Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

lányos

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem intézménye válogatja.
Van annak jelentősége az értékelés szempontjából, hogy mekkora nyilvánossága volt a vizsgának?

A nyilvánosságnak önmagában semmi jelentősége persze, különösen az értékelés szempontjából; de az esemény leírása nagyon erőltetetten intézményi szintű. Mindig elgondolkodom, hogy nyugdíj előtt álló kollégát miért piszkáljak ilyenekért, csak hát sántít a dolog...szerintem
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha most egy ideig nem leszek itt, az azért lesz, mert el kell mennem Brazíliába :cool:, hogy egy kicsike focit hospitáljak...mert így 10-15 évvel és kevés szakmai tapasztalattal nem szeretném, hogy amikor egy idősebb kolléganőt tanfelügyelnek és én megyek előtte szaktanácsadni, nem fogok tudni segíteni....
Naptejet vigyél, nehogy leégj a pályán szaladgálás közben.
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Legyen szíves mondja meg valaki, hogy a minősítési jegyzőkönyvek feltöltésének van -e valami kiszabott ideje. Eddig mindig aznap töltöttem, de a következő alkalommal nem biztos, hogy lesz rá módom:dr_24:
A jegyzőkönyv időbeliségének szerepe annyi, hogy amíg nem töltöd fel, nem lehet kezdeni a végleges értékelést. Utolsó alkalmamkor én is másnap tudtam feltölteni (kollégium). Nem okozott problémát. Leírva nem találtam, hogy aznap kell (persze célszerű).
 

miuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap ez a hír "robbantotta fel" a hírportálokat, melyek kötelezőnek állították be a labdarúgás bevezetését az iskolai (1-12.) testnevelésbe. (Pl.: Origós cikk - fél nap alatt 700 hozzászólás.) Reggelre módosították cikkeiket. Annyira kötelező, mint a sakk, vitorlázás meg a lovaglás, szerintem kb. annyi helyen is lesz. A 51/2012. (XII. 21.) számú EMMI rendelet 7. mellékletébe fog kerülni 7.31 pontban.
http://kerettanterv.ofi.hu/07_melleklet_miniszter/index_miniszter.html
Szerintem legalább itt próbáljunk politikamentesen, tényekre támaszkodva fogalmazni.

Most is van foci az általános és középiskolákban is. Tanulunk focizni a sportjátékok keretében, de nem heti két órában. A kerettanterv három sportjátékot tesz kötelezővé a választható négyből (kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, röplabda). Mi ez, ha nem ajánlás? Lehet, hogy ott fenn nem ismerik a testnevelés kerettantervet?:rohog:
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Útmutató: "A feltöltött alapdokumentumok nem lehetnek régebbiek, mint 3 év,". Az én "esetem" is kb. 10 éves, de most írtam le, a dokumentum 1 hónapos. Mit csináljak? Hagyjam ki a szövegből, hogy 10 évvel ezelőtt történt?
Az esetleírás lényege az eset, az általa prezentált kompetencia. Nem kell odaírni, hogy 2005. novemberében , éppen 10 éve történt. Ha kikerülöd az időpont azonosítást, (remélem) senki nem fog utánajárni, konkrétan mikor is történt?
Ahogy kros írta, az órák ne legyenek "őskövületek".
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát az már kerekítve 450. Nekem ofő pótlékkal együtt van meg a 450, anélkül 430. Szerintem azért ez elég szép pénz, főlag, ha a pedagógus 1-es fokozatúakat nézzük. Ők is sokat dolgoznak. Nálunk épp elég feszültség, hogy jóval többet keresek, mint az igazgató, meg a helyettese. És próbáltam váltani, de mesterfokozatban nem olyan könnyű ám... Sokaknak szúrja a szemét ez a pluszpénz. (illetve nem tudnak/akarnak ennyit fizetni a 18 óránkra :(
Nem a 18 órára kapjuk a bért, hanem a heti 40+sok órára. Persze, ezt nem lehet megmagyarázni, különösen azoknak, akik még a portfóliót sem hajlandók feltölteni.
Ilyen alapon lehetne ácsingózni, hogy miért kap több fizetést egy miniszter?
 

miuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Értem én és köszönöm a válaszokat, de számomra továbbra is felfoghatatlan, hogy pedagógus diploma nélkül pusztán egy sportoktatói (ilyen nekem is van, pár nap alatt szereztem, úgy, hogy gyereket se láttam) végzettséggel hogy lehet tanítani? Legyen ez az én problémám...
Nem értem, most van az illetőnek pedagógus diplomája vagy nincs? Ha van, akkor bizony taníthat!
 

eszter67

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi anett5 és csipike2014! Az osztályfőnök az igazgatóhoz küldte, az igazgatónő még nem hallott ilyenről. Bár ígérte, hogy utánanéz. Én szülőként már elfogyasztottam 2 napját. :D

Ez nem a szülői 3 nap terhére megy. A vizsgára jár 1 nap, felkészülésre 2. Igazolni a nyelviskola értesítésével kell, amiben közlik a helyet, időt stb. A fiam a közép és a felső fokúnál is kérte, kapta.
 

tanci46

Állandó Tag
Állandó Tag
H
Nem a 18 órára kapjuk a bért, hanem a heti 40+sok órára. Persze, ezt nem lehet megmagyarázni, különösen azoknak, akik még a portfóliót sem hajlandók feltölteni.
Ilyen alapon lehetne ácsingózni, hogy miért kap több fizetést egy miniszter?
Hát annak az igazgatónak ezt magyarázhatod! Náluk 18 órát töltenék. Ő arra keres embert. (Bocsi, ha nem érthetően fogalmaztam: álláskereséskor nagy hátrány a mesterpedagógusság, mert az igazgató, ha embert keres, nem 18 órára akar több pénzért, hanem 26-ra kevesebbért: Valahol meg is értem, csak ez nekünk nagyon nem jó.
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
A nyilvánosságnak önmagában semmi jelentősége persze, különösen az értékelés szempontjából; de az esemény leírása nagyon erőltetetten intézményi szintű. Mindig elgondolkodom, hogy nyugdíj előtt álló kollégát miért piszkáljak ilyenekért, csak hát sántít a dolog...szerintem
A művészeti záróvizsga kb. az érettséginek felel meg, ha analógiát keresünk. Azt, hogy mennyire sántít, azt Te érzed. A többi anyagból ki kell derülnie még sokmindennek.
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat! Én személy szerint a dupla tanfelügyelettől akadtam ki dec 18-án! És nem hinném, hogy ok nélkül! Teljesen új terület ez nekünk is, s duplákat osztogatnak, s azért lássuk be: utolsó nap Karácsony előtt..., na nem ajándék! Sem a pedagógusnak, sem az igazgatónak, - hisz minimum este 6 ig benn vannak velünk a karácsonyi vacsora/gombavató helyett - , de azért lássuk be: MI is emberek vagyunk, s sokunk ez után este 10-11 kor ér haza, lemaradva a saját intézménye rendezvényéről, s nem délelőtt 11-kor, a 3. óra után...
okt. 26.-án voltam egy konferencián, ahol egy mondatban kitértek a dupla megbízásokra. Úgy gondolják, hogy így gyorsítható a folyamat, a szakértőnek 1 alkalom, 2 megbízás.
Sajnos, íróasztal döntés.

Mindenképpen :) Én sem bánnám, ha oszlana bennem a tanfelügyeleti homály :)
Lámpást vigyél. Úgylátom, szükség lesz rá.

Nemmindenki irigykedik (bár van ilyen is). Azért mindenki nem lehet szakértő, ezt te is tudod. Aki nem szakvizsgázott,az is lehet jó pedagógus! Meg aki szakvizsgázott, de nem vállalja a szakértést, az is. Úgyhogy nem jó ez a megosztottság, mi ne fokozzuk!
Kedves tanci46!
Mi nem fokozzuk. "Szenvedő alanyai" vagyunk az általad említett megosztottságnak.
Még nem láttam olyan cikket, ahol szakértő csócsárolta volna a nem szakértő kollégákat.

Pont arról van szó, hogy nincs pedagógus diplomája csak felsőfokú végzettsége pénzügyi vonalon. A jogtárból:
"Nkt. 98.§ (16) Ha az iskola megfelelő végzettségű és szakképzettségű pedagógussal nem tudja megszervezni a 27. § (11) bekezdés szerinti mindennapos testnevelést, akkor a testnevelés tantárgy tanítására határozott időre, legfeljebb a 2019/2020. tanév kezdetéig alkalmazható, aki felsőfokú végzettséggel és sportoktatói vagy sportedzői szakképzettséggel rendelkezik."
Itt csak felsőfokú végzettségről írnak...
Így van. És ez elegendő(?!).
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

csakkerdezem

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor ennek nem sok értelme van....
Ennyit az önálló munkáról!
Mi a fenéért értékelünk éjszakákon át?! Akkor pontozok minden dokumentumnál mindenegyes indikátornál 3as értékkel.... El sem olvasom mit írt, mit csinált, miért, hogyan......hiszen tökmindegy!!!!!

Olykor így érzem én is- a delegált sokszor nem is érti, mi a feladata -a feltöltött dokumentumot kérem értékelni, nem azt, milyen fantasztikus a kolléga.
A matematikai rész nekem nem teljesen világos, magam is több dokumentumban értékelek egy-egy indikátort, innen látom, hogyan kerekít a számláló. Végül - szerintem -objektív szintezés után , bizony, 0-1-2-3- a pontok között, látom a végeredményt, minden kompetencia 5-ös. Mindegy, nekem így tiszta a lelkiismeretem, szerintem ezzel bíztak meg . A többi már tőlem független. Senkit nem hoz lázba, hogy nekem esetleg nem tetszik .
 
Utoljára módosítva:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezért írtam, amit írtam.

A pedagógusok bérezése megalázóan alacsony volt mióta tanár lettem - 2002-ben a bérem 70.000 forint volt. Az 50%-os béremelés (!) után pöccre 105.000. Nem emlékeztek ezekre az összegekre?
Ha 5.000 forinttal többet kaptunk (helyettesítés, túlóra), már örültünk. Ha karácsony előtt volt jutalom, olyan sokba került minden, hogy mire mindenkinek vettem egy könyvet, el is ment. Mi kb. 3x kaptunk egy összegű caffetériát az eddigi munkám során.
A bértáblában F fiz.osztályba kerülhettünk 2 főiskolai végzettséggel (vagy akár 3-mal), miközben egy egyetemi végzettséggel G-be, több pénzért. Most a szakvizsgát preferálják.

Na, ezért kérdezem - hol vannak a kollégák, amikor ki kell állni magunkért? Amikor a szakszervezet (hol ez, hol az) végre nagy nehezen összeszedi magát, és megfogalmazza, mi nincs jól, miért nem állunk mögéjük?
Jaj, hát én emlékszem a 2800 Ft-os béremre is. (Nem írtam el, nem maradt le nulla, hanem ilyen "öreg" vagyok.) ;):D
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves szakértők! Én úgy értelmezem, ezt az emailt, hogy 2015 tanfelügyeletnek nem része az interjú. Jól értelmezem, vagy nem? Kérlek válaszoljatok!
Köszönettel: totica ideiglenes ped. II
"de az interjúztatás és az önértékelés elvégzése sem" - Ez alapján szerintem sem. Viszont akkor ezek szerint te kapsz tanfelügyeletet 2015-ben. Kérlek, nézz át az Intézményi önértékelési fórumunkra is, mert ott tettem fel kérdéseket. Ha tudsz, kérlek, válaszolj rá! :dr_24:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére