Belehalt az ördögűzésbe egy apáca

W

w1965

Vendég
"Most tanuljátok, hogyan ismerhetitek meg önmagatokat. És amilyen tempóban haladtok, ez eltart még egy darabig!
Tehát: Ha egyszer igazán megértitek, hogyan használjátok a pszichológiai időt, akkor bizonyos mértékig elsajátíthatjátok tudatotok természetének és fókuszának megváltoztatását. A tudatot sokfelé fordíthatjátok. A fókuszt a fizikai valóságon kívül másfelé is irányíthatjátok. Ez nem jelenti azt, hogy itt zátonyra fogtok futni. Csak annyit jelent, hogy felderítitek majd saját valóságotokat és a többi dimenziót is, amelyekben léteztek.
Ehhez azonban készen kell állnotok annak elfogadására, hogy vannak más dimenziók is, amelyekben léteztek. Bíznotok kell fizikai Énetekben is: bíznotok kell abban, hogy itt lesz még, amikor visszatértek – egyébként biztosítalak afelől, hogy itt lesz. Nincs más módja – ezt megismétlem : nincs más módja annak, hogy első kézből való információt szerezzetek a többi valóságból, csak az, ha földerítitek és befolyásoljátok saját tudatotokat.
Amikor veletek beszélek, nagyon ritkán használok olyan szavakat, mint a "szeretet". Azzal sem biztatlak, hogy az arany kapu túloldalán megtaláljátok Istent. Nem ígérem, hogy ha meghaltok, Isten vár majd rátok az Ő dicsőséges kegyelmében, és felelősségetek azon a ponton véget ér. És ahogy tegnap este, a legutóbbi fejezetben mondtam: a lusták számára nem kínálhatok reményt: nem találják meg az örök nyugodalmat.*
Ha utazást tesztek önmagatokban, fölfedezitek majd, hogy tudatotok egy a többi tudattal. Fölfedezitek a sokdimenziós szeretetet és energiát, amely tudatot ad minden dolognak.
De ez nem vezet majd oda, hogy fölébred bennetek a vágy, Isten áldott kebelén elpihenni. Inkább arra ösztönöz majd, hogy jobb munkát végezzetek a teremtés művében; valóban megérzitek majd az isteni jelenlétet, mert érezni fogjátok mögötte a molekulák táncát mind magatokban, mind felebarátaitokban. Nagyon sokan szeretnének olyan Istent, aki elébük áll az utcán, és így szól: "Kellemes vasárnapot! Én én vagyok, kövessetek engem." De Isten cselesen elrejtőzik teremtményei elől: azonos velük, azok meg Ővele. Ezért ha teremtményeid megismered, Őt is ismerni fogod.
Tehát: Sok szó van a pszichológiai időre. Ezen nemcsak a meditációs módszeremet értem, hanem a ti szubjektív, felfedezői tevékenységeteket is.
Voltaképpen most is együtt vagytok Istennel. Csak épp nem veszitek észre. Elhittetek már sok mesét, és jelképes értelemben ezek nagyon fontosak is voltak. Mint korábban már mondtam: megvan a helyük életetekben és fejlődésetekben, de eljön az idő, amikor el kell szakadni tőlük, és egy darabig magányosnak is érezhetitek magatokat nélkülük.
(Kérdés): – Tehát a fejlődésünk érdekében szükségünk van ezekre a hitekre, még akkor is, ha később elvetjük őket?
Igen: még akkor is, ha egyszer valaki – például én – lerántja rólad a jó meleg takarót, mert az egy idő után már hátráltatja fejlődésedet, bár azelőtt segített a növekedésben. A tény akkor is tény: nem kell meghalnod ahhoz, hogy megtaláld Istent. Minden Létező most is létezik, és te most is Minden Létező része vagy. Gyakran mondogatom: most is szellem vagy. A fejlődés útjai most is nyitva vannak. Ha akarsz, már ma elindulhatsz földeríteni olyan tartományokat, amelyek nem fizikaiak, de én bizony nem látok valami nagy tolongást annál a láthatatlan kapunál!

Az igazi spiritualitásnak az örömhöz és a földhöz van köze, nem a felnőttek hamis méltóságához. Semmi köze az idegen szavakhoz, a búbánatos arckifejezéshez. Köze van viszont a tudat táncához, amely bennetek zajlik, és köze van a spirituális kaland érzéséhez a szívetekben.
Ez a spiritualitás értelme. Nem először mondom: ha tehetném, vidám táncot ropnék a szobában, hogy megmutassam nektek: a vitalitás nem kötődik fizikai képmáshoz. Nem függ a fiatalságtól, nem függ a testetektől. Éneke végigvisszhangzik a világmindenségen, teljes személyiségeteken. Az öröm érzése az, ami minden teremtést lehetővé tesz.
Ne hidd tehát, hogy spirituális vagy, ha bús képpel jársz-kelsz, és ne hidd, hogy spirituális vagy, ha bűneid miatt ostorozod magad. Rendszeretekben egymást váltják az évszakok. A nap akkor is arcodra süt, ha bűnösnek hiszed magad, és akkor is, ha szentnek. A mindenség életereje: kreativitás és öröm és szeretet, és ez már valóban spiritualitás."
 
W

w1965

Vendég
Mielőtt még Valakin ájuláshoz közeli állapot venne erőt a beidézésektől,itt is elmondom,hogy az eredeti tanítás már így is legalább kétszeres torzításon esett át.


"Abból az állapotból, ahol ti vagytok, nehéz érzékelni, hogy minden esemény a teremtés irányában hat; nem könnyű megbízni a saját természetetek spontán teremtő erejében. Ölni a ti rendszeretekben egyértelműen erkölcsi bűntett, de büntetésből megölni valakit csupán növeli az eredetileg elkövetett hibát. Valaki, egy nagyon híres vallásalapító – ha úgy tetszik, egy civilizáció megalapítója – azt mondta egyszer: "Ha megtámadnak, fordítsd oda a másik orcádat is". Föl kellene fogjátok ennek a mondásnak az eredeti értelmét. Azért kell odatartanod a másik orcádat, mert tudod, hogy a támadó lényegében önmagát támadja.
Ekkor vagy szabad, a reakciód ekkor kedvező. Ha viszont enélkül a felismerés nélkül tartod oda a másik orcádat, de közben megbántottságot érzel, vagy erkölcsi felsőbbrendűséged vélt tudatában fordítod oda másik orcádat, akkor válaszod távolról sem megfelelő."
 
W

w1965

Vendég
Platon gondolta azt, hogy létezik mindennek egy "ideája", amelyre születésünk előttről emlékezünk. Van ideája az asztalnak, a kék színnek, a mákostésztának. Amikor kimondja valaki, hogy asztal, akkor bár mindenki másféle asztalokat ismer, mégis megértik egymást, mert ez az "asztal-idea" jut eszünkbe, aztán pontosítjuk, hogy erről és erről az asztalról van szó.
Platon óta azonban (követőit kivéve) az ideák világát nem vallja egyetlen gondolkodó sem, Platon is csak magyarázatkeresés okán találta ki.

"Amikor megérkezel, belépsz a fizikai életbe, tudatod nem üres, mint a tiszta papírlap, várva a tapasztalat feljegyzéseit – ellenkezőleg. Máris olyan memóriabankkal vagy fölszerelkezve, amely meghaladja minden számítógép memóriáját. Már a bolygón töltött legelső napoddal is beépített képességek, készségek birtokában nézel szembe, akár használod ezeket, akár nem; meglétük pedig nem a ti fogalmaitok szerint értelmezett öröklődés következménye.
Tulajdonképpen gondolhattok úgy a lélekre – bár csak átmenetileg, ennek az egy hasonlatnak a kedvéért –, mint valami tudatos és eleven, isteni ihlet által vezérelt komputerre, amely maga programozza létezéseit és életeit. Csakhogy ebben a komputerben annyi a kreativitás, a teremtő erő, hogy az általa programozott személyiségek mind tudatra ébrednek, dalra kelnek, és mindannyian olyan valóságokat teremtenek, amelyekről maga a komputer nem is álmodott."
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
"Amikor megérkezel, belépsz a fizikai életbe, tudatod nem üres, mint a tiszta papírlap, várva a tapasztalat feljegyzéseit – ellenkezőleg. Máris olyan memóriabankkal vagy fölszerelkezve, amely meghaladja minden számítógép memóriáját. Már a bolygón töltött legelső napoddal is beépített képességek, készségek birtokában nézel szembe, akár használod ezeket, akár nem; meglétük pedig nem a ti fogalmaitok szerint értelmezett öröklődés következménye.
Tulajdonképpen gondolhattok úgy a lélekre – bár csak átmenetileg, ennek az egy hasonlatnak a kedvéért –, mint valami tudatos és eleven, isteni ihlet által vezérelt komputerre, amely maga programozza létezéseit és életeit. Csakhogy ebben a komputerben annyi a kreativitás, a teremtő erő, hogy az általa programozott személyiségek mind tudatra ébrednek, dalra kelnek, és mindannyian olyan valóságokat teremtenek, amelyekről maga a komputer nem is álmodott." <!-- / message --><!-- sig -->

Kedves W1965!

Az általad küldött idézet azok számára bizonyára okos gondolatsornak tűnik, akik hisznek a transzcendenciában, a lélek létezésében, az istenmítoszban. A többi ember számára ezek nem többek merő képzelgésnél.
Az a gondolat, hogy "belépünk a fizikai életbe" teljességgel értelmetlen, hiszen ez feltételezi azt, hogy van egy nem fizikai élet is. Ez pedig számtalan kérdést indukál, melyre nincs válasz:
1. Hol vagyunk és milyen formában fizikai létünk előtt?
2. Ki, mi, hogyan juttatja ezt a "nem fizikai létező" mivoltunkat a fizikai testünkbe?
3. Ez bizonyára isten dolga, de akkor isten minden szeretkezéskor ott van, hogy lelket tuszkoljon a spermiumba, vagy a petesejtbe, vagy az első sejtcsoportba, mert ugye a ti hitetek szerint a fogantatással kezdődik az élet. Fura elképzelni, hogy isten figyeli a szexuális aktusok mindegyikét és lelket dugdos valahová. Vagy szerinted hogy történik?
4. Minden emberrel új lélek jár, vagy használtat kapunk? Ha újat, akkor hol gyülekeznek a régiek és hol készítik fel az újakat? Hogyan lehetséges, hogy van aki férfi lélekkel, de női testtel, vagy fordított módon születik? Isten téved (nem tökéletes), vagy szándékosan hibázik (nem jó)? A bűnözők torz lelket kapnak istentől?
5. Ha használt lelket kapunk, akkor vajon miért nem emlékszünk tisztán előző életünkre? Ha istenetek akarná, megtehetné, hogy emlékezzünk, ugyanis akkor ki tudnánk javítani előző életünkben elkövetett hibáinkat. A baj ugyanis az ezzel az elmélettel, hogy nem szolgálja a lélek megtisztulását (ami ugye deklarált cél a hivők szerint) és az utolsó ítéletkor a pokol tüzén fogsz égni, ha bármíly erényes is voltál, hiszen lehet, hogy a lelked egy latortól kaptad.
Azt már nem is kérdezem, hogy mi a fene fog a pokol tüzén égni? A lelked? Hát az nyilván nem. A tested - mint azt az egyház olyan szemléletesen ecseteli? De a tested elporladt, más testek, tárgyak, élőlények építőkövévé vált minden atomod.
Szóval van itt gond bőven, pedig az általad idézett szöveg első mondatát, annakn is az első gondolatát kapirgáltam meg egy picit.
A "személyiségek mind tudatra ébrednek" gondolat pedig érdekes téma, már ha megtisztelsz minket azzal, hogy elmagyarázod ezt a .... szóval ezt.

Várom válaszaidat, vagy neked, vagy azoknak, akik hisznek egy ilyen gondolatsorban.
 
L

Lady Freya

Vendég
"Amikor megérkezel, belépsz a fizikai életbe, tudatod nem üres, mint a tiszta papírlap, várva a tapasztalat feljegyzéseit – ellenkezőleg. Máris olyan memóriabankkal vagy fölszerelkezve, amely meghaladja minden számítógép memóriáját. Már a bolygón töltött legelső napoddal is beépített képességek, készségek birtokában nézel szembe, akár használod ezeket, akár nem; meglétük pedig nem a ti fogalmaitok szerint értelmezett öröklődés következménye.
Tulajdonképpen gondolhattok úgy a lélekre – bár csak átmenetileg, ennek az egy hasonlatnak a kedvéért –, mint valami tudatos és eleven, isteni ihlet által vezérelt komputerre, amely maga programozza létezéseit és életeit. Csakhogy ebben a komputerben annyi a kreativitás, a teremtő erő, hogy az általa programozott személyiségek mind tudatra ébrednek, dalra kelnek, és mindannyian olyan valóságokat teremtenek, amelyekről maga a komputer nem is álmodott." <!-- / message --><!-- sig -->

Kedves W1965!

Az általad küldött idézet azok számára bizonyára okos gondolatsornak tűnik, akik hisznek a transzcendenciában, a lélek létezésében, az istenmítoszban. A többi ember számára ezek nem többek merő képzelgésnél.
Az a gondolat, hogy "belépünk a fizikai életbe" teljességgel értelmetlen, hiszen ez feltételezi azt, hogy van egy nem fizikai élet is. Ez pedig számtalan kérdést indukál, melyre nincs válasz:
1. Hol vagyunk és milyen formában fizikai létünk előtt?
2. Ki, mi, hogyan juttatja ezt a "nem fizikai létező" mivoltunkat a fizikai testünkbe?
3. Ez bizonyára isten dolga, de akkor isten minden szeretkezéskor ott van, hogy lelket tuszkoljon a spermiumba, vagy a petesejtbe, vagy az első sejtcsoportba, mert ugye a ti hitetek szerint a fogantatással kezdődik az élet. Fura elképzelni, hogy isten figyeli a szexuális aktusok mindegyikét és lelket dugdos valahová. Vagy szerinted hogy történik?
4. Minden emberrel új lélek jár, vagy használtat kapunk? Ha újat, akkor hol gyülekeznek a régiek és hol készítik fel az újakat? Hogyan lehetséges, hogy van aki férfi lélekkel, de női testtel, vagy fordított módon születik? Isten téved (nem tökéletes), vagy szándékosan hibázik (nem jó)? A bűnözők torz lelket kapnak istentől?
5. Ha használt lelket kapunk, akkor vajon miért nem emlékszünk tisztán előző életünkre? Ha istenetek akarná, megtehetné, hogy emlékezzünk, ugyanis akkor ki tudnánk javítani előző életünkben elkövetett hibáinkat. A baj ugyanis az ezzel az elmélettel, hogy nem szolgálja a lélek megtisztulását (ami ugye deklarált cél a hivők szerint) és az utolsó ítéletkor a pokol tüzén fogsz égni, ha bármíly erényes is voltál, hiszen lehet, hogy a lelked egy latortól kaptad.
Azt már nem is kérdezem, hogy mi a fene fog a pokol tüzén égni? A lelked? Hát az nyilván nem. A tested - mint azt az egyház olyan szemléletesen ecseteli? De a tested elporladt, más testek, tárgyak, élőlények építőkövévé vált minden atomod.
Szóval van itt gond bőven, pedig az általad idézett szöveg első mondatát, annakn is az első gondolatát kapirgáltam meg egy picit.
A "személyiségek mind tudatra ébrednek" gondolat pedig érdekes téma, már ha megtisztelsz minket azzal, hogy elmagyarázod ezt a .... szóval ezt.

Várom válaszaidat, vagy neked, vagy azoknak, akik hisznek egy ilyen gondolatsorban.

Többször elhangzott a felvetés, kérdé, de eddig, úgy tűnik, elkerülte a figyelmedet, hát most magamra vállalom, hogy ráterelem: a te hited szerint mitől válik élővé egy kupac kémiai elem? Mihelyst erre megkíséreltél válaszolni, én is megpróbálok válaszolni neked. Jelzem, a "véletlenül"-t nem tudom értékelhető válasznak tekinteni...

Többször is írtad már, hogy szerinted a gondolat az anyag (agy) "terméke". A halott ember agya is "termel" gondolatokat? Milyeneket? Az agy az ember halála után is ugyanazon anyagokból áll...
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Többször elhangzott a felvetés, kérdé, de eddig, úgy tűnik, elkerülte a figyelmedet, hát most magamra vállalom, hogy ráterelem: a te hited szerint mitől válik élővé egy kupac kémiai elem? Mihelyst erre megkíséreltél válaszolni, én is megpróbálok válaszolni neked. Jelzem, a "véletlenül"-t nem tudom értékelhető válasznak tekinteni...

Többször is írtad már, hogy szerinted a gondolat az anyag (agy) "terméke". A halott ember agya is "termel" gondolatokat? Milyeneket? Az agy az ember halála után is ugyanazon anyagokból áll...

Freya, Freya!

Már megint kibújsz a válasz alól, de nem baj. Úgysem tőled kérdeztem, tehát megteheted. Mindig ez történik, mert soha, semmire nem tudsz egyértelmű választ adni. Nem a te hibád, még csak butácskának sem tartalak. Egyszerűen a te mesevilágodban (istenhit) nincsenek válaszok, csak hit. Ez neked elég.

A kémiai elemek élővé válásáról sokat olvashatsz, de ha mindenképpen tőlem akarsz hallani ezekről, akkor tessék:
Ha egy lombikba metánt, ammóniát, vizet és széndioxidot tesznek és az ősi villámokat elektromos kisülésekkel modellezik, azaz az őslégkör alkotóelemeihez ősi körülményeket teremtenek, néhány nap múlva aminosavak jelennek meg. Az élet alkotóelemei tehát létrejóttek az élettelenből. Nem kell hozzá Isten, vagy más mesealak. A tudósok ezt néhány nap alatt modellezték le, a természetnek évmilliói, évmilliárdjai voltak erre.

No, mostmár te is válaszolhatsz az én kérdéseimre, amelyeket most tisztelettel megismétlek, nehogy elfelejtsd őket:

Kedves W1965!

Az általad küldött idézet azok számára bizonyára okos gondolatsornak tűnik, akik hisznek a transzcendenciában, a lélek létezésében, az istenmítoszban. A többi ember számára ezek nem többek merő képzelgésnél.
Az a gondolat, hogy "belépünk a fizikai életbe" teljességgel értelmetlen, hiszen ez feltételezi azt, hogy van egy nem fizikai élet is. Ez pedig számtalan kérdést indukál, melyre nincs válasz:
1. Hol vagyunk és milyen formában fizikai létünk előtt?
2. Ki, mi, hogyan juttatja ezt a "nem fizikai létező" mivoltunkat a fizikai testünkbe?
3. Ez bizonyára isten dolga, de akkor isten minden szeretkezéskor ott van, hogy lelket tuszkoljon a spermiumba, vagy a petesejtbe, vagy az első sejtcsoportba, mert ugye a ti hitetek szerint a fogantatással kezdődik az élet. Fura elképzelni, hogy isten figyeli a szexuális aktusok mindegyikét és lelket dugdos valahová. Vagy szerinted hogy történik?
4. Minden emberrel új lélek jár, vagy használtat kapunk? Ha újat, akkor hol gyülekeznek a régiek és hol készítik fel az újakat? Hogyan lehetséges, hogy van aki férfi lélekkel, de női testtel, vagy fordított módon születik? Isten téved (nem tökéletes), vagy szándékosan hibázik (nem jó)? A bűnözők torz lelket kapnak istentől?
5. Ha használt lelket kapunk, akkor vajon miért nem emlékszünk tisztán előző életünkre? Ha istenetek akarná, megtehetné, hogy emlékezzünk, ugyanis akkor ki tudnánk javítani előző életünkben elkövetett hibáinkat. A baj ugyanis az ezzel az elmélettel, hogy nem szolgálja a lélek megtisztulását (ami ugye deklarált cél a hivők szerint) és az utolsó ítéletkor a pokol tüzén fogsz égni, ha bármíly erényes is voltál, hiszen lehet, hogy a lelked egy latortól kaptad.
Azt már nem is kérdezem, hogy mi a fene fog a pokol tüzén égni? A lelked? Hát az nyilván nem. A tested - mint azt az egyház olyan szemléletesen ecseteli? De a tested elporladt, más testek, tárgyak, élőlények építőkövévé vált minden atomod.
Szóval van itt gond bőven, pedig az általad idézett szöveg első mondatát, annakn is az első gondolatát kapirgáltam meg egy picit.
A "személyiségek mind tudatra ébrednek" gondolat pedig érdekes téma, már ha megtisztelsz minket azzal, hogy elmagyarázod ezt a .... szóval ezt.

Várom válaszaidat, vagy neked, vagy azoknak, akik hisznek egy ilyen gondolatsorban.

Freya! Most te jössz! :p
 
L

Lady Freya

Vendég
Freya, Freya!

Már megint kibújsz a válasz alól, de nem baj. Úgysem tőled kérdeztem, tehát megteheted. Mindig ez történik, mert soha, semmire nem tudsz egyértelmű választ adni. Nem a te hibád, még csak butácskának sem tartalak. Egyszerűen a te mesevilágodban (istenhit) nincsenek válaszok, csak hit. Ez neked elég.

A kémiai elemek élővé válásáról sokat olvashatsz, de ha mindenképpen tőlem akarsz hallani ezekről, akkor tessék:
Ha egy lombikba metánt, ammóniát, vizet és széndioxidot tesznek és az ősi villámokat elektromos kisülésekkel modellezik, azaz az őslégkör alkotóelemeihez ősi körülményeket teremtenek, néhány nap múlva aminosavak jelennek meg. Az élet alkotóelemei tehát létrejóttek az élettelenből. Nem kell hozzá Isten, vagy más mesealak. A tudósok ezt néhány nap alatt modellezték le, a természetnek évmilliói, évmilliárdjai voltak erre.

...
Freya! Most te jössz! :p

Ez csak arra válasz, hogy meghatározott körülmények között szerves vegyületek létrejöhetnek. Azért az aminosav és az élet közé nem tennék egyenlőségjelet...

Szóval válaszaimra még várhatsz... ugyanis hiába az önelégült vigyor, az elégedett hátradőlés, nem adtál választ kérdésemre (az elsőre sem, a másodikon meg nagyvonalúan - szokásod szerint - átsiklottál.
Ha tőlem valaki megkérdezi, hogyan készül egy CNC megmunkáló központ és leírom a nyersvasgyártás folyamatát, majd elégedett vigyorral hátradőlök, mondván, most megmondtam a tutit, nem hinném, hogy bárhol komolyan vennének... hacsak nem szőke férfi az illető ;)...
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
A kémiai elemek élővé válásáról sokat olvashatsz, de ha mindenképpen tőlem akarsz hallani ezekről, akkor tessék:
Ha egy lombikba metánt, ammóniát, vizet és széndioxidot tesznek és az ősi villámokat elektromos kisülésekkel modellezik, azaz az őslégkör alkotóelemeihez ősi körülményeket teremtenek, néhány nap múlva aminosavak jelennek meg. Az élet alkotóelemei tehát létrejóttek az élettelenből. Nem kell hozzá Isten, vagy más mesealak. A tudósok ezt néhány nap alatt modellezték le, a természetnek évmilliói, évmilliárdjai voltak erre.

Kedves Diogenes! Valahol volt egy ajánlatom Hősök tere, tűzoltózenekari kíséret és egyebek. Ezt most is tartom. Az ajánlat feltétele: aminosavakból (nem elemekből) egy 10 tagú peptid létrehozása "Ősleves" körülmények között úgy, hogy azok egy előre megállapodott sorrenben kövessék egymást és a funkcióscsportjai előre megállapodott térállásban legyenek. Nem DNS lánc, annak a tercier szerkezetével, csak egy 10 tagú peptidlánc, amilyenekből a DNS áll.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
A gond a Miller-Urey kisérlettel, mert ugye Diogenes-44 kollega erre hivatkozik, hogy valóban képes arra, hogy aminosavakat produkáljon, de arra nem, hogy akárcsak az élet megjelenésének módjára bizonyítékot adjon. Bizonyos komplexebb molekulákat elő lehet állítani. Ezeket aztán arra venni, hogy (erről már volt is itt szó) önerejükből, és persze az anyag isteni szikrájából szerveződni kezdejenek a természet lényeges törvényeinek fittyet hányva kialakítsák az első sejtet, már egy pöttyet rázósabb buli. ;) Éppen ezért az az állitás, hogy a "kémiai elemek élővé válásáról sokat olvashatsz" borzalamasan kevéssé állja meg a helyét.

Szerintem fölösleges Digenes-44-at arra motiválni, hogy ezügyben bármi lényeges bizonyítékot szolgáltasson. A tudomány jelen állása szerint Zeusz (értsd villámok), Poszeidon (értsd őstenger) és Demeter (értsd megfelelő vegyületek) véletlen kollaborációjából jött létre az élet. ;)
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
A gond a Miller-Urey kisérlettel, mert ugye Diogenes-44 kollega erre hivatkozik, hogy valóban képes arra, hogy aminosavakat produkáljon, de arra nem, hogy akárcsak az élet megjelenésének módjára bizonyítékot adjon. Bizonyos komplexebb molekulákat elő lehet állítani. Ezeket aztán arra venni, hogy (erről már volt is itt szó) önerejükből, és persze az anyag isteni szikrájából szerveződni kezdejenek a természet lényeges törvényeinek fittyet hányva kialakítsák az első sejtet, már egy pöttyet rázósabb buli. ;) Éppen ezért az az állitás, hogy a "kémiai elemek élővé válásáról sokat olvashatsz" borzalamasan kevéssé állja meg a helyét.

Szerintem fölösleges Digenes-44-at arra motiválni, hogy ezügyben bármi lényeges bizonyítékot szolgáltasson. A tudomány jelen állása szerint Zeusz (értsd villámok), Poszeidon (értsd őstenger) és Demeter (értsd megfelelő vegyületek) véletlen kollaborációjából jött létre az élet. ;)

Az egész ősleves elmélet több sebből vérzik.
Az egyik sebe a termodinamika 3. főtétele, ami szerint az anyag önként a nagyobb rendezetlenség irányában változik.
A másik sebe a szerveskémiai reakciók egyensúlyi jellege, vagyis az, hogy szinte nincs teljes átalakulás, a kiindulási anyagok is mindíg jelen vannak. Márpedig, ha ez így igaz, már az első néhány lépésnél elképzelhető az anyagok kavalkádja, mert az a reakció, ami végbemehet, az végbe is megy. Erre szokták a Pitti által is felhozott tornádós hasonlatot alkalmazni. Akkora a valószínűsége a DNS molekula véletlenszerű kialakulásának, mint annak, hogy egy udvaron a tornádó alkatrészeiből összerak egy autót.
Ha pedig valaki a rendelkezésre álló idővel érvel, akkor azt kell mondanom, hogy az idő a termodinamika 3. főtétele értelmében a bomlásnak dolgozik. Ld. holttetemek. És vízben gyorsabb, mint víz nélkül... mint tudjuk.
 
E

elke

Vendég
Sziasztok,
Komolyan mondom amikor jöttök a DNS-el, őslevessel, termodinamikával stb....egyszerűen kidobódok a hozzászólásból agyilag és keserves küszködéssel olvasom végig majd újra és újra annélkül, hogy megérteném miről folyik a diskurzus:( most olyan hülyének érzem magam mert nyilván az én antennám kócos....Sebaj ez az én problémám:lol:

Azért feltennék egy kérdést aminek nincs köze se a DNS-hez se a dinamikákhoz....gondolom én:lol: szóval: Miből keletkezik az az életérzés, hogy ez már megtörtént ezt már ismerem?
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
Komolyan mondom amikor jöttök a DNS-el, őslevessel, termodinamikával stb....egyszerűen kidobódok a hozzászólásból agyilag és keserves küszködéssel olvasom végig majd újra és újra annélkül, hogy megérteném miről folyik a diskurzus:( most olyan hülyének érzem magam mert nyilván az én antennám kócos....Sebaj ez az én problémám:lol:

Azért feltennék egy kérdést aminek nincs köze se a DNS-hez se a dinamikákhoz....gondolom én:lol: szóval: Miből keletkezik az az életérzés, hogy ez már megtörtént ezt már ismerem?

A kérdésedre nem tudok válaszolni, csak azt szeretném kérni, hogy ezt az ősleves dolgot tűrjed picikét légyszives. Ugyanis ez egy sarkalatos kérdés annak eldöntésére, hogy az anyag a tudomány törvényeivel szembe haladva képes lehetett-e élővé szervezni önmagát, vagy mégis érvényesnek tekintjük a tudomány törvényeit és akkor kellett hozzá valami külső segítség.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
...Az a gondolat, hogy "belépünk a fizikai életbe" teljességgel értelmetlen, hiszen ez feltételezi azt, hogy van egy nem fizikai élet is. Ez pedig számtalan kérdést indukál, melyre nincs válasz:
Személyesen nem vagyok Seth Könyvének legnagyobb rajongója, és az általad feltett kérdések egy részét én is relevánsnak tartom. A spermiumok és petesejtek vonatkozásában leadott idétlenkedés viszont komolytalanná tette hozzászólásodat. Egy dolog valamivel nem egyetérteni, az ellen észérveket felhozni. Egy teljesen más dolog viszont a gúnyolódás. Az előbbi nyitvahagyja a beszélgetés, eszmecsere lehetőségét, az utóbbi viszont beszélgető partnered képébe vágja az ajtót! Persze lehet, hogy pont ez a szándékod. Ha igen, biztatnálak, állj el tőle.

A reinkarnációval kapcsolatos kötekedésedre nem reagálok, mert nem tartozik az én felfogásomhoz. Ezzel szemben a poklos felvetésed elég egyértelművé teszi, hogy a kereszténység hitvilágának tanulmányozását az egyetemi gyorstalpaló tanfolyam (vagy Te?) csak a középkorig volt hajlandó követni. Lehet, hogy problémás lett volna tovább menni és fenntartani ugyanazt az utálkozást? Mindegy, ez a Te dolgod. A helyzet viszont éppen az, hogy a modern teológia egyik legerőteljesebb hulláma azt a kérdést feszegeti, lesz-e egyáltalán valaki a "pokolban"? Persze az sem volna gond ha felzárkóznál az olyan több generáció óta nem propagált nézetek változásával is, mint amire a "pokol tüzén égni" kifejezéssel utalsz.

Amibe olyan boldogan belekötöttél az a "pokol" fogalmának művészeti reflexiója (Bosch, Dante, stb.), nem pedig a kereszténység hittételeinek bármelyike is. A kereszténység ugyanis nem tanitja sehol, hogy bárkinek is jelen teste lenne az, ami akár a feltámadáskor akár a "pokolba" kerüléskor jelenik meg. Sőt! Az ellenkezőjét tanitja.

Mint már mondtam, kétségbeejtő a mai bölcsész és vallástörténeti képzés egyetemeinken, ha ilyen marhaságokat tanitottak neked. Az is lehet persze, hogy ezeket nem tanitották, hanem a Te invencióid. Ez esetben még van remény a többi diák számára.
 
E

elke

Vendég
A kérdésedre nem tudok válaszolni, csak azt szeretném kérni, hogy ezt az ősleves dolgot tűrjed picikét légyszives. Ugyanis ez egy sarkalatos kérdés annak eldöntésére, hogy az anyag a tudomány törvényeivel szembe haladva képes lehetett-e élővé szervezni önmagát, vagy mégis érvényesnek tekintjük a tudomány törvényeit és akkor kellett hozzá valami külső segítség.

Kedvesem annyit ősleveseztek, DNSeztek, amennyit akartok....:lol:....majd amikor ismét képessé válok az olvasásra akkor tudom itt az időm de addig is kérem a kérdésemre a lehetséges ötleteket kiss
 

Black wolf

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedvesem annyit ősleveseztek, DNSeztek, amennyit akartok....:lol:....majd amikor ismét képessé válok az olvasásra akkor tudom itt az időm de addig is kérem a kérdésemre a lehetséges ötleteket kiss

Az egy jó kérdés volt. ^^ Megállapítható, hogy bár (az emberiség ismételten úgy érzi), a tudomány még mindig gyerekcipőben jár. Esetleg már kamaszodhat, de nagyon az elején van még. :p
Nekem a kedvenc legképtelenebb elmélet, amit a tudomány csak kitalálhatott, az őstojás elmélete. Aki ismeri, jelentkezzen! :p

Különben is. Miért kell nekünk mindig mindenre tudni, ismerni a választ? o_O Ezt sosem értettem meg.
 
L

Lady Freya

Vendég
Személyesen nem vagyok Seth Könyvének legnagyobb rajongója, és az általad feltett kérdések egy részét én is relevánsnak tartom. A spermiumok és petesejtek vonatkozásában leadott idétlenkedés viszont komolytalanná tette hozzászólásodat. Egy dolog valamivel nem egyetérteni, az ellen észérveket felhozni. Egy teljesen más dolog viszont a gúnyolódás. Az előbbi nyitvahagyja a beszélgetés, eszmecsere lehetőségét, az utóbbi viszont beszélgető partnered képébe vágja az ajtót! Persze lehet, hogy pont ez a szándékod. Ha igen, biztatnálak, állj el tőle.

A reinkarnációval kapcsolatos kötekedésedre nem reagálok, mert nem tartozik az én felfogásomhoz. Ezzel szemben a poklos felvetésed elég egyértelművé teszi, hogy a kereszténység hitvilágának tanulmányozását az egyetemi gyorstalpaló tanfolyam (vagy Te?) csak a középkorig volt hajlandó követni. Lehet, hogy problémás lett volna tovább menni és fenntartani ugyanazt az utálkozást? Mindegy, ez a Te dolgod. A helyzet viszont éppen az, hogy a modern teológia egyik legerőteljesebb hulláma azt a kérdést feszegeti, lesz-e egyáltalán valaki a "pokolban"? Persze az sem volna gond ha felzárkóznál az olyan több generáció óta nem propagált nézetek változásával is, mint amire a "pokol tüzén égni" kifejezéssel utalsz.

Amibe olyan boldogan belekötöttél az a "pokol" fogalmának művészeti reflexiója (Bosch, Dante, stb.), nem pedig a kereszténység hittételeinek bármelyike is. A kereszténység ugyanis nem tanitja sehol, hogy bárkinek is jelen teste lenne az, ami akár a feltámadáskor akár a "pokolba" kerüléskor jelenik meg. Sőt! Az ellenkezőjét tanitja.

Mint már mondtam, kétségbeejtő a mai bölcsész és vallástörténeti képzés egyetemeinken, ha ilyen marhaságokat tanitottak neked. Az is lehet persze, hogy ezeket nem tanitották, hanem a Te invencióid. Ez esetben még van remény a többi diák számára.
Korábbi linkem (a #1178 hozzászólásban - Új Ember cikke) igenis tartalmazza azt a nézetet, hogy valamikor milyen elképzelésük volt az embereknek az utolsó ítéletkori feltámadásról... de azóta lefolyt némi víz a Dunán...

Abban egyetértek veled, FagyisSzent, hogy D-44 számos megnyilvánulását a sértegetés kifejezett szándéka vezeti és nem mindenki szent, hogy megállja reagálás nélkül :D .
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Azért feltennék egy kérdést aminek nincs köze se a DNS-hez se a dinamikákhoz....gondolom én:lol: szóval: Miből keletkezik az az életérzés, hogy ez már megtörtént ezt már ismerem?

Kedves Elke!

Amint megalkotják a tudósok az Életérzés nyomkövető rendszert...rögtön tudni fogod.:)

Amíg nem addig az egyik ötletem...a tudatalatti ismeretlen világából...belőled...vagy az előző életedben láttad már....
De ezek csak feltételezések....nem szabad készpénznek venni:)

üdv:ashanti
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Elolvastalak benneteket és örülök, hogy így tettem, mert élmény volt. Mindenkinek volt olyan hozzászólása, amióta nem tudtam követni a topikot, ami teljességgel elvarázsolt. Néhányat nem tudok szó nélkül hagyni. Köszönöm mindenkinek kiss


...............Az élet maga is ilyen. Emberek, állatok, növények. Mind mind olyan anyagokból épülnek fel mint a föld, a nap vagy bármely más űrben keringő objektum, mégis élnek. Miért?
Hogyan lehetséges hogy ugyan azon élettelen anyag amelyből milliárd és billiárd kering szabadon egy olyan térben amely elképzelhető hogy végtelen ezen a helyen alakot és öntudatot öltött?
Mi késztette az anyagot az önszervezésre?
Kémiai folyamatokat nem fogsz tudni említeni kedves diogenes, mert a tudomány mai állásán nincs olyan kísérlet amiben egy marék élettelen anyagból élőlények jönnek létre. Már azon is megbuktak a régi alkimisták hogy aranyat transz mutáljanak más fémekből, de sokan a mai napig elhiszik, hogy a tudomány és a matéria az egyetlen dolog ami magyarázza a létezésünk. <table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" width="98%"><tbody><tr><td colspan="3" class="csakidezet" align="center">
</td></tr><tr><td align="left">
</td><td class="idezet" align="center">
</td></tr></tbody></table>25 évig kerestem a válaszokat arra hogy miért kell az embereknek egymást eltaposva élniük és hogy miért okoz örömöt egyeseknek a tény hogy fájdalmat okozhatnak.
Olyan eltorzult embereket és olyan becsavarodott személyiségeket láttam amelyekhez képest a te valóság tagadásod egy tiszta lap amire egy 2 ismeretlenes egyenlet van írva.
Amit mondok azért mondom mert átéltem, és bár eredetileg azért léptem erre az útra hogy ezáltal segíthessek másoknak ma már tudom hogy ez naivitás volt, mert az emberen senki más nem segíthet csak saját maga.
Nem hihetek mások helyett, nem élhetek mások helyett, nem gyónhatom meg a bűneiket helyettük és nem bocsáthatok meg nekik amíg ők nem képesek megbocsátani saját maguknak.

Mindaz amire feltettem az életem egy naiv ábránd volt. Sokat tudok, mégis egyetlen lényeges következtetést tudtam csak levonni 25 év után... minél többet tudsz, annál távolabbra kerülsz attól a boldogságtól amit keresel.
Találkoztam azzal akinek a létezését te olyan keményen tagadod, ahogy találkoztam azzal is aminek az egyetlen rendeltetése hogy szétzúzza mindazt amit az előző létrehozott.
Sokat láttam Diogenes, de semmi olyat ami megdönthetné mások kételyeit. Semmi olyat ami képes lenne ráébreszteni embereket a tévedéseikre. Mindezek helyett annyit kaptam hogy értem miért tagadnak és gyűlölnek az emberek, miért tapossák el egymást és miért okoznak fájdalmat és ez a válasz volt az amit soha nem akartam tudni.

A történetnek csak akkor van vége ha minden jóra fordult. Amíg valami nem jó addig a vége sem jött még el.

Kedves Aerensiniac! Amikor olyan dühösen reagáltál valamely bántónak érzett hozzászólásra én mindig éreztem, hogy valami fontos tapasztalat rejlik az izzó parázs alatt. kiss

Képzelj el valamit ami annyira jó, hogy a puszta létezése életet teremt.
Nincsenek határai, mert bár minden és mindenki benne foglaltatik maga a fogalom csak egy. Minden és mindenki egy.

Ezt olyan plasztikusan fogalmaztad meg, hogy gyönyörűség volt olvasni. Ez az ami miatt nem értem miért hadakozik valami ellen Diogenes, amikor tudván tudja, hogy azzal a "valamivel" nem kevesebb, hanem több lenne és az élete nem rosszabb, hanem szebb lenne. Igazad van, az embereket nem lehet akaratuk ellenében boldogítani.

Mindenesetre az aki keres, talál. Én örülök, hogy idetaláltam és olvashatlak. ;)

Most mit mongyak..tenyleg lokott a pasas. En aki legalabb annyira vallas ellenes vagyok be vagyok sorolva.
De legalabb a tarsasag miatt nem panaszkodhatok...:cool:

Az tényleg bosszantó, hogy tudom, hogy tudja: itt senkinek nem a füstölővel és palástban vonuló papok által sugallt vallásosságnak hódol, de ő kitart fixa ideája mellett és mindenáron belénk beszéli, hogy: DE....:!:

Én is olvasom már egy jó ideje ezt a fórumot, jó párszor vitatkoztam Diogenessel (is). Emellett római katolikus vagyok. Diogenesnek van egyfajta stílusa, ami egyrészről tényleg sértő tud lenni, de ha ezen túllépünk, akkor lehet értelmes beszélgetést folytatni. Diogenes provokál, de ezzel nincs egyedül. Néha egy-egy reagálás Diogenes hozzászólására már engem is sért...

Ó, végre egy ember, akiben hasonló érzelmeket váltott ki, amikor néha-néha mindenki nekiesett Diogenesnek és már a kiközösítés réme fenyegetett...:) Néha nem mertem megszólalni, mert féltem, hogy gyanúba keveredek.:oops:

Ugyan a kérdést nem nekem szegezted, de én tudok ilyen társadalmat. Nem is kell afrikai expedíciót indítani felkutatására. Ez pedig a "tudomány" materialista világa.

Az ateista szemlélet nagyon szeretné a tudományt maga mellé állítani és egyenlőségi jelet tenni a tudomány és az ateizmus közé, pedig a két dolognak az ég világon semmi köze nincs egymáshoz.

Az előttem szólókon túl engem az is mérhetetlenül zavar Diogenes beírásaiban, hogy a nem ateistákat egy tömör és homogén blokkba sorolja. Holott az itt jelenlevőknek elég árnyalt a világnézete, szinte egy ponton közös, mindnyájan létezőnek tekintjük Istent. Ez a hozzászólások olvasásából egyértelműen kiviláglik. Az is bizonyos, hogy a Diogenes által vitatott fehérszakállú, jutalmazó és büntető, a bűnöket hetedíziglen megtorló istenség egyikünk tiszteletének sem tárgya. Engem kifejezetten zavar, amikor az általa elképzelt istenséget az ő képzeletében zászlajukra tűző szervezetek félezeréves bűneit azoknak az embereknek a szemére hányja, akik nem csak nem így képzelik el az ő Istenüket, hanem a világon sincs közük semmiféle szervezethez, amely zászlót lobogtatna.
Nincs kedvem visszaolvasni, de aki ebben a topikban nem az elejétől kezdve követte a beszélgetést, könnyen beleeshet abba hiedelembe, hogy szegény Diogenessel csúnyán beszélnek némelyek.

Én már többször említettem, hogy úgy látom Diogenesnek igazából nem is velünk kellene vitába szállnia, hanem az ortodox vallásossággal. Velük viszont képtelen találkozni, mert nem érne meg a topik két napot. Vagy nem szólna hozzá senki, vagy olyan izgalomba jönne az első "baloghkati", hogy azonnal töröltetné a topikot. Aztán azért ilyen makacs Diogenes, mert rengeteg ellenérzés összegyűlt benne és nagyon szeretné kitárgyalni valakivel. Feltételezem ehhez nem könnyű személyesen sem vitapartnert találni. Így aztán maradunk mi. :p

(Dogenes diagnózis :lol:)

Kedves Diogenes! Valahol volt egy ajánlatom Hősök tere, tűzoltózenekari kíséret és egyebek. Ezt most is tartom. Az ajánlat feltétele: aminosavakból (nem elemekből) egy 10 tagú peptid létrehozása "Ősleves" körülmények között úgy, hogy azok egy előre megállapodott sorrenben kövessék egymást és a funkcióscsportjai előre megállapodott térállásban legyenek. Nem DNS lánc, annak a tercier szerkezetével, csak egy 10 tagú peptidlánc, amilyenekből a DNS áll.

Azt még nem is írtad ide, hogy ugye ennek úgy kellene létrejönni, hogy "véletlenül", ami azt jelenti, hogy ami nem sikerül, az nem élet lesz hanem valami halott anyag. Eszerint valami bődületes nagy számnak kellene kijönnie 10 a nemtudomhányadikon.

Valahol olvastam, hogy ebben az esetben az egész univerzum valami gusztustalan kocsonyás anyagban úszna....:D
 

Black wolf

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Elke!

Amint megalkotják a tudósok az Életérzés nyomkövető rendszert...rögtön tudni fogod.:)

Amíg nem addig az egyik ötletem...a tudatalatti ismeretlen világából...belőled...vagy az előző életedben láttad már....
De ezek csak feltételezések....nem szabad készpénznek venni:)

üdv:ashanti

Én néha előre megálmodok bizonyos rövidke kis eseményeket. ^^""" Na jó, mostanában már nem, de 15 éves koromban ez elég gyakori jelenségnek számított nálam.
 
Oldal tetejére