Orbán a NATO kinyírásán dolgozik – hazánkban is jön a venezuelai forgatókönyv?

A WSJ fél éven belül már másodszor fogalmazza meg az amerikai mélyállam figyelmeztetését. A magyar miniszterelnök a fogatlan EU-val évek óta játssza a kutyakomédiát, most már tényleg csak a keményebb diónak számító NATO-t kell elzavarni és az óriási vagyont meg lehet tartani. Sapovalov nem zárja ki egy „venezuelai forgatókönyv” megvalósulását Magyarországon.

nato.jpg

(EPA/Toms Kalnins)
Komoly hullámokat keltett a hazai és az osztrák sajtóban a befolyásos Wall Street Journal (WSJ) kiszivárogtatása, amely szerint Orbán hetek óta ellenáll Washington azon követelésének, hogy a szövetségeseknek erősebben lépjenek fel a kínai kiberkémkedés és az ukrajnai orosz bevatkozás ügyében. A WSJ már tavaly nyáron nyíltan megfogalmazta az amerikai mélyállam aggodalmait Orbánnal kapcsolatban, kiszivárogtatva, hogy „a magyar kémelhárítás nemrégiben rá akart állni egy ismert orosz hírszerzőre, aki éppen belépett az országba, ám a budapesti központ nem engedélyezte a műveletet. De ebben beavatottak szerint nincs semmi meglepő, mert az orosz titkosszolgálat már egy ideje ugródeszkaként használja Budapestet a Nyugat elleni tevékenységhez. Az amerikai és európai illetékesek hiába tiltakoznak a kormánynál, amely szerintük közelebb áll az orosz elnökhöz, mint hozzájuk.”

Orbán átkúszna Eurázsiába

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy Washington és az eurázsiai tengely néha már háború előestéjét idéző kapcsolata előbb-utóbb színvallásra kell, hogy késztesse Orbánt. Globális kereskedelmi háború szaga van a levegőben, miközben Washington közölte Moszkvával, hogy felmondja a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövid hatótávolságú nukleáris fegyverek felszámolásáról (INF) szóló szerződést. Míg Washington és szoros szövetségesei az utóbbi hetekben sorra zárják ki a Huawei-t az 5G-s tenderekből, azonközben a WSJ beszámolója szerint Budapest kínai befektetőket hív az országba internetes üzletekkel.

Az Átlátszó cikke szerint az is feltűnt Washingtonban, hogy a magyar fegyverbeszerzésekből az amerikaiaknak nem jutott: decemberi bejelentés szerint helikoptereket az európai Airbustól, tankokat a németektől, mobil repülőgéphangárt pedig a svédektől vesz Magyarország. Valóban, értesülésünk szerint az USA itteni nagykövetsége csak a sajtóból értesült arról, hogy Budapest német-francia helikoptereket vásárol.

Orbán Zrt.


kancz200.jpg
Káncz Csaba
Orbán a különutas politikáját a hazai szuverenitás megőrzéseként adja el híveinek. Valójában itt egyre inkább az összeharácsolt pénzről van szó: az EU pénzek visszacsorgatásával legfőbb strómanja pár év leforgása alatt az ország leggazdagabb embere lett és ezen százmilliárdok jó részét egy jogállamban nyilvánvalóan nem fogja tudni megtartani. A magyar miniszterelnök a fogatlan EU-val évek óta játssza a kutyakomédiát, most már tényleg csak a keményebb diónak számító NATO-t kell elzavarni melegebb égtájakra és az óriási vagyont meg lehet tartani, ahogyan azt stratégiai szövetségese, az azeri despota Alijev család teszi.

Ez az eurázsiai átzsilipelés viszont bizonyosan nem fog megtörténni döccenők nélkül. Az orosz állami sajtó idézi Vladimir Sapovalov politológust, aki szerint Orbán új álláspontja a NATO-val kapcsolatban kemény reakciókat válthat ki a Nyugat részéről és a magyar miniszterelnök „információs támadásokkal” szembesülhet. Sapovalov nem zárja ki egy „venezuelai forgatókönyv” megvalósulását Magyarországon, amelynek keretében Orbánt a Nyugat megpróbálhatja kitessékelni a hatalomból „elnyomó döntések” következtében.

Káncz Csaba
 
Nekem ugyanaz. Képviselő? IGEN, AZ. Közintézmény? IGEN, AZ. Tehát volt joga belépni oda? IGEN, VOLT. Engedték-e hogy éljen a jogával? NEM.

Tehát a szememben megvalósult a minősített jogtiprás esete! Minősített, mert többrendbeli. Szóval te csúsztatsz mindig ebben a kérdésben, meg a fidesznyik haverjaid és főnökeid.
Ja ertem :)
Kivancsi lennek az usa-ban mit szolnanak ahhoz a tv nezok, ha idonkent megszakadna a musor, es kepviselok ezt azt beolvasnanak.
Gondolom elveznek:)
 
  • Tetszik
Reagált: 139
Igen, pontosan. Arról van szó, amikor az MTV épületben mártírként akarta felveteni magát, csak épp az instukciókat is felvették mobillal. Nem lényeges, de én nagyot röhögtem akkor rajta.

Nem követtem az összes hozászolást de mi van megbotránkozni való abban, hogy egy akciót megbeszélnek a demonstrálók?
-
Márpedig a földre ülés, vagy fekvés egy hatásos módja a civil-elánállásnak.
Én emlékszem amikor a Pershing rakéták installálása ellen ugy demonstráltak az emberek Németországban, hogy leültek a kaszárnya elé.
-
Nekem is nevetségesnek tűnt az első pillanatban hiszen a rakéta úgyis áttudott volna repülni a fejük felett. :)
-
Egy üllő, vagy fekvő embert nehezebb elcipelni mint egy állót.
A tüntetők ismerték a "tarifát", menyibe kerül az elcipelés de ez megérte nekik.
Az államnak nem, mert minden egyes elcipeltet egyenként bíróság elé kelett állítani.
Ezrek esetén ez többe került mid amit az állam a biroknak kifizetett.
 
A jobbik megszűnéséről is szó lehet a rendkívüli gyűlésen.
Rendkívüli pártkongresszust hívott össze Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, miután az Állami Számvevőszék újabb, több százmilliós bírságot szabott ki pártjára. Mivel így már csaknem egymilliárd forintnyi büntetést kéne fizetnie a Jobbiknak az ÁSZ határozatai alapján, a rendkívüli kongresszus két napirendi pontja közül az egyik a párt és a frakció megszüntetése lesz, írja a Magyar Hang.
Ez a diktatúra.
Visszatérünk az 50-es évekhez.
De, ha ez tetszik ...
De, legalább tiszta lapot csinálnak eltünnek a pártocskák marad egy-két ellenzéki mozgalom.
Habár...nem lesz itt tiszta lap elsöpörnek minden másképp gondolkodot és létrehoznak egy hazafias népfrontot ami az ˝ellenzék˝lesz.
Eltelik majd megint 50-60 év...magyarország szempontjából elfecsérelve.
 
létrehoznak egy hazafias népfrontot ami az ˝ellenzék˝lesz.
Ez tetszene azoknak akik a mostani kormányt védik
Védhetnék a Hazafias Népfronton belül, minek vezetői Bencsik, Bayer, és komája Lovas István helyett a Másik Bencsik a Gergely
Az elfogulatlan,Peky László, Stefka Istvánnal
 
Utoljára módosítva:
Esküszöm nem akarok offolni, ha nem találjátok idevágonak kiveszem vagy átteszem máshova.
-
Teljesen véletlen találtam egy videót, amin Horn Gyula beszélget Orbán Viktorral.
Ez időben én egyáltalán nem foglalkoztam a magyar politikával.
Nem az a lényeg mit mondanak, sokkal inkább, hogy egyáltalán beszélgettek, civilizáltan.
-
Amióta Orbán van hatalmon nincsenek ilyen beszélgetések és ez a demokrácia aláásását igazolja.
-
 
Utoljára módosítva:
Teljesen véletlen találtam egy videót, amin Horn Gyula beszélget Orbán Viktorral.

-
Amióta Orbán van hatalmon nincsenek ilyen beszélgetések és ez a tragédia.
-

Ebben több fontos van mint hinnéd az is amit írtál
Ám fontos a miként és mit mondtak
Teljesen megmutatkozott a pártállamis Horn.
Nem képes vitatkozni
És nem is csoda hogy a vitában vesztett.
Hogy Ornóbán miért nem vitatkozik?

Mert már most Ő a "Horn"
A pártállamis a beszűkült
És épp úgy vesztene akár egy Fekete-győr ellen
Akár Karácsony de még Gyurcsány ellen is
 
Szóval trükköztek? Oké, én nem láttam a felvételt de elhiszem. Na és akkor mi van ha trükköztek - maga a tény hogy muszáj volt a trükk a fideszre nézve szégyen mert kezdjük ott, be kellett volna engedni oda őket trükk nélkül is! Engedték volna hogy ők a KÉPVISELŐK bemehessenek egy KÖZINTÉZMÉNYBE, s máris nem lett volna „instrukció” meg semmi!


Idefigyelj öregem, fogd már fel hogy diktatúra van és diktatúrában az emberek igenis trükköznek, ha másképp nem élhetnek a JOGAIKKAL! Megjegyzem, a trükközés még mindig jobb mint az erőszak, nem?! Fideszes barátaid helyében addig örülnék amíg az emberek csak trükköznek és nem csap át népfelkelésbe. Mert akkor kell majd csak trükközni igazán, de akkor már a fideszes rohadékok trükköznek majd, hogy elkerüljék az AKASZTÓFÁT!

Mert most mind királykodik. De már Petőfi is megírta, hogy "Akasszátok fel a királyokat!"
:rohog:Bocsáss meg! De örülj annak, hogy fogalmad sincs a diktatúráról. Ha egy diktatúrában írod le, hogy "diktatúra", holnap már nem írod, hacsak épp nem a világ másik felében vagy. (Mellesleg nézz körül, ez nem olyan oldal, ahol akasztófázunk!!!)
 
Utoljára módosítva:
Ebben több fontos van mint hinnéd az is amit írtál
Ám fontos a miként és mit mondtak
Teljesen megmutatkozott a pártállamis Horn.
Nem képes vitatkozni
És nem is csoda hogy a vitában vesztett.
Hogy Ornóbán miért nem vitatkozik?

Mert már most Ő a "Horn"
A pártállamis a beszűkült
És épp úgy vesztene akár egy Fekete-győr ellen
Akár Karácsony de még Gyurcsány ellen is

Mondom, nem ismerem az akkor helyzetet.
Ahogy mondod Orbán megnyerte a választást és ebben nyilvánvalóan szerepe volt a vitának.
Orbán nem vitatkozik és valószínű ezért van még mindig hatalmon.
Nincs tisztséges oppositio mert hiányzik a természetes választás.
Orbán degenerálja magát és az ellenzéket is.
-
Ez olyan mind amikor egy tumor elkezd nöni.
 
Bocsáss meg! De örülj annak, hogy fogalmad sincs a diktatúráról. Ha egy diktatúrában írod le, hogy "diktatúra", holnap már nem írod, hacsak épp nem a világ másik felében vagy. (Mellesleg nézz körül, ez nem olyan oldal, ahol akasztófázunk!!!)
Johann már többször elmondtam a diktatúrának és a zsarnokságnak sokféle fajtája van
Az állam az embereken sokféle zsarnoki és elnyomó módszert használhat
Tehát neked nincs fogalmad róla
A te diktatúra fogalmad Tienanmen téri eseményekben kimerül.
Nem az a vérengzés jelenti a zsarnokságot és elnyomást

A Tienanmen téri vérengzés során az 1989. április 14-én kezdődött diáktüntetés résztvevőit a kínai hadsereg katonái támadták meg a pekingi Tienanmen téren. A halottak számára vonatkozó különböző becslések kétszáztól tízezerig terjednek.[1]

Ne ez legyen a diktatúra etalponja számodra
Még ez történt:
vezetés keményvonalasai ezért elhatározták a szigorú példastatuálást. Június 3-4-én a hadsereg páncélos, ejtőernyős és egyéb egységeit vetették be a Tienanmen téri demonstrálók ellen. A beavatkozás különböző becslések szerint mintegy 200 - 10 000 ember életét követelte. Hasonló keménységgel léptek fel a többi nagyvárosban tüntetők ellen is.
Se Pinochet ne legyen mintaadód
 
Utoljára módosítva:
Ahogy mondod Orbán megnyerte a választást és ebben nyilvánvalóan szerepe volt a vitának
Is..
Amúgy se volt sikeres rendszerváltás.
Különben a Horn kormány se sikerült jól az SZDSZ kapcsolat nem hozott semmit
Ekkor pont előtte szaladt el a költségvetés és Horn alkalmazta a Bokrost és az pedig a csomagját
Ami a költségvetésnek jót tett
De hatalmas szociális feszültséget okozott
A vita előtt már jóval dolgozott a Fidesz kihasználva a megszorítás miatti elégedetlenséget
Azért írtam ezeket le.Mert egy vita önmagában nem dönt.
Annak van előzménye
A vita főleg a teljesem apolitikusok körében dönt.
Akik hangulatra érzelemre szimpátiára, külsőségre billegnek.(nők?)
Ettől függetlenül mégis kell a vita
 
Utoljára módosítva:
A jobbik megszűnéséről is szó lehet a rendkívüli gyűlésen.

Habár...nem lesz itt tiszta lap elsöpörnek minden másképp gondolkodot és létrehoznak egy hazafias népfrontot ami az ˝ellenzék˝lesz.
Eltelik majd megint 50-60 év...magyarország szempontjából elfecsérelve.
Nos akkor pont az történt amit írtam kinyír minden pártot Orbán
Minden ellenzéket
A parlamentben egyedül ülnek.
Aztán mivel ez unalmas és kényszer ott eljátszani a színházat
Hát nem lesz országgyűlési ülés
Talán lesz helyette pártkongresszus sorszámozva
pl. XXXVI. kongresszus meg központi KB.
Az egypártrendszerek így számoznak a magyar VII.-XIV
Majd így lesznek Fideszék:
MTI-FOTO-WVJZaVNpWWpCNSt6ZFBLLzV3djNpdz09

KMP és az SZDP egyesülése(Fidesz és a KDNP)
Marosán György, Rajk László, Szakasits Árpád
Kövér László(Marosán),Rajk (Pokorni),Szakasits(Áder Jankó)
Apró Antal is ott volt neki ki legyen az alteregója?(Rogán)​
 
Utoljára módosítva:
Johann már többször elmondtam a diktatúrának és a zsarnokságnak sokféle fajtája van
Az állam az embereken sokféle zsarnoki és elnyomó módszert használhat
Tehát neked nincs fogalmad róla
A te diktatúra fogalmad Tienanmen téri eseményekben kimerül.
Nem az a vérengzés jelenti a zsarnokságot és elnyomást

A Tienanmen téri vérengzés során az 1989. április 14-én kezdődött diáktüntetés résztvevőit a kínai hadsereg katonái támadták meg a pekingi Tienanmen téren. A halottak számára vonatkozó különböző becslések kétszáztól tízezerig terjednek.[1]

Ne ez legyen a diktatúra etalponja számodra
Még ez történt:
vezetés keményvonalasai ezért elhatározták a szigorú példastatuálást. Június 3-4-én a hadsereg páncélos, ejtőernyős és egyéb egységeit vetették be a Tienanmen téri demonstrálók ellen. A beavatkozás különböző becslések szerint mintegy 200 - 10 000 ember életét követelte. Hasonló keménységgel léptek fel a többi nagyvárosban tüntetők ellen is.
Se Pinochet ne legyen mintaadód
Ha ilyen kiterjesztett értelemben használod a kifejezést, akkor a fogyasztói kultúrát is nyugodtan "diktatúrának" nevezheted. Vagy azt a kioktató stílust, amellyel magad is élsz.
 
a fogyasztói kultúrát is nyugodtan "diktatúrának" nevezheted.
Ez engem nem érdekel ez másról beszélés De fejezd ki miért is az,
Vagy miért nem az mégse.
A diktatúra a politikai rendszer fogalma nem a gazdaságé
Pár szó:
A diktatúra lehet totális[2] (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára).
A diktatórikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat.

Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett[3] (azaz például léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek, vélemények). A diktatúra mindig rendelkezik külső vagy belső támogatókkal, érdekcsoportokkal, akik érdekében a diktatúrát gyakorolják a nép fölött.

.................

Ami fogalom Sztálinék Pinochet,Vörös Khmer, Mao
után benned él totális diktatúra
Az a Nyílt erőszakra támaszkodó korlátlan hatalom, parancs uralom, ill. az ilyen politikai rendszer.


 
Utoljára módosítva:
Úgy látszik, az EU alapértékeivel Macron eljárása fér össze, ahol brutálisan nekiment a karhatalom a sárga-mellényeseknek, és a hírek szerint több, mint kétezren sérültek meg. Lám, milyen is egy "igazi" demokrácia!
Próbáljuk komolyan venni szélsőségesre hajló gondolkodásod
Ismét a demokrácia fogalmába futottál bele.
A Charles de Gaulle esetét hozom ide
Francia ország régi dsemikrácia minden intézménye és kulturája száz évek óta meg van tudják hogy kell csinálni
Na volt az 1962-1968 közötti nehéz időszak
Hiába fűződött nevéhez a„Harminc dicsőséges év”
Közeledett 1968 külpolitikai nehézségek mellett
Jöttek a belpolitikaiak
De Gaulle kormányát sok kritika érte Franciaországon belül, kiváltképp keménykezű politikája miatt.
A nyomtatott sajtó szabad, a választások pedig demokratikusak voltak, illetve a külföldről működő magán rádió- és televízióállomások sugározhattak francia nyelven.
Ugyanakkor az állami rádiózásban és televíziózásban monopólium alakult ki, és e testületek vezetői képesek voltak befolyásolni a hírszerkesztési elveket.
Az 1968-as májusi demonstrációk és sztrájkok komolyan kikezdték De Gaulle legitimitását.
Most jön amit mondani készültem egy létező és jól működő demokráciáról
Akkor mondta De Gaulle: „Reform igen, káosz nem!
És visszaverte a lázadásokat
Ugyanakkor lemondott és visszavonult.
 
Próbáljuk komolyan venni szélsőségesre hajló gondolkodásod
Ismét a demokrácia fogalmába futottál bele.
A Charles de Gaulle esetét hozom ide
Francia ország régi dsemikrácia minden intézménye és kulturája száz évek óta meg van tudják hogy kell csinálni
Na volt az 1962-1968 közötti nehéz időszak
Hiába fűződött nevéhez a„Harminc dicsőséges év”
Közeledett 1968 külpolitikai nehézségek mellett
Jöttek a belpolitikaiak
De Gaulle kormányát sok kritika érte Franciaországon belül, kiváltképp keménykezű politikája miatt.
A nyomtatott sajtó szabad, a választások pedig demokratikusak voltak, illetve a külföldről működő magán rádió- és televízióállomások sugározhattak francia nyelven.
Ugyanakkor az állami rádiózásban és televíziózásban monopólium alakult ki, és e testületek vezetői képesek voltak befolyásolni a hírszerkesztési elveket.
Az 1968-as májusi demonstrációk és sztrájkok komolyan kikezdték De Gaulle legitimitását.
Most jön amit mondani készültem egy létező és jól működő demokráciáról
Akkor mondta De Gaulle: „Reform igen, káosz nem!
És visszaverte a lázadásokat
Ugyanakkor lemondott és visszavonult.
És... ? A sajtó szabad, a választások demokratikusak voltak, létezik ellenzéki és elektronikus média, az eddigi sztrájkok és demonstrációk pedig nem kezdték ki a rendszer legitimitását. Hiába vizionálsz puha diktatúrát, attól még nem lesz valóság. De csak összehasonlításképp: nézd meg, hogyan reagáltak a tüntetésekre a rendfenntartó szervek 2006-ban, és hogyan reagáltak most. Franciaország több száz éves demokratikus kultúrájáról pedig kérdez gyarmatországai történészeit. Vagy miként is működtek az otthon demokratikus derék angolok Indiában?!
 
És... ? A sajtó szabad, a választások demokratikusak voltak, létezik ellenzéki és elektronikus média, az eddigi sztrájkok és demonstrációk pedig nem kezdték ki a rendszer legitimitását. Hiába vizionálsz puha diktatúrát, attól még nem lesz valóság. De csak összehasonlításképp: nézd meg, hogyan reagáltak a tüntetésekre a rendfenntartó szervek 2006-ban, és hogyan reagáltak most. Franciaország több száz éves demokratikus kultúrájáról pedig kérdez gyarmatországai történészeit. Vagy miként is működtek az otthon demokratikus derék angolok Indiában?!
Nem mondod melyik országról beszélsz én választ adtam neked arra amikor azt mondtad: hogy "nézd Franciaországot"
Erre válaszoltam.
Hogy az egy klasszikus nagy múltú és jól kiforrott demokrácia.
A magyar nem demokrácia ez diktatúra.
A látszat ellenére is demokrácia amit a sárga mellényes tüntetésről mondtál.
Úgy látszik, az EU alapértékeivel Macron eljárása fér össze, ahol brutálisan nekiment a karhatalom a sárga-mellényeseknek, és a hírek szerint több, mint kétezren sérültek meg. Lám, milyen is egy "igazi" demokrácia!
Gaulle mondta reform igen káosz nem
És képes volt levonni a konzekvenciát.
Lemondott visszavonult a politikától
Neked csak a fizikai sérülés számít
alapvetőleg nem tudod a demokráciát.
Erre hoztam de Gaulle pályáját.
1968 ban szétverték a diákok lázadását mégis demokrácia.
Ez az általad engem idézgetés zsákutcába kerül.Ha nem látszik gondolatfonalad
Jobb volna ha más beszélgető partnert keresnél, mert sorozatosan értetlen vagy szándékosan.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,166
Üzenet
4,810,783
Tagok
616,245
Legújabb tagunk
ksmati
Oldal tetejére