Milyen gyógyteák segítenek a fogyásban,az édesség iránti vágy leküzdésében?

honey16

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha fogyni akarsz zöld tea, hát azt nem tudom hogy az édesség iránti vágyat is megszünteti-e
De ha fogyni akarsz, akkor esetleg bevethetnél mást is, nem is azt mondom, hogy mondj le mindenről, de például teljes kiőrlésű kenyér. Én sem szeretem magában, de pirítósként isteni. Tojásos tészta helyet durumtészta.
Én gyümölcsöt szoktam enni, naponta egyszer. Nagyon nagyon ritkán jön rám a vágy, hogy egyek édességet, sőt akkor is csak akkor ha látom
 
E

elke

Vendég
édesgyökér tea amiről még halottam mint hatékony segítő. Az igazság hogy folyamatos önkontroll szükséges és életmód váltás.
-Elhatározás
-Méregtelenítés mondjuk csalánteával
-A szűztea hashajtó és társai csak akkor fogyaszthatóak ha van a közeledben wc
-lugosíts
-az alma egy csoda gyümölcs
-sok folyadék 3 liternyi
-kezdj el kicsit többet mozogni
-egyél bármit de mértékkel
-ne akarj gyorsan fogyni mert a szervezet megbosszulja
-ne hagyd abba

Azok akik a kövéreket zabáló gépeknek tekintik üzenem hogy emberek és ilyen olyan okok miatt kövéredtek el ezért beteg emberek akikből nagy bizniszt csinál egy csomó fogyigyártó cég....azonkivül sokkal nagyobb módon megkülönböztetettek és hátrányosabb a helyzetük mint az etnikai vagy egyéb hasonló betegségekkel küzdő embertársai pl az alkoholisták a drogosok is több segitséget kapnak jobban nyomonkövetettek mint egy túlsúlyos ember és rohadtul utálom hogy minden helyen valami fogyisz@rt vagy programot akarnak vagyonokért rámeröltetni kérés nélkül a postaládában a virtuálisban is a google is rendszeresen szinte ezzel kínál meg és olyan érzetem van mintha a kövérség üldözendő lenne...
 

Kis Sarkcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Mézet használhatsz nyugodtan, ésszel ....még segít is a valódi pl. akác méz!(cukrosok is fogyaszthatják....) Sokan nem ismerik hatásaikat, pedig immunerősítő is, és a tiszta méz kisebb sebekre kitűnő, idegnyugtató és fontos betartani, hogy nem forró folyadékba tesszük,hiszen akkor a hatóanyag "elillan".

"A méz négyötödrészt cukorból áll. Pontosabban szőlő- és gyümölcscukor keverékéből. Túlzásba vitt fogyasztása tehát hizlal (100 g = 325 kcal), ráadásul halmazállapota miatt a fogaknak is árt.
Az iparilag előállított édesítőszerrel ellentétben a méz kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, eddig körülbelül 180 féle hatóanyagot találtak meg benne.Igaz, ezek közül néhány (például a vitaminok) csupán kis mennyiségben vannak jelen. Annál fontosabb a szerepük az ásványi anyagoknak, így a vasnak, illetve a nyomelemeknek. Utóbbiak közül a króm elősegíti a cukor feldolgozását, szabályozza a vércukorszintet. Ez az egyik oka, amiért a méz könnyebben emészthető a háztartási cukornál."
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
aki tényleg fogyózni akar semmiképpen ne használjon mézet, de még édesítőt sem a teákba. zöld (esetleg fehér) teába, matéba sem teszünk semmit, nem tartjuk a zacskót 2 percnél tovább, vagy szűrjük le 2 perc után, akkor kellemes az íze, nem keserű, legalább napi 1L iszunk meg (este hatig). az ízt meg lehet szokni, minden a szürkeállományban dől el. mikor fogyni akarunk nem hisztizünk, hogy ezt nem szeretjük meg azt nem szeretjük.

minden édesített étel v. ital csak az éhségérzetet, étvágyat növeli.
 

zitkóka

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem leginkább a borsmenta tea segített. Reggelente egy pohártól nem is voltam éhes, így az éhezést is jobban bírtam és a puffadást is leviszi, jó az anyagcserére is.
 

1958

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! MATE teából mennyit kell inni egy nap?

Sziasztok!

Maté teát ittam én is m inden reggel legalább két hónapon keresztül és egy este furcsán éreztem magamat bementem a fürdőszobába és szememnél számnál árnyékokat láttam, nem tudtam mire vélni. Kértem én tanácsot és a barátnőm említette, hogy nem-e a Maté tea okozta. De addigra még egy alkalommal mindez megismétlődött. Amióta visszaálltam az előtte fogyasztott teámra ez nem fordult elő. Azt tudni kell, hogy tea forgalmazó üzletben vásároltam, mindig ott mérték ki a kért fajtát, nem előre csomagolt filteres teáról beszélek. Bizonyára minden tea másképpen hat minden egyes emberre.
Az én kedvenc teám Tőzegáfonya Echinacea-val.

Fénnyel teli áldott szép napot kívánok.:Kati
 

ubukiraly

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
szkeptikus, nem sovány ember vagyok.
Nehezen fogadom el, hogy bogyótól, teától ráolvasástól fogyni lehet.
Feleségem épp Szendi Gábor könyvét olvasta a paleolit táplálkozásról, és felolvasott nekem részleteket.
Természetesen első hallásra nem akartam elfogadni, de mivel a felolvasott részletek következetesnek tűntek, nem találtam bennük logikai hibát, arra gondoltam kipróbálom a paleolit étrendet. (Aki nem ismeri, az olvasson utána, de röviden: ne fogyasszunk magas glikémiás indexű ételeket, tészta, kenyér, krumpli, cukor, stb)
Ezt tettem 3 hónapig. Mindig ettem eleget. Nem éheztem. Nem volt kellemetlen. 100-ról 90 kg-ra mentem le, vércukrom a normális szintre csökkent, vérnyomásom csökkent, jobban érzem magam.
Hat hónapja visszatértem a "normális" étrendre, de nem változott a súlyom, vércukrom, vérnyomásom rendben, stabil.
Próbáljátok ki. A legrosszabb legfeljebb az lehet, hogy nektek ez nem jön be. De akár sokat is nyerhettek vele.
 

Borostyánkő

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
egyetértek abban, hogy teától vagy bogyóktól nem lehet lefogyni. Igaz imádom a teákat (cukor és citromlé nélkül, natúr szeretem őket), de nem hinném, hogy csak gyógyteákkal bárki le tudna fogyni.
A legfontosabb szerintem az elhatározás, hogy le akarok fogyni és ezért megteszek mindent. Ezután az életmódváltás és a sport. Nem szabad éhezni vagy kínozni magunkat. Nekem a legnehezebb az édességekről (csoki, süti) való lemondás és az esti, késő esti nasizás elhagyása volt a legnehezebb. Igaz a sportolás, mozgás bevezetése sem volt egyszerű, valahogy sosem volt hozzá kedvem. Nekem a yoga (napi 30-45 perc) és a biciklizés (heti 3x1 óra) vált be.Tapasztalatom szerint 21 nap szükséges ahhoz, hogy valami szokásunkká váljon. Tehát csak az első 21 napot kell túlélni. :cool:
Mindenkinek kitartást kívánok!
 

vorsoly

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

szerintem is az életmódváltás a siker záloga. Önmagunkban a teák semmit sem érnek, de segíthetnek. Pl. zöld tea vagy mate.
A " Dr. Pape módszer" szerint naponta 3 alkalommal lehet enni, közte semmit, szénhidrátot reggelire, ebédre lehet fehérjét és szénhidrátot is, és a lényeg, hogy este már csak fehérjét és zöldséget lehet enni.
http://diaet.erdbeerlounge.de/Dr-Pape-Die-Dr-Pape-Diaet/
És persze mozgás!
 

sikerabc

Állandó Tag
Állandó Tag
A GARANTÁLTAN legolcsóbb fogyókúra: 30 cm erős cérna (a hossz adottságoknak megfelelően változtatható) és egy közepes varrótű.
(szívószállal nem egyszerű rántotthúst, nokedlit, töltöttkáposztát, stb. enni)

De félre a tréfával. Rengeteg "jó és még jobb és csodálatos és biztos" fogyókúrázó szer van forgalomba . Ez ma az egyik legnagyobb üzlet és szélhámosság.
Egy dologról nem beszélnek: ha valaki úgy kezdi el, hogy megpróbálom a fogyókúrát, az azonnal felejtse el a fogyókúrázó szereket.
AMÍG A FEJEDBEN EL NEM DÖNTÖTTED, HOGY LE AKARSZ FOGY (ABBA AKAROM HAGYNI a dohányzást), addig teljesen felesleges bármilyen "segédszert" enni, inni, tapasztani, szívni, kenni,stb., mert csak ablakon kidobott pénz.
Segédszert csak a tünetek kezdeti (ez kb 2 hét) időszakában érdemes használni, mert közben vagy átállsz "az új rendszerre" vagy felejtsd el az egészet.
 
Oldal tetejére