Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. kros

  kros Állandó Tag

  Igen, kizárólagosan, és jogvesztö határidővel.
   
 2. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Biztos?
  Az a pedagógus, aki a „324/2016. (X. 27.) Korm. rendelet hatálybalépését megelőzően sikertelen minősítési eljárásban vett részt, az OH-hoz 2016. november 15-éig írásban benyújtott kérelemmel jelentkezhet rendkívüli minősítési eljárásban való részvételre.
  Ha ezt szövegértem, akkor az jön le, hogy a 2016. október 27-ig sikertelen minősítés besorolást kapott összes pedagógusra vonatkozik (ok: nem érte el a 75%-ot, nem töltött fel portfóliót). A teljes szöveget nem olvastam, csak Csipike által feltett részletet. Ha nem lehetne mindenkinek, akkor nem így lenne megfogalmazva: az a 7 évvel nyugdíj előtt álló vagy ideiglenes ped. II. besorolású pedagógus, aki eddig sikertelen....?
   
  cubakati és gasape kedveli ezt.
 3. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Az 5 év csak 3.
   
 4. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Aha, szóval mindenki él, mint hal a vízben.
   
 5. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Október 29-én feltettem a teljes jogszabályt, okt. 28-tól hatályos!! - 326/2013 #11071

  Egyértelműen csak "(2) Az (1) bekezdésben meghatározott feltételeknek megfelelő foglalkoztatott,"- ról van szó:
  "foglalkoztatott személy, akinek 2016. szeptember 1-jén a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig és az öregségi teljes nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő megszerzéséig hét év vagy annál kevesebb ideje van hátra, vagy öregségi nyugdíjra jogosult,"
   
 6. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Itt nézzetek körül!
  http://www.pedagogusok.hu/blog-category/közlemények
   
  erakucko, szille2 és BAJ kedveli ezt.
 7. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Így már világos. Tehát az a 7 évvel a nyugdíj előtt álló ped., akinek sikertelen volt a minősítése, most újra kérheti soron kívül a minősítését mindenféle fizetés nélkül. Aki nem próbálta, neki nem kell, így soha nem derül ki, hogy sokkal sikertelenebb lett volna. Viszont ha ők feltölthetnek soron kívül, mert a hasonló cipőben járó meg sem próbálók megkapják, akkor azok az ideiglenes ped. II-ben levők, akik közben jelentkeztek minősítésre (vagy önként, vagy a különös feltételek miatt), és szintén sikertelen volt a minősítésük, miért nem kapják meg ezt a lehetőséget? Hiszen a még nem minősült ideiglenes ped. II.-k szintén automatikusan megkapják a véglegest.
   
  GVA, anett5, erakucko és 1 másik tag kedveli ezt.
 8. PuskásNóra

  PuskásNóra Állandó Tag

  Kedves Lányok!Csütörtökön megyek gyakornokot minősíteni. A portfóliójában nem esett egy szó sem a mentorrol, a rendszeres hospitálásról.El szoktátok kérni,ill. el kell kérni a hospitálási naplót?Vagy felejtsem el?
   
 9. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Nem kell elkérni semmit, nem baj, hogy nem írt mentorról (lehet, hogy szegénykének nem is volt)
  Csak a már megszokott minősítő vizsga történik.
  Jó munkát, sok sikert a kis gyakornoknak és minősítő bizottságnak!
   
 10. kros

  kros Állandó Tag

  Figyelem: ez véleményt tartalmaz, akit zavar, ne olvassa...
  Igazából nem tudni, kiket és milyen elveket képvisel a PSZ és a PDSZ, mert ebben megkülönböztethetetlen véleményük van.
  Ha a kommunikációjukat nézem, akkor az igénytelenséget, a Nekünk tök jó, ahogyan volt, csak semmi se változzon - mentalitást.
  De azért persze legyen béremelés, legyen szuperalacsony óraszám, a pedagógusnak ne legyen semmiféle adminisztrációja, sorolhatnám, de ki ne maradjon: a fő ellenség a galád szakértő, aki nem elég, hogy sokkal több pénzt keres*, de még izélgeti is a szegény, a semmin változtatni nem akaró pedagógust.
  (*Nem állom meg és ideírom: a saját mesterpedagógusi bérem nagyjából annyi béremelést tartalmaz, 2015 januárjától, mint amennyit a főiskola végzettségű 5-6 év gyakorlattal rendelkező pedagógus 2013. szeptemberétől alapból, alanyi jogon megkapott.)
  Akik közül a megvezetettek úgy opponáltak, hogy pl. üres dokumentumokat töltögettek fel, és élénken csodálkoztak, hogy az bizony nem tartalmaz értékelhető kompetenciákat, indikátorokat, emiatt azok miatt sajnos egyszerű dolog volt a sikertelen minősítési eljárás... Na, most pl. ők élhetnek a legfrissebb rendelet adta lehetőséggel...
  A legjobban persze (már megint) a sunnyogók jártak, akik keresztbe szalmaszálat, bocs: papírra betűt sem vetettek, de pusztán az életkoruk alapján feljebb lesznek sorolva.
  A magam részéről persze törvény (ebben az esetben: jogszabály) tisztelő ember vagyok, tehát tudomásul veszem, hogy a Magasságos Kerekasztal ezt alkudta ki, de attól még megvan a véleményem azokról, akik csak így tudnak előrébb jutni, meg azokról is, akik be tudtak dőlni - a blöffnek.
   
  Utoljára módosítva: 2016 November 8
 11. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A látogatások megtekintésénél ez jön be:
  A KÉRT OLDAL NEM TALÁLHATÓ.
  - Kérjük, ellenőrizze, hogy helyesen adta-e meg az oldal címét.
  - Próbálja meg frissíteni az oldalt.

  Kérdezik: ez egyedi probléma vagy más is tapasztalta?
   
 12. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Nagyon egyetértek Krossal! Valóban a PSZ és PDSZ elég érdekes álláspontot képvisel. Hányszor lejött mindkét oldalról, hogy a pedagógusok a szakértők helyett dolgoznak. Itt újra csak azt tudom megemlíteni a szakértők mellett senki nem áll ki. A portfólióról meg csak annyi, aki ezt a kis portfóliót nem tudja kitölteni....
   
 13. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Kedves CH-s Kollégák.
  Néhány napja téma volt a rendkívüli minősítési eljárás.
  Ma kaptunk erről egy tájékoztatást a POK-tól.
   

  Csatolt fájlok:

 14. GVA

  GVA Állandó Tag

  Szeretem ezeket az időpontokat és időintervallumokat. ;-) El mertem menni a szünetben egy külföldi kurzusra október 28-november 7-ig. Emaileket igen, de a Canadás fórumot a POK, az OH oldalát nem volt időm olvasni. Ezen a fórumon közel 20 oldalt "forgalmaztatok" ez idő alatt... Ez azt jelzi számomra, hogy valami van a "levegőben"...
  Köszönöm, h vagytok :)
   
 15. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Átnéztem az én POK-om pályázatait.
  Szakképzésben miért nincsen szaktanácsadó????????
  Ez egyedi vagy országos..????
  Csak közismereti szakosok szerepelnek és általános területek vannak megjelölve.
  A mostanság előtérbe kerülő szakképzés szaktanácsadó híján.... értem én az, hogy a sok-sok változás miatt nem nagyon van olyan személy, aki naprakész lenne, de az új ágazati érettségivel az intézményben "egyedül" lévő tanár önállóan birkózzon meg????? Ehhez képest a közismeret előnyt élvez..... mint mindig (saját vélemény, tapasztalat)
   
 16. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Én is átnéztem az illetékes POK hirdetését. Igazán nem értem én se, hogy nem kell gyógypedagógus szaktanácsadó sem? Igaz, eddigi munkám során egy minősítettemnél sem járt szaktanácsadó, legtöbbször én adtam utólag tanácsokat . Egyszer pedig írtam a POKnak, hogy nincsen megbízásom, ha szükséges, szívesen besegítek a tanácsadásba, azóta sem válaszoltak a levelemre. Nem kell itt tanácsadás agyógypedagógusnak, pedig nagyváros, nagy tankerület, sok SNI-s intézménnyel.
   
  erakucko, anett5, BAJ és 1 másik tag kedveli ezt.
 17. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Ezt hívják fáziskésének.:D
   
  erakucko és anett5 kedveli ezt.
 18. V. P. Zsuzsa

  V. P. Zsuzsa Állandó Tag

  Hálásan köszönöm a rendkívüli minősítési eljárással kapcsolatosan megosztott információkat! :dr_24:
  Épp ma kérdeztek rá tőlem is, hogy tudok-e valami biztosat a témában.
   
  erakucko, zelda87 és Csipike2014 kedveli ezt.
 19. pappica

  pappica Állandó Tag

  Gratulálok hozzá :cool:
   
 20. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Kedves CH-sok,
  Értékelnem kellene portfóliót, belépni a felületre még sikerül , de dokumentumot nem tudok megnyitni . Belépéskor mindig hálózati hibaüzenet érkezik. Már több gépről próbáltam belépni, van ilyen tapasztalatotok?
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás