntartó: rája, tantestület jelentős része (ötperces online kérdőív): rája, lustábbik helyettes: rája. Azért megcsináltuk, minden jól ment.
  Nehéz tanácsot adni, mert senki nem tudja, mi változik...
   
 15. B.M.E.

  B.M.E. Állandó Tag

  Jól tudom, hogy vezető önértékelésénél nem kell órákat látogatni, ha mint pedagógusnak nem lesz önértékelése, csak mint vezetőnek? Főként, hogy a mi vezetőnknek nincs egy órája sem. (Mivel részt vett tavaly a 60 óráson, így a vizsga úgy tudom neki, mint pedagógusnak próba tanfelügyelet volt, így neki öt évig mint pedagógus nem kell, hogy legyen tanfelügyelete.) Így a vezetői önértékelést készítjük el. Csak nem tudom, hogy az indításkor a felületen akkor a kis naptárra ne kattintsak rá?
   
 16. B.M.E.

  B.M.E. Állandó Tag

  Elindítottam a felületen az intézményi és a vezetői önértékelést. Mindkét helyen muszáj volt óralátogatási dátumot megjelölni, anélkül nem engedett tovább. A legfurcsább az, hogy ezeket az önértékeléseket nem látom a feladatok között (a ma indított pedagógusokat viszont látom, nekik szépen megjelent az a kis táblázat, ami a kérdőívezés fázisába került máris), sem mint folyamatszereplő, sem mint BECS, sem mint "intézmény". A látogatási beosztások között ott van, de csak az adatok láthatók és az a gomb, hogy önértékelés törlése. A felhasználói kézikönyvben szinte semmi nincs az intézményi és a vezetői önértékelésről. Lehet, hogy valamilyen jogosultság nem lett nekem kiosztva? Vagy csak az intézményvezető kezelheti? De én vagyok az adatgyűjtő.
   
  Verőce és anett5 kedveli ezt.
 17. Gudisz

  Gudisz Állandó Tag

  Ez így van Kros, ebben is nagyon sokat köszönhetek neked! :cool:Minden vállalt feladat itt van a szemem előtt, olyan jó visszanézni amit eddig munkálkodtam. Nem beszélve a tudásmegosztásról. ;) Köszönöm itt is mindenkinek, aki eddig belelapozott, hiszen még 1 év sem telt el és a mai napon már 10530 alkalommal látogattak meg. Azóta annyira belejöttem, hogy már indítottam 2 másik blogot (egyelőre csak úgy magamnak), egyik nem a kooperatív tanulásmódszertanról szól, a másik pedig nem a mesterprogramom része.
  Én nagyon szeretem! Tényleg ajánlom a blogírást mindenkinek!!!:)
   
 18. ililiom

  ililiom Állandó Tag

  Minden elismerésem! Nagyon ötletes és hasznos!:cool:
   
  Balhási Veri és ueco kedveli ezt.
 19. szille2

  szille2 Állandó Tag

   
  Viorica26 kedveli ezt.
 20. szille2

  szille2 Állandó Tag

  SOS!!!
  Kedves Csipike 2014!
  Ez csak a 7 évvel a nyugdíj előttiekre vonatkozik? A PSZ oldalát olvasva nekem úgy tűnt. Vagy már a szövegértésem se a régi?

  SOS!!! - segítsetek ki egy gyors válasszal.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás