öt egyetemi professzor döbbenetes lépésre szánta el magát

Nem semmi amit tettek!

“Még november 6-án döntött arról a Wesley János Lelkészképző Főiskola öt professzora: Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás theológus, Nagy Péter Tibor szociológus, valamint Szilágyi Gál Mihály filozófus, hogy levélben kezdeményezik a Nobel-békedíj odaítélését Soros Györgynek” – írja a 168 Óra.

A lap közlése alapján mutatjuk a teljes levelet:


“Béke-Nobel díj bizottság
Oslo, Parlament
Budapest, 2017. november 6.

Tisztelt Elnök Úr,

javasoljuk, hogy a következő Nobel-békedíjat George Sorosnak ítéljék oda. Ismeretes, hogy az 1980-as években a magyar, cseh és lengyel ellenzék kitartó és szisztematikus támogatásával Soros hozzájárult a demokrácia megteremtéséhez és a Varsói Szerződés felbomlásához. Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét. Az általa finanszírozott Central European University magas akadémiai színvonalú, nemzetközi és a demokrácia iránt elkötelezett diákok ezreit bocsájtotta ki.

Az antidemokratikus aktivitásukról elhíresült kormányok – mint a fehérorosz, vagy a 2014 utáni magyar – Soros György személyét központba helyező propagandakampányukkal csak megerősítik a demokratikus oldal meggyőződését Soros személyének szimbolikus súlyáról.

2016. július 19-én a Foreign Policy című folyóiratban részletesen kifejtette véleményét az európai migrációs válságról, mely a legkomplexebb elképzelés napjaink egyik legnagyobb krízisének megoldására.

Iványi Gábor, lelkész
Lukács Péter, oktatáskutató
Majsai Tamás, teológus
Nagy Péter Tibor, szociológus
Szilágyi Gál Mihály, filozófus

nobel.jpg
 
Idézek:

"Nem vitás, hogy a pénzember elkötelezte magát az úgynevezett nyílt társadalom, vagyis a legfejlettebb kapitalista országok liberális demokráciájának más országokban, régiókban való elterjesztése mellett. Gyanítom persze, hogy nem véletlenül, hiszen ezek az országok nagyrészt Oroszország geopolitikai környezetében vannak. Éppen ezért az emberben óhatatlanul felvetődik, hogy az a személy, aki a korábbi spekulációs műveleteivel közvetve oly sok mindenkit sodorhatott akár a legmélyebb kétségbeesésbe, idős korára megtérvén, bár boldogítani akarja a népeket, ezt továbbra is úgy teszi, hogy a saját kapitalista világának erősítését, az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb cégeinek terjeszkedési szándékait is szolgálja vele. De megengedem, hogy ez akár rosszindulatú megjegyzésemként is minősíthető. Nyilván erős meggyőződése, hogy neki immár az a dolga, hogy az általa egyedüli helyes útra terelje az embereket. Ám ezzel az a bajom: mintha eszébe sem jutna, hogy előbb meg kellene kérdezni őket, akarják-e. És ezen a ponton kap gellert Soros György emberbarátinak mondott tevékenysége [...]. [R]endjén van-e, ha egy elképzelhetetlenül hatalmas összegek megmozgatására képes, ezért szinte mindenki felett álló ember saját elvei valóra váltása érdekében, a Föld általa kiválasztott országaiban, tűzön-vízen át érvényre juttathatja társadalom-átalakító terveit, úgy, hogy nem különösebben érdekeli őt a helyi kulturális, vallási, erkölcsi stb. értékrend.

Sajnos, nem tekinthetünk el attól sem, hogy munkálkodása csupa olyan országot érint, amelyek sajnálatos módon kimaradtak a gyarmatosításra, a más országok kirablására, a rabszolgatartásra építő eredeti tőkefelhalmozás átkaiból-áldásaiból, így aztán intézményrendszerük, kultúrájuk kisebb-nagyobb mértékben eltér a nyugatiétól. Jóllehet vágynak a fejlett tőkés országokban az elmúlt évszázad utolsó harmadában tetőzött jóléti viszonyokra, de az utóbbi negyedszázad azt bizonyította, hogy önmaguk árnyékát nem képesek átugrani. A fejlett nyugati országok és az Európai Unió perifériáján lévők közötti gazdasági szakadék inkább nőtt mint csökkent az elmúlt negyedszázadban, és romlott a népesség nagy részének kulturális-szociális helyzete. Egyre inkább az derül ki, hogy ezekben az országokban és régiókban – a tőkehiány, a viszonylagos gazdasági fejletlenség mellett – évszázadokra visszamenően hiányoznak azok feltételek, amelyek a politikai hatalmat gyakorlók társadalmi ellenőrzését elősegítő, sajátos szervezeti fékek kialakulását is lehetővé tették volna.

És van itt még egy nem elhanyagolható dolog. A liberális értelmiség – Soros Györgyhöz hasonlóan – annyi fiaskó után, még mindig hajlamos azt gondolni: csupán elhatározás kérdése, hogy bárhol a világban megteremthető a nyugati demokrácia – újabb kori nevén, a nyílt társadalom. Csupán érvényre kell juttatni a szabad versenyes kapitalizmust – egy gazdasági rendszert, ami sosem létezett a valóságban –, el kell távolítani a hatalomból az úgymond autoriter vezetőket, netalán diktátorokat, ki kell képezni néhány tucat, esetleg néhány száz fiatalt, akik zászlóvivőként megértetik a tömegekkel, hogyan kellene élniük, s a dolog innentől nagyrészt már magától működik. Egyszerűen azért, mert úgymond könnyű belátni, hogy nyugati mintára élni mindenkinek jobb. Hogy ennek anyagi feltételei lennének – azon nagyvonalúan átsiklanak. Legföljebb a kekeckedőknek azt válaszolják: majd nyugati kézbe vesszük a cégeiteket, a piacaitokat, és minden felvirágzik. Aztán csak győzzék kivárni! Az meg végképp nem számít, hogy nem mindenki akar erre az útra lépni a hagyományok miatt, továbbá erkölcsi, vagy vallási okokból. Ilyenkor jöjjön a CIA, meg a Pentagon, aztán hajrá!

Sajnos, nem igaz a Soros Györgyöt Nobel-békedíjra ajánlóknak az az állítása, hogy „Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét”. A legtöbb országban, enyhén szólva, nem egészen békésen zajlottak és zajlanak ezek az átalakulások. Az a legkevesebb, hogy tömegek kerülnek egyik napról a másikra létbizonytalanságba, de igen sok helyen, igen sokan életükkel is fizetnek a szép új világért, amely aztán jobbára ismét csak a felül lévőket, mindenekelőtt a külföldieket és a komprádorokat hozza helyzetbe." (Kabai Domokos Lajos)
 
Mit es miert varnad el Sorostol, hogy o kaparja ki a gesztenyet barkinek is. A nyilt tarsadalom nem tetszik , nem kerdeztek meg a halando embert...........meg ilyent....diktaturakban nem a Soros alapitvany miatt vannak akar hosi halottak vagy azok akik eletuket vesztettek, hanem a diktaturaknak koszonheto.
A keleti szoc. tomb szamodra idealis de tobbsegenek nem es ezert finanszerozta a fiatalok tanulasat akik egy jobb vilagot fognak megteremteni mert nem a Foxi Maxi egyetem tudasaval birnak.
Egy part rendszer az nem demokraciara vall.
Lehet kritikusnak lenni, de sokan nem eltek huzamosabb idot demokraciaba ano es ugy kritizaljak . A szabadsag mindennel fontosabb es ez nem volt biztositva, es mindenhez penz kell, amit ilyen gondolkodo ember finanszeroz es ezert tisztelet es koszonet jarna neki.
HAny koszono levelet olvasol a neten a voros iszap 1 millio $ adakozasarol, egyet se, az allam lenyulta meg azt is amit az emebrek adtak ossze. Akkor ki is a igazi tamogatoja a tarsadalomnak? O nem fog palota forradalmat csinalni, se fegyveres harcokat provokalni, de biztositja tanuljonak tarsadalom tudomanyokat a fiatalok , hogy ne fogadjak el a korupciot a antihumanus a rasszista stb nezetek elotoreset.
 
De attól még a vallásból élnek, tehát a NÉPHÜLYÍTÉSBŐL. Vagy mered tagadni? Állítható-e talán, csak hobbyból néphülyítenek, de a fizetésüket valami tisztességes termelőmunkával szerzik, mondjuk betonkeverő gépek kezelésével, kubikolással, esztergályos szakma végzésével, vagy számítógép-programozással?

Mert ha a fizetésüket azért kapják amit a „hit érdekében” hadoválnak, akkor igenis néphülyítésből élnek, tehát A BUTASÁG TERJESZTÉSÉBŐL.
Te valóban azt gondolod hogy az intézményesített hit, vagyis az egyházak a papok a prédikátorok, célja a néphülyítés?
Az engedelmesség remekül beleillik minden hatalmon lévő elvárásába?
Csak a hívni (hinni) akarók az őszinték és együgyűek?
A vallás mákony?
„A vallás mint a nép illuzórikus boldogsága
https://m.nyest.hu/hirek/a-vallas-biralata-a-19-szazadban
 
Utoljára módosítva:
Iványi nagyon a szívére vette, hogy Orbánék elvették tőlük az egyházi státuszukat, ami nem is volt szép dolog, de ezzel a visszavágóval éppen hogy Orbán malmára hajtja vizet.
Melyikre gondolsz?:
Szabadegyházak SZET
[URL='https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_Metodista_Egyh%C3%A1z']Magyarországi Metodista Egyház
[/URL]
Belenéztem ez az ember többet politikus mint lelkész.
Közéleti szereplőnek mondanám.Persze szabadgondolkodó és demokrata ebből következően Orbán-ellenes.
Mint minden értelmiségi, közösséggel törődő ember.
 
A shortolas nem tilos, csak ha kiadjak hogy nem lehet.

Az, hogy mi nem tilos még nem jelent semmit. A rabszolgakereskedelem tök elfogadott volt, sőt az is, hogy már Afrika és Amerika között jelentkezett egy kis szállítási veszteség, mert nem mindenki bírta a viszontagságos utat. A végén mégis háború folyt azon, hogy akkor most tilos legyen vagy sem eme nemes tevékenység.

A shortolással az a baj, hogy némileg önbeteljesítő. A másik probléma az vele, hogy a shortoló elemi érdeke, hogy ha esésre játszik akkor mindent megtegyen érte, hogy az be is következzen. Na már most ha valakinek sok pénze van, akkor meg is tud tenni mindent ezért. Sok lehetőség van erre a konkrét kommunikációs manipulációtól kezdve a pénzügyi manőverekig, de maradjunk annyiban, hogy ha valaki napi szinten százmillió dollárokat tud mozgatni, akkor a tevékenysége és amit keres rajta lányegesen több, mint pénzügyi megérzés.
A végén ki fogja a pénzét a shortban odaadni a Soros-féléknek? A kisember. Ő az, aki nem a vagyona egy részét veszti el, ha nem száll ki időben, hanem mondjuk a nyugdíját. Lehet, hogy nem direktben tőzsdézik, hanem van neki nyugdíjbiztosítása, ahol a biztosító egy bizonyos esésnél ki kell szálljon, hiszen megígérte a kisembernek, hogy legalább a tőkéjét garantálja. Nem tud mást tenni, a short folyamat során a pénzét tálcán nyújtja át a nagyhalaknak, akik a shortügylet végén leszállítják ezt az olcsó részvényt valakinek. Aki megint csak bukik rajta, mert már drágábban veszi meg, mint amennyiért éppen lehetne a piacon kapni.

Aki nem akarja végiggondolni annak összefoglalom: a short azon emberek módszeres kifosztása, akiknek kevesebb pénze van és csak azért létezhet a piacon, mert a tőzsdék szabályrendszerét pont azok alakítják, akik ott forgatják a pénzüket.
 
Az, hogy mi nem tilos még nem jelent semmit. A rabszolgakereskedelem tök elfogadott volt, sőt az is, hogy már Afrika és Amerika között jelentkezett egy kis szállítási veszteség, mert nem mindenki bírta a viszontagságos utat. A végén mégis háború folyt azon, hogy akkor most tilos legyen vagy sem eme nemes tevékenység.

A shortolással az a baj, hogy némileg önbeteljesítő. A másik probléma az vele, hogy a shortoló elemi érdeke, hogy ha esésre játszik akkor mindent megtegyen érte, hogy az be is következzen. Na már most ha valakinek sok pénze van, akkor meg is tud tenni mindent ezért. Sok lehetőség van erre a konkrét kommunikációs manipulációtól kezdve a pénzügyi manőverekig, de maradjunk annyiban, hogy ha valaki napi szinten százmillió dollárokat tud mozgatni, akkor a tevékenysége és amit keres rajta lányegesen több, mint pénzügyi megérzés.
A végén ki fogja a pénzét a shortban odaadni a Soros-féléknek? A kisember. Ő az, aki nem a vagyona egy részét veszti el, ha nem száll ki időben, hanem mondjuk a nyugdíját. Lehet, hogy nem direktben tőzsdézik, hanem van neki nyugdíjbiztosítása, ahol a biztosító egy bizonyos esésnél ki kell szálljon, hiszen megígérte a kisembernek, hogy legalább a tőkéjét garantálja. Nem tud mást tenni, a short folyamat során a pénzét tálcán nyújtja át a nagyhalaknak, akik a shortügylet végén leszállítják ezt az olcsó részvényt valakinek. Aki megint csak bukik rajta, mert már drágábban veszi meg, mint amennyiért éppen lehetne a piacon kapni.

Aki nem akarja végiggondolni annak összefoglalom: a short azon emberek módszeres kifosztása, akiknek kevesebb pénze van és csak azért létezhet a piacon, mert a tőzsdék szabályrendszerét pont azok alakítják, akik ott forgatják a pénzüket.
Hihetelen fantaziad van a rabszolgatartast a modern tozsdei muvelethez eljutni...................
NEm a kis emberek jarnak shortolni a tozsdere, sot hiaba keresne Sorost mert igy nem is talalna ebbol latszik nem vagy nagyon benne ebbe a korbe. Nem is ajanlom hogy Soros utan menj mert bizony a nyeres mellett a bukas is ott van a rossz befektetes .Jo par ember vetkozott le a tozsden aki arnyekkent kovette abban a hiszembe hogy minden jo es csak dol hozza a penz. A minuszokat nem akarta latni,pedig az is van boven.
Soros tud es nem keveset, minden informacio az asztalan van minden nagy tozsden mire reggel felkell es egy csapat dolgozik neki, akik szinten napra keszen a gazdasagrol politkarol.
Batran tanulj tole van vagy 5 konyve magyarul is megjelent .
NEm irigykedni kell hanem utana csinalni. Sok sikeres ember van a tozsden csak buszkek lehetunk arra hogy egy magyar eljutott ilyen magassagokba. A mai"milliardosok" otthon egyse tudta meg mekozeliteni se.........mert hianyzik az a tudas amivel o rendelkezik. Ezen az oldalon nem kell szidni es kormany propagandat kifejteni ellene. MEg teszik ezt otthon igen randa modon.
 
Idézek:

"Nem vitás, hogy a pénzember elkötelezte magát az úgynevezett nyílt társadalom, vagyis a legfejlettebb kapitalista országok liberális demokráciájának más országokban, régiókban való elterjesztése mellett. Gyanítom persze, hogy nem véletlenül, hiszen ezek az országok nagyrészt Oroszország geopolitikai környezetében vannak. Éppen ezért az emberben óhatatlanul felvetődik, hogy az a személy, aki a korábbi spekulációs műveleteivel közvetve oly sok mindenkit sodorhatott akár a legmélyebb kétségbeesésbe, idős korára megtérvén, bár boldogítani akarja a népeket, ezt továbbra is úgy teszi, hogy a saját kapitalista világának erősítését, az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb cégeinek terjeszkedési szándékait is szolgálja vele. De megengedem, hogy ez akár rosszindulatú megjegyzésemként is minősíthető. Nyilván erős meggyőződése, hogy neki immár az a dolga, hogy az általa egyedüli helyes útra terelje az embereket. Ám ezzel az a bajom: mintha eszébe sem jutna, hogy előbb meg kellene kérdezni őket, akarják-e. És ezen a ponton kap gellert Soros György emberbarátinak mondott tevékenysége [...]. [R]endjén van-e, ha egy elképzelhetetlenül hatalmas összegek megmozgatására képes, ezért szinte mindenki felett álló ember saját elvei valóra váltása érdekében, a Föld általa kiválasztott országaiban, tűzön-vízen át érvényre juttathatja társadalom-átalakító terveit, úgy, hogy nem különösebben érdekeli őt a helyi kulturális, vallási, erkölcsi stb. értékrend.

Sajnos, nem tekinthetünk el attól sem, hogy munkálkodása csupa olyan országot érint, amelyek sajnálatos módon kimaradtak a gyarmatosításra, a más országok kirablására, a rabszolgatartásra építő eredeti tőkefelhalmozás átkaiból-áldásaiból, így aztán intézményrendszerük, kultúrájuk kisebb-nagyobb mértékben eltér a nyugatiétól. Jóllehet vágynak a fejlett tőkés országokban az elmúlt évszázad utolsó harmadában tetőzött jóléti viszonyokra, de az utóbbi negyedszázad azt bizonyította, hogy önmaguk árnyékát nem képesek átugrani. A fejlett nyugati országok és az Európai Unió perifériáján lévők közötti gazdasági szakadék inkább nőtt mint csökkent az elmúlt negyedszázadban, és romlott a népesség nagy részének kulturális-szociális helyzete. Egyre inkább az derül ki, hogy ezekben az országokban és régiókban – a tőkehiány, a viszonylagos gazdasági fejletlenség mellett – évszázadokra visszamenően hiányoznak azok feltételek, amelyek a politikai hatalmat gyakorlók társadalmi ellenőrzését elősegítő, sajátos szervezeti fékek kialakulását is lehetővé tették volna.

És van itt még egy nem elhanyagolható dolog. A liberális értelmiség – Soros Györgyhöz hasonlóan – annyi fiaskó után, még mindig hajlamos azt gondolni: csupán elhatározás kérdése, hogy bárhol a világban megteremthető a nyugati demokrácia – újabb kori nevén, a nyílt társadalom. Csupán érvényre kell juttatni a szabad versenyes kapitalizmust – egy gazdasági rendszert, ami sosem létezett a valóságban –, el kell távolítani a hatalomból az úgymond autoriter vezetőket, netalán diktátorokat, ki kell képezni néhány tucat, esetleg néhány száz fiatalt, akik zászlóvivőként megértetik a tömegekkel, hogyan kellene élniük, s a dolog innentől nagyrészt már magától működik. Egyszerűen azért, mert úgymond könnyű belátni, hogy nyugati mintára élni mindenkinek jobb. Hogy ennek anyagi feltételei lennének – azon nagyvonalúan átsiklanak. Legföljebb a kekeckedőknek azt válaszolják: majd nyugati kézbe vesszük a cégeiteket, a piacaitokat, és minden felvirágzik. Aztán csak győzzék kivárni! Az meg végképp nem számít, hogy nem mindenki akar erre az útra lépni a hagyományok miatt, továbbá erkölcsi, vagy vallási okokból. Ilyenkor jöjjön a CIA, meg a Pentagon, aztán hajrá!

Sajnos, nem igaz a Soros Györgyöt Nobel-békedíjra ajánlóknak az az állítása, hogy „Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét”. A legtöbb országban, enyhén szólva, nem egészen békésen zajlottak és zajlanak ezek az átalakulások. Az a legkevesebb, hogy tömegek kerülnek egyik napról a másikra létbizonytalanságba, de igen sok helyen, igen sokan életükkel is fizetnek a szép új világért, amely aztán jobbára ismét csak a felül lévőket, mindenekelőtt a külföldieket és a komprádorokat hozza helyzetbe." (Kabai Domokos Lajos)

Kedves johannsebastian
-
Valahol láttam egy videot, amiben a fiatal Orbán Viktor elmeséli az első találkozását Soros Györggyel. Figyelemre méltó, amit mond. Orbán és a társai arra számítottak, hogy majd jön egy bácsi és tanító módra elmagyarázza nekik a világot. Ehelyett jött Soros és őket kérte fel a beszédre, hallani szerette volna miként gondolkodnak, mik a céljaik stb.
-
Látod ez a nyitott társadalom lényege, nem akadályozni az információkat mert a nemtudás, a félreértések forrása. Amennyit én Sorostól olvastam mondhatom, ö azokközé tartozik, akik hisznek az emberi értelemben és elégnek tartják, ha eszünk a tudás fájából, akkor helyesen fogunk cselekedni (legalábbis ez áll a tömegre, ezért müködik a demokrácia)
-
Én a 80-as években hallottam először Sorosról, az egyetemen dolgoztam és egyszer csak megjelent nálunk egy csomó fiatal magyar orvos, fizikus, kémikus, matematikus...
-
Megvoltam lepve, hogy miből és hogyan? Még az is átvillant a fejembe, hogy talán "nagy kommunisták" mert honnan a valuta, egy ilyen invázió még nem volt eddig. Aztán a menzán összejöttem egy párral, jól összebarátkoztunk.
-
Hát nem, nem voltak kommunisták, maguk sem tudták, hogyan csak hallották, hogy van egy gazdag magyar ember, aki "szórja a pénzét" és mindenkit támogat stipendiummal, hagy képezzék tovább magukat nyugati egyetemeken.
-
Ez abban az időben volt, amikor Reagen a „csillagok háborújáról” álmodott, az egyetemeknek megakarta tiltani, hogy kelet európai tudományos munkatársak, egyetemi alkalmazottak bizonyos projektekkel foglalkozzanak a nyugati egyetemen… mire föl az itteni professzorok és docensek az utcára mentek ezen amerikai beavatkozás ellen tüntetni „mi mondjuk meg, hogy kivel dolgozunk”
-
Röviden, arról az időről beszélek amikor minden pillanatban repülőgépek köröztek a levegőben atombombával a fedélzetükön, úgy a Szovjet mind az Amerikai légtérben, mielőtt egy leszállt már a másik a levegőben volt.
-
Lehet róla vitatkozni, de megvagyok győződve, hogy a békemozgalmak, hogy az emberek nyugaton és keleten az utcára mentek a másiknak mutatni, hogy békés szándékuk van, vezetett oda, hogy a blokkok szétestek, hogy a vasfüggöny ledőlt.
-
Hogy egymással kommunikálni tudott kelet és nyugat az nem kis mértékben Soros és a nyílt társadalom gondolatának köszönhető. Ebbe biztos vagyok.
-
Emlékezzünk, hogy a vámosokat a magyar határon az idöben nem értéktárgyak érdekelték, hanem az újság, amibe belettek csomagolva, könyvek, literatúra.
-
Említettem már, hogy ez időben volt az első élő „talk show” kelet Európából, Budapestről. Megkell említsem, hogy egy nagyon kritikus német-zsidó műsor vezető hölggyel, aki nem volt hajlandó a magyar hatoságoknak a kérdéseit előre leadni, ahogy addig szokás volt, mi itt nyugaton úgy ültünk a TV elött mind a Holdraszálláskor.
-
Amikor nyugatra jöttem, Mo.-on a hétvégéken, de különösen a háromnapos ünnepek alkalmával, az írógépeket, kopírozókat, fénymásolókat és számítógép-nyomtatokat a munkásörök őrizték, hogy nehogy valaki röplapot nyomtasson. Nem akarom tovább folytatni mi mindent nem volt szabad, hogyan volt az információ áramlás a keleti blokkban elfolytva. Állítólag nem volt cenzúra de a filmek, könyvek végén mindig ott állt egy hosszú szám: „Engedélyezve xxxx xxxx”
-
Aztán jött a Soros és boldog boldogtalannak fénymásolokat osztogatott ingyen pedig akkor még darabja 5000 dollár körül volt. Egy interview-ban mérgelődik is Kádár emiatt. Én is megvoltam lepődve, hogy a volt osztálytársam egy pap felajánlotta nekem, hogy „… ha valamit leakarsz másolni nálunk van a parokián egy, úgy kaptuk valakitől ajándékba. Nem kerül semmibe.”
-
Hát ez a nyitott társadalom alapfeltétele, a szolás, gondolat és sajto szabadság amiért Petöfi is küzdött és ami ellen most Orbán van.
-
Még egy, nem utolsosorban. Ha valaki azt gondolja, hogy az egyik társadalmi formábol a másikba, (reál szocializmusbol demokratiába) minden nehézség nélkül lehet menni az téved. Soros felismerte ezt és támogatta az ehez kapcsolodo tudományos kutatásokat. Kutatásokat mert ilyen átmenetek nem voltak eddig, felkell öket kutatni.
 
Utoljára módosítva:
a short azon emberek módszeres kifosztása, akiknek kevesebb pénze
ehhez kepest nem rossz megelhetesi forras ,mindenhova viheted a munkahelyed mindenutt dolgozik
egy jobb minosegu intenet mar eleg

analema csak ket kerdesre valaszolj
1) mennyi penzed dolgozik a tozsden ??
2) hany igazi tozsdezovel talalkoztal ??
(kergebirka magyar tozsdezo nem jatszik mert az minden csak NEM tozsde )
 
ehhez kepest nem rossz megelhetesi forras ,mindenhova viheted a munkahelyed mindenutt dolgozik
egy jobb minosegu intenet mar eleg

analema csak ket kerdesre valaszolj
1) mennyi penzed dolgozik a tozsden ??
2) hany igazi tozsdezovel talalkoztal ??
(kergebirka magyar tozsdezo nem jatszik mert az minden csak NEM tozsde )

Tozsdei alkuszkent penzt keresni abszolut nem gond, de a short nem csak egyeduli lehetoseg. Ezt nagybiztonsaggal csak az engedheti meg maganmak, aki szazmilliokkal rendelkezik.

A tozsdei pedig nem erre jott letre.
Elsosorban a long az, ami a celjaval inkabb egyeterto:)

Hogy egy peldat hozzak, att volt Andre Kosztolany aki a haboru utan a nemet allampapirok emelkedesere jatszott, aztan pedig az orosz papirokkal ugyan ez. Ő pl. ebből lettt milliardos tozsdeguru.
A mnagyar tozsdezokrol pedig ha mar emlitettem ezt az urat, az ő mondasat ideznem: gazdag ember szamar a tőzsde nem szuksegszeru, ellenben a szegeny keves penzzel rendelkezonek szinte nelkulozhetetlen :)
Tole szarmazik egyebkent a piaccokkal aktivan foglalkozo ember szamara adott jotancs is: a trend a Te bbaratod:)
 
de a short nem csak egyeduli lehetoseg. Ezt nagybiztonsaggal csak az engedheti meg maganmak, aki szazmilliokkal rendelkezik.

Kosztolany jotancs
mi is az intelme Kosztolany -nak ?? csak akkor nyulj a tozsdehez HA NEM KENYERRE KELL !!!
a sortolas ha esznel vagy jo business ----- tud az hozni nem is keveset
 
mi is az intelme Kosztolany -nak ?? csak akkor nyulj a tozsdehez HA NEM KENYERRE KELL !!!
a sortolas ha esznel vagy jo business ----- tud az hozni nem is keveset
Teny, de ennek mar semmi koze ahhoz, amiertz a tozsdet letrehoztak: a gazdasaggal addig nem foglaloköozok penzenek a felhasznalasa.

Amikor megshortoltak a keleti penzpiacokat, thaifoldet es a malayokat az rengeteg kisember szamara volt tragedia, es mindket gazdasagnak hosszu evekre volt szuksege a talpraallashoz.
 
mi is az intelme Kosztolany -nak ?? csak akkor nyulj a tozsdehez HA NEM KENYERRE KELL !!!
a sortolas ha esznel vagy jo business ----- tud az hozni nem is keveset

Ebben tök igazad van, teljesen egyetértünk :)

A baj az, hogy ma sok kisember pénze áttételesen a tőzsdén forog, lásd amit írtam korábban, a nyugdíj megtakarítások. Mindez úgy, hogy valójában a pénz tulajdonosának fogalma sincs nem csak a tőzsde működéséről, de még arról sem, hogy hol a pénze. Ő bízik a nagy cégben, hogy jól fogatják a pénzét. Tehát hiába kenyérre kell neki, áttételesen egy tőzsdei kitettséget kap.(Ahogyan az a kisember is, aki csupán a helyi csavargyárosnál dolgozik, de a gazdasági folyamatok őt is érintik)

Kérdéseidre válaszolva: ismerek olyan embert, aki sok pénzt forgat a tőzsdén, de ő tipikus trendlovagló. Azaz átlátja mit csinálnak a nagyok, és igyekszik ezen a hullámon keresni.

Én magam a kriptotőzsdén kereskedem, de az már tényleg egy nagyon másik történet.
 
Én magam a kriptotőzsdén kereskedem, de az már tényleg egy nagyon másik történet.

Hat az sem igazan atlathalo az atlagember szamara:)
Ami az elmult nehany hetben a bitcoinnal tortent az teljesen kiszamithatatlan. Ha abbol indul ki az ember, hogy az iindulaskor nehany dollar volt, aztan hol tart most....
Nehany nap alatt mikor elterjedt mennyi enzt csapoltak le 5.000 korulre esett vissza most meg ujra 10.000 dollar felett van...
Szoval tok kiszamithatatlan:)
 
bitcoin -- 5.000 korulre esett vissza most meg ujra 10.000 dollar felett van...
nehany evvel ezelott vettem 60 db bitcoin -tot 60$ / db aron
ott ult megse moccant aztan eccercsak eletre kelt elment 1650 -ig
utana visszazuhant 120 -ra nnnna ot eladtam a francba ,csinalt dupla penzt
MA canadai dollarba tobb mint 1 - azaz egy milliot erne
 
nehany evvel ezelott vettem 60 db bitcoin -tot 60$ / db aron
ott ult megse moccant aztan eccercsak eletre kelt elment 1650 -ig
utana visszazuhant 120 -ra nnnna ot eladtam a francba ,csinalt dupla penzt
MA canadai dollarba tobb mint 1 - azaz egy milliot erne
Tiizezer felett van 1
De a mult heten visszaesettv 5000 korulre.
Agyrem ahogy mozog
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,136
Üzenet
4,802,890
Tagok
615,774
Legújabb tagunk
Tina_39
Oldal tetejére