A Fidesz több mint öt éve veri szét a szólásszabadságot és a párbeszédet

Teljesen abszurd a Kövér László és Kovács Ákos nőkről vallott nézeteiről szóló vita. Süketek szürreális párbeszéde. Én ugyanis egyetlen magát liberálisnak, konzervatívnak, kereszténynek, baloldalinak vagy jelző nélküli barátomnak nem olvatam és hallottam olyan gondolatát, amely megkérdőjelezné a fenti egyének szabad szóláshoz és véleménynyilvánításhoz való jogát, amelyet a szemükre vetnek a kormánypártiak.

Tovább megyek: én lennék az első, aki tiltakoznék, adott esetben bírósághoz fordulnék, ha valakit - legyen az akár általam nem kedvelt ember - személyes, politikai, vagy jogi támadás érne a véleménye hangoztatása miatt (kivéve, ha törvénybe ütköző dolgot mond).

Pontosan ugyanilyen joga van bárkinek a másikétól eltérő véleményét hangoztatni, s egy magánvállalatnak azt szponzorálni, akit akar, olyan indokkal, amilyet jónak lát (feltéve, ha betartja a törvényeket). Mert lehet tökéletesen egyet nem értenünk egymással, hiszen a vita hasznos, a demokrácia alapja, amelynek legfontosabb feladata nem az árok ásása, hanem éppen annak betemetése. Mert a vita elsősorban híd: a kompromisszum hídját építi az ellentétes álláspontok között.

Sajnos ezt nem a Kövér László és Kovács Ákos szavait bírálók nem értik, hanem a megbíráltak barátai. Mert éppen ez utóbbiak keverik össze a még oly éles (és nyilván rájuk nézve kellemetlen) kritikát a szólás és véleménynyilvánítás szabadságához való alapjoggal. És nem véletlenül: öt éve ezeket a jogokat verik szét, és tesznek lehetetlenné minden vitát, így a kompromisszum lehetőségét is. Tipikus komcsi mentalitás: ha a véleményemet bírálod, a jogomat sérted, ha engem támadsz, a hazámra rontasz, mert a jog az én szavam, a haza ott van, ahol én mondom. Tulajdonképpen félnek, sőt rettegnek, mert tele vannak kisebbrendűségi érzéssel. Ez a gyengéjük. Gyengék!

Fokozzuk a bírálatokat barátaim, legyen élesebb a szavunk!

Kerék-Bárczy Szabolcs

nok1.jpg
 
Szolasszabadsag? morzsaiban meg megtalalhato.
Klub radio, origo foszerkeztoje kirugasa , a tv k megszerzese , minden aron, a facen a feljelentesek , a uj torveny minden kommnetekert a szerkesztok bunteto fellelossegenek kobe vesese stb
Csupan azert nem irom a tobbit hogy ne hozzak senkit olyen helyzetbe aki otthon el, hogy kellemetlensege legyen. Koz tv bol is ep most vagtak ki Jakubcsek Gabriellat , a rendszeres feljelentesek Naracs stb A felelem az ovatossag ma jellemzi a mediat.
MAr a tv ben ugy beszel mindenki mintha dadogna oooooooooooozik o nyog keresi a szavakat gondolkodik hogy is fogalmazon , ne hogy mire vege az adasnak otthon varja feljelentes az idezes. Vagy nyeli a levegot es mintha bufizni kene csak gondolkodik ......
Figyeld csak meg a mediaban akarkit kerdeznek hany o , o. o . mire elkezdi a mondandojat es ez minden masodik harmadik szonal ujbol jon az o .o o ez mind mostanba figyelheto meg.
Otthoni riportot rakok be a radioba szavankent kell vagni ki a sok o o stb.
Lehet divat ez ,de nem hiszem mert ha nem valaszolni kell akkor ugyan az az ember normalis tempoban o zesek nelkul tud kommunikalni.
Hany de hany komoly tudasu ujsagiro , riporter kerult lapatra , es a letfentartasa szunt meg, mert kirugtak vagy nem veszik fel , az ellenzeknel meg nincs oly sok media hogy tudnak foglalkoztatni oket.

A jovo a net, mert a netet nem lehet cenzurazni meg ha meg is probaltak nem jartak sikerrel.
 
B
Szia!
Tökéletesen látod a hazai viszonyokat!! A kormány, inkább csak Orbán szavain csüng az egész ország, és büszkék hogy végre van aki helyre rakja a nyugatot és helyre állítsa a magyar öntudatot!!
Teljesen mindegy hogy mit mond az ellenzék Orbán megszólal hogy azok kommunisták és liberálisok ennyi elég az emberek összekacsintanak és boldogok.
Borzasztó hogy gondolatilag mennyire lesűllyedtünk vagy csak tocsogunk a mocsárban már azt én sem tudom De köszönöm hogy helyettem is megfogalmaztad a mondanivalómat.
Melitta szerintem ezt illetően túl naív. Nem csodálom, sok éve nem élt már Hungarisztánban, én ellenben még a közelmúltban is, láttam amit láttam. Na de végülis higgyen csak az emberek okosságában, remélje a legjobbakat... Elvégre ahogy mondani szokták:
A LEPÉNYHAL és a REMÉNY HAL meg utoljára...
(Félreértések elkerülése végett kiemelem, hogy a fenti mondatomban a HAL kivételesen nem a "Hardware Abstraction Layer" rövidítése akart lenni!)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,570
Tagok
615,753
Legújabb tagunk
BertSutton
Oldal tetejére