Határzár: több százezres bírság jár a kerítésépítés szabotálásáért

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Augusztus 1.

Melitta - 2015 Augusztus 1, 12:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  300 ezres bírság jár annak, aki akadályozza a kerítés épülését, 50 ezer annak, aki egyáltalán megközelíti a kerítést - rendelkezett a kormány. A határzár megépítésének Orbán Viktor által kihirdetett határideje augusztus 31-e.

  Akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható arra, aki az ideiglenes biztonsági határzár építését akadályozza - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

  A jogszabály szerint aki az ideiglenes biztonsági határzár építési vagy karbantartási munkálatai során, az ideiglenes biztonsági határzár területén szolgálatot teljesítő hivatalos személyek, vagy az ott munkát végzők be- és kijutását, illetve az ideiglenes biztonsági határzár területére tartó hatósági vagy szállító járművek be- és kijutását akadályozza, 300 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető.

  Emellett az ideiglenes biztonsági határzár területének védelme érdekében rögzítik, hogy aki a területre az építési vagy karbantartási munkálatok során illetéktelenül belép, 50 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtható. Aki az ideiglenes biztonsági határzár területén az ott folyó építési, telepítési munkálatok akadályozása céljából bármilyen tevékenységet végez, 150 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető.

  Orbán Viktor miniszterelnök múlt szombaton az erdélyi Tusnádfürdőn jelentette be, hogy augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán.

  A mostani Közlönyben jelentették be azt is, hogy a Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson új ideiglenes befogadó állomások épülnek, nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás keretében.

  Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán közölte, hogy a kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet; így a korábban az ideiglenes határzár anyag- és technikai költségeire elkülönített 6,5 milliárd forinttal együtt idén összesen mintegy 29 milliárd forint jut a probléma kezelésére.

  HVG
  kerites5.jpg
   
  vica52, Kicsi Fecske és Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Augusztus 1.

  1. Jaszladany
   Jaszladany
   Sajnos ebben igazad lesz.

   Azon már én is tűnődtem, hogy hogyan gondolják ezt a hatóságok: több száz vagy ezer embert összeraknak egy táborba, olyanokat, akik tudják, hogy már nincs remény, hogy haza fogják őket küldeni?
   Én sem hiszem, hogy azok az emberek azért tettek fel mindent egy lapra és vándoroltak több ezer km-t, hogy szó nélkül felüljenek egy buszra és hazamenjenek. Nem fognak ebbe belenyugodni. És sokan lesznek.

   És embertelenség is ilyet csinálni. Elvisszük őket a határra, és ott elengedjük, hogy gyalogoljanak haza? Vissza, több ezer kilométert?
   setni, Ajuda67 és cdurmol kedveli ezt.
  2. Jaszladany
   Jaszladany
   Én az ürülékért nem a migránsokat hibáztatom. Ha látta a polgármester, hogy annyi ember odagyűlt a térre, azonnal oda kellett volna vinni a mobilvécéket. Aztán majd lehetett volna foglalkozni a problémával, hogy mi legyen a migránsokkal.

   Mobilvécéket odavitetni semmibe se tart. Nem is értem, miért kellett ezzel napokat várni. Félórán belül oda lehetett volna rendelni több tucatot is. És a szemetest is el kellett volna vitetni gyakrabban. Nem lefotózni, hogy a teli kukák mellé van dobálva a szemét. Azért ennyire lehetett volna a kerület vezetése rugalmas. Ha nem a migránsok, legalább az ott lakók érdekében. Az az érzésem, hogy direkt hagyták ezeket az állapotokat ide fajulni.
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 6
   setni és cdurmol kedveli ezt.
  3. Melitta
   Melitta
   Maradjunk annyiben a hiradoban lattotakat, tudjuk megbeszelni. Gondolom nem szemelyesen vagy minden menekult vitanal jelen.
   Mikor a BRFK megcafolja nem kommentalja akkor az vagy nem igaz vagy nem hiteles az allitas.
   HA ebbol indulunk ki , a VIII.kerulet riportjarol beszelek ami az elso nap semilyen hivatalos szerv nem erositette meg. A kepeken itt mar lathato volt a sok mobil WC./A media kulon megkerdezte oket/Utana jon a hatalom es 3 nap mulva fejetetejere allitja a storyt.
   Az arabok , minden not aki nincs bebugyelalva ugy hogy csak a szeme latszodjon ki azt , nem tartjak erkolcsosnek, szoval van akinek a fejeben meg nem allt oszze, hogy nem arab orszagban van.
   A "mi idonkben" ilyen tapogatast egy jol iranyzott nyaklevessel lerendeztuk. A kesek elokeruleset miert is cafolnam hisz a media beszamolt rola, es a rendorseg is megerositette.
   Nem kell mindenaron kiforgatni a szavaim.
   A mediat se kell enyire lebecsulnod, mert nelkuluk, nagyon keves informaciohoz jutnal, es kitudja mikor napok hetek vagy honapok mulva.
   Nem a rendorseg keresi meg a mediat kerem ez a menekult megfogta a hatsojat a setalo holgynek.Nagy erokkel keresik a tettest.
   cdurmol és Jaszladany kedveli ezt.
  4. Ajuda67
   Ajuda67
   Ha van ország, ahonnan jöttek, oda viszik őket, miután leegyeztették a visszafogadásukat adott állammal.
   Ha nincs, akkor fogalmam sincs.

   Ezres táborokba tenni ilyen embereket elképesztő felelőtlenség lenne.
   Egymásra, és a kintiekre is veszélyesek lennének a feszült hangulatban.
   cdurmol és Jaszladany kedveli ezt.
  5. Ajuda67
   Ajuda67
   Az a gond ezzel, hogy nem kellene odagyűlniük.
   Rendben, hogy Pestről kell eljutniuk Debrecenbe, de az nem indokol három napos sátortábort ugye, ennél azért sűrűbbek a vonatok.
   Arra meg mégsem rendezkedhet be senki, hogy illegálisan át akarnak majd jutni Ausztriába, és itt várják be a csempészeket.
   Előre ezt ugye nem lehet.
   Abban egyetértek, ha látták, hogy szó szerint szar van a palacsintában, hamarabb is kitehették volna a wc-ket, de mivel ez nem egy "legális" állapot, amit ezzel megerősítettek volna, ez se egyszerű.
   Itt a fővárosnak kellett volna hamarabb lépnie, ahogy most lépnek is, pihenőhelyekkel.
   http://www.origo.hu/itthon/20150805...eti-palyaudvar-fovaros-mav-migration-aid.html
   Itt senkit nem zavarnak, és nomádolniuk sem kell vonat indulásig.
   cdurmol és Jaszladany kedveli ezt.
  6. Jaszladany
   Jaszladany
   Kérdés, hogy vajon összeáll-e valaha a fejében, hogy nem arab országban van?

   Valaki írta, és sajnos igaza van: "Nehéz lesz olyan kultúrával együtt élni, ami mindent tagad, amit a mi kultúránk értéknek tart." :(
   setni, cdurmol és Ajuda67 kedveli ezt.
  7. Melitta
   Melitta
   Egesz Bp teruleten megszuntek a nyilanos WC-k. Mi megoldjuk bemegyunk egy etterembe egy kavera vagy a McDonaldba . Nekik ez is nehez mert nem egy helyen be se engedik ki se szolgalak oket.

   Meg mindig nem szornyulkodni kene , hanem egy megoldast talalni, akar katonai satrakkal mobil Wc kel. Akar a Nepligetbe, akar mas nagyobb teruleten vagy akar hasznalaton kivuli stadion vagy mas megoldast talalni. Hogy telen mi lesz belegondolni se lehet, sorban fognak megfagyni az emberek?

   A Cseh megoldas biztos vagyok benne nem eus jovahagyassal szerzetek igy.
   setni, cdurmol és Jaszladany kedveli ezt.
  8. Jaszladany
   Jaszladany
   Véleményem szerint eléggé nyugtalanító, hogy hallgatnak, amikor megkérdezik tőlük, hogy mire várnak. Ezt már sok helyen olvastam.

   És azt is, hogy egyszer csak az egész csapat hirtelen, mintegy jelre, felszedelőzködik, és elindul.
   Ha tekintetbe vesszük, hogy elvileg különböző helyekről, sőt, több országból jöttek, érdekes ez az összhang és egy csoportban maradás.
   setni és cdurmol kedveli ezt.
  9. Ajuda67
   Ajuda67
   Természetesen nem vagyok jelen, de gondolom te sem.
   Így én elhiszem, amit a BRFK mond, ha te inkább a sajtónak hiszel, azt is megteheted.
   Újabban az a trend, hogy van egy hír, és annak utóélete, ami során kiderül, hogy kacsa volt-e, vagy sem.
   Mégis, mit kellett volna ezen a BRFK-nak kommentálni?
   Akkor az lenne, hogy élvezettel vájkálnak benne, hogy mit csinálnak a migránsok.
   Szerintem jól járt el.
   Megkérdezték így volt? Így. És pont.

   Lehet, hogy az arabok fejében nem áll össze, de a mienkben sem, hogy nekünk kellene alkalmazkodnunk ahhoz, hogy ő mihez van szokva.
   És nem nekünk kell eltakarni magunknak, hanem neki kell megtanulnia, hogy el a kezekkel a sortos nőktől. Ha ehhez rendőr kell, akkor rendőr kell.
   Nem fogja megölni, a talpát sem veri el, sőt, el sem viszi. megtanulja, hogy ezt itt nem lehet és pont.

   Nem akartam kiforgatni a szavaidat Melitta. Abból, amit a cikkeidből látok, abból szűröm le, hogy gyakorlatilag egyfelől olvasol. Tudom, nem egyszerű onnan. És ha egyfelől, hát egyfelől. Nehogy megmondjuk már, hogy neked mit kell olvasnod. Nem is akarjuk.
   De cserébe te is fogadd el, hogy mi meg másképpen látjuk-éljük meg, és nem azért, mert gonoszak, fasiszták, gyűlölködők, vagy kormányimádók, agymosottak, vagy hülyék lennénk.
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 6
   kágyula, cdurmol és Jaszladany kedveli ezt.
  10. Jaszladany
   Jaszladany
   Á, ez szerintem lehetetlen. Ugyan kivel egyeztetnének Irakban, Szíriában, Líbiában vagy akár Afganisztánban?

   Ezért vannak a cseh táborban a lázongások és a kitörési kísérletek. Oda olyan bevándorlókat zártak, akiket vissza akarnak toloncolni a hazájukba. Azok nem nyugszanak bele. Ez biztos, hogy nem fog működni:
   http://index.hu/kulfold/2015/07/30/migransok_akartak_kitorni_egy_cseh_taborbol/
   cdurmol és Ajuda67 kedveli ezt.
  11. Ajuda67
   Ajuda67
   Mindenki tudja mire várnak.
   Csak ez nem PC.
   cdurmol és Jaszladany kedveli ezt.
  12. Jaszladany
   Jaszladany
   Én frankón nem tudom. Mire várnak?
   cdurmol kedveli ezt.
  13. Ajuda67
   Ajuda67
   A háborús országok nem gond, ők a valódi menekültek. Ők maradnak. És épp ez az, amiért nekik a mobiltelefonnál összehasonlíthatatlanabbul nagyobb kincs a származást bizonyító irat, semmiért sem dobálnák el.
   Az gyakorlatilag valóban az ingyenbelépő.

   Igen, a cseheknél már ezért van baj.
   Remélem nálunk nem találják ki, hogy ebbe az ezres táborba pakolják őket és ott tájékoztatják a végeredményről.
   cdurmol és Jaszladany kedveli ezt.
  14. Ajuda67
   Ajuda67
   Az embercsempészekre.
   cdurmol és Jaszladany kedveli ezt.
  15. Jaszladany
   Jaszladany
   Akkor miért nem kapják el az embercsempészeket a rendőrök? Hisz akkor elég csak simán követni ezeket a csoportokat, nem?
   cdurmol kedveli ezt.
  16. Ajuda67
   Ajuda67
   Nem tudom a hivatalos magyar álláspontot, de én azt gyanítom, hogy nekünk nem érdekünk egyelőre az embercsempészetnek azt a részét felszámolni. Azzal is kevesebben vannak itt, aki átjut.
   Mondom, ez az én véleményem.
   setni és Jaszladany kedveli ezt.
  17. Jaszladany
   Jaszladany
   Tényleg így is lehet. Ha a kormánynak esze van, egy migránst sem regisztrál itt, hanem hagyja, hadd menjenek amerre akarnak. Tök feleslegesen okozunk magunknak gondot azzal, hogy feltartjuk őket. Pláne, hogy a német kormány meg nem is bánja, ha mennek. Legalábbis a hivatalos verzióban.
   sirion01 és Ajuda67 kedveli ezt.
  18. Ajuda67
   Ajuda67
   Így van.
   Regisztrálni is azért kezdtünk el ilyen gőzerővel, mert Németország belengette, hogy felmondja schengent esetleg. Akkor az osztrák kb. másnap mondta volna fel.
   Mi meg itt álltunk volna délen kerítés nélkül, északon meg stoppal. Calais 2.

   De ez is csak az én véleményem.

   Ez a legszebb ebben az egészben.
   Lehet szépen liberálgatni, ideküldeni 8 millió euro azonnal gyorssegéllyel az eu menekültügyi biztosát, hogy majd itt Magyarországon létrehozzák a "forró pont"-i csoportokat.
   Amiről tudni kell, hogy Olaszország, és Görögország a másik két forró pont.
   Vagyis az EU szépen eldöntötte, hogy belőlünk is ilyet csinál. Csak mi ehhez kicsik is vagyunk, meg szegények is. Ja, meg nem is akarjuk.
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 7
   cdurmol, Jaszladany és sirion01 kedveli ezt.
  19. sirion01
   sirion01
   ez lett a 4 méteres kerítésből, ezért kellet EU-s hecckampányt csinálni:

   Kerités ásothalom.jpg
   Tényleg igaz, hogy amihez a Fidesz hozzányúl , az vagy elromlik, vagy eltűnik .
   setni, cdurmol és Jaszladany kedveli ezt.
  20. Ajuda67
   Ajuda67
   Ez a kettő közül a kisebbik verza.
   Arról volt szó, hogy ezt az amúgy is nehezen járható részekre teszik ki. A hátteret elnézve nem látom a "nehezen"-t.
   Basszus, ez gyakorlatilag egy kerti létrával megmászható. Mennyi lehet? 150 centi?
   Jaszladany kedveli ezt.

Megosztás