Isten és más mesék

Diogenes-44 témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2009 Március 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Azt gondolom, mikor írtad, a stílusra gondoltál, nem az értékrendre... Remélem, jól gondolom...
   
 2. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Freya! Akár így,vagy úgy, ez szokott lenni a vége.


   
 3. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Nem nekem tetted fel a kérdést, de elgondolkodtam rajta...
  Miért 6,4 milliárd példány?
  Az analfabéták könyveivel mit kezdesz?
  Milyen terjedelmű legyen a könyv?
  Hány nyelven szerepeljen benne az a pár mondatod?
  Melyik vallásra legyen kihegyezve?

  ... és végül: miért a vallás szerepljen benne, mikor a hitről volt szó? Jó, tudom, a te fejedben a hit és a vallás szinonímák, de ha ugyanannyi példányban (lásd, milyen jó szívem van: -20% az analfabétákra tekintettel), saját költségedre kiadsz egy könyvet, amely azt taglalja, miért is azonos a hit és a vallás, egye fene, beszállok a boltba... :mrgreen: :mrgreen:
   
 4. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  egen... stílus... de inkább mentalitás...
  Egy normális konverzációban ez előny...
  Lévén sokkal könnyebben átlátom a másik fél okait arra hogy miért ez a véleménye/személyisége és így egyszerűbben megtalálom azt a szemszöget amiből látja a világot...
  Nem önként csinálom és sajnos az olyan valóságtól elrugaszkodott emberek esetében mint Diogenes semmi jóra sem vezet ez a tulajdonságom...
   
 5. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  A Tíz Parancsolatott megszegni ,azért mert más is teszi,nem jelent feloldozást.

  Légy olyan szolgája Istennek, akinek a térde kopik és nem a szája
   
 6. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Nem kérek feloldozást sem bűn bocsánatot semmiért. Az azoknak van akik megbánták azt amit tettek és megértik hogy helytelenül cselekedtek.
  Én toleráns embernek tartom magam. Soha senkit nem pecsételtem meg a bőre színe, hovatartozása, vallása vagy kinézete alapján. Azonban vannak emberek akiknek nem lenne szabad még az alapvető emberi jogokat sem gyakorolniuk addig amíg nem képesek ember módjára viselkedni.
  Hogy ez rasszizmus-e avagy másféle megkülönböztetés nem tudom. Azt azonban tudom hogy a társadalmon belül az olyan emberek mint Diogenes csak gyűlölet és széthúzást szítanak, semmi mást. Az ilyen emberek nem kritizálnak vagy válaszokat keresnek hanem helyette szükség szerűen olyan dolgokat keresnek amiket megpecsételhetnek, lenézhetnek, leköpködhetnek, azért mert annyira nincs önbizalmuk, hogy valami nélkül amit nem tarthatnak folyamatosan maguk előtt mint valami ellen példát, senkik.
  Egyszerűen szükségük van valakire akinek a léte eltölti őket azzal a tudattal hogy mennyivel jobbak az éppen célba vett egyénnél.

  Az ilyen embereket kezeltetni kellene lévén pont olyan tendenciáik vannak mint Hitlernek és jó pár diktátornak avagy idealistának.
  Más kérdés hogy van aki ezt fel tudja fogni mert látja hogy milyen átalakulás megy végbe nekik hála, van aki meg nem ért belőle semmit és felháborítónak tartja hogy a szólásszabadságot akarják korlátozni.
   
 7. tsz

  tsz Állandó Tag

  Mi a fene...
  Ez nyilt klerikális agitáció, fenyegetőzés a feloldozás megtagadásával. pedig nekem annyira hiányzik a feloldozás...

  Egy másik "húha" Ae-tól:

  <link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/Gyula/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> "Azt azonban tudom hogy a társadalmon belül az olyan emberek mint Diogenes csak gyűlölet és széthúzást szítanak, semmi mást. Az ilyen emberek nem kritizálnak vagy válaszokat keresnek hanem helyette szükség szerűen olyan dolgokat keresnek amiket megpecsételhetnek, lenézhetnek, leköpködhetnek, azért mert annyira nincs önbizalmuk, hogy valami nélkül amit nem tarthatnak folyamatosan maguk előtt mint valami ellen példát, senkik.
  Az ilyen embereket kezeltetni kellene lévén pont olyan tendenciáik vannak mint Hitlernek és jó pár diktátornak avagy idealistának."
  <!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
  <!--[endif]-->
  Szóval szándékuk szerint meg kell különböztetni a véleményeket: EZ elmondható, AZ nem. És kell egy hatalmi szerv, aki ezt elbirálja, és a NEM szavazatot kapott vélemények tulajdonosait mindjárt internálja is, persze a "nép nevében" és a "társadalom védelmében".
  És mindezt a szólásszabadsággal egy lapon emlitve...
  Fiam neked gőzöd nincs ezekről a fogalmakról... Persze ezzel nam vagy egyedül.

  EZ lenne a CanadHun szelleme??? Mer ha igen, akkor I am OUT...
   
 8. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Amúgy jól érzed magad...?
  Kívánsz esetleg szórólapot is mellékelni hazafiságból, vagy csak elég ha kijelented hogy valamiről fogalmam sincs "papa"? Egyébként köszönöm hogy a kommunista érás tapasztalataiddal mosod össze a szavaimat, tényleg megható és teljesen biztos hogy jogos is. Úgy értem száz százalék és maximálisan.
   
 9. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég


  Szép Estét Kivánok!

  A magam részéről köszönöm és érthető is! A topik és az
  itt lévő közösségnek is csak pozitivum lehetne,ha Mindenki ezt az üzenetet elolvsná és az ebben foglaltaknak "közlekedne"...

  További Szép Estét Mindenkinek!
   
 10. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Köszönjük a másodlagos megerősítést füles
   
 11. gödipista

  gödipista Állandó Tag

  Vegyétek kérlek figyelembe, egy általam igen tisztelt kolléga idézetét:
  "minden tiszteletem azoké, akik keresik az igazságot, de félek azoktól, akik azt állítják, hogy megtalálták..."
   
 12. pitti

  pitti Állandó Tag

  :656:
   
 13. pitti

  pitti Állandó Tag

  Szoval itt azt akarod mondani (megprobalom magyarrol magyarra leforditani) hogy a "tudomany" "tudosok" es "eredmenyek" nem feltetlenul talaljak az igazsagot, es hogy vannak tudosok akik hajlandoak a tudomanyos felfedezeseket elferditeni kulombozo iranyokban aszerint amit az erdekuk megkovetel? Egyetertunk!!!

  Elnezest kivanok, de te tetted be a linket errol a kiserletrol es a megnevezett urakrol, en csak reagaltam ra. Vagy azt kell higgyem, hogy bemasoltal valamit amit el sem olvastal, nem is beszelve arrol, hogy ertelmeztel???
  Atapata, nem igazan ertem. Eloszor is a katrany nem szerves anyag. Probalok vissza emlekezni a kemiai tanulmanyaimra de igazabol nehezsegeim vannak mert marha regen volt.
  Az a sav amit irtam igaz, hogy karbon alapu de ez nem jelenti azt hogy az is szerves anyag. Ha jol emlexem a Mendeleyev tablazatban benne van a karbon de egy darab szerves anyag sincs kozte...Igazad van ragoggyanak a tudosok....van nekem eleg bajom a karbon nelkul is....:D
  Igen tortent. Elovezetned a fobb tenyeket ebben a temaban? :cool:
   
 14. tsz

  tsz Állandó Tag

  Ha állitják, ha nem, mindenkinek MEG KELL találnia valamit -- alapvető válaszokat alapkérdésekre -- legalábbis a saját maga számára. Nincs attól mit félni, ha valaki megtalálta a SAJÁT igazságát.
  (Normál esetekben ez a dolog úgy a kamaszkor vége felé többé kevésbé le szokott futni.)

  Azt perszehogy szeretjük, ha sokan egyetértenek a mi igazságunkkal, ez hiúságunk/csordaösztönünk terméke, de a mienket abszolut igazságként hirdetni korlátoltság, horribile dictu, másokra eröltetni --na esetleg ettől már lehet félni is.

  Szerintem amúgy az "abszolut igazság" nem is létezik, az igazság mindig a körülményektől függ és megtörik a megfigyelőn.

  Pl a "föld gömbölyű" kijelentés ma már abszolut érvényűnek tűnik, de csak néhány száz évvel ezelőtt még egy nagy hazugságnak minősült, ami miatt embereket gyilkoltak, és el tudom képzelni, ez a kijelentés milyen röhejes lehet néhány száz év múlva, a 9 dimenzióban rezgő húrelmélet világában.

  Hogy lehetne abszolút az igazság, mikor, mint tudjuk, egy jó ügyvéd/tudós képes a tények alapján bebizonyitani valamit és -- ugyanazokat a tényeket felhasználva -- ugyanannak az ellenkezőjét is...
   
 15. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Szép is lenne, ha a válaszkeresés a kamaszkor végére befejeződne... szerintem a test halálával ér véget... :).
  Ismereteink folyamatosan bővülnek, ez a folyamat a korábbi "saját igazságok" felülbírálatát, módosítását teszik szükségessé....
   
 16. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Egyetértek... mivel a személyiség számára mindig a stabilitás keresés lesz a legfontosabb, mindenki pici saját valóságokat és igazságokat kreál.
  Következés képen senki sem ítélhető meg azért amiben hisz, hiszen pusztán csak arra törekszik hogy az élet tapasztalatai és ezzel a saját személyisége létjogosultságot kapjon.
  Persze más kérdés hogy vannak embereke akiknek ehhez az kell, hogy másokat megtapossanak és félre rugdaljanak.
  És igen, ez egy folyamatos ciklus az életen belül aminek a halál vet véget. Mondhatni levonhatod a végső következtetést...
   
 17. elke

  elke Vendég

  Jöttem olvasgatni;) Bár a kérdés nem nekem szólt....jól elgondolkoztam....aztán arra a saját megállapításra jutottam....ha nem valutában....bár a kísértés igen nagy:rolleyes: holmi pénzbeni ösztöke csábító tud lenni piszkosul:p de mindenkinek, mindennek megvan az ára, ha nem pénz.... egyébb és most a képzeletetekre bízom az "árakat"

  Mindenkinek szép napot kívánok.
   
 18. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Pitti!
  A szerves szén nem idegen a kémiában és elsősoran az élettel és az élő szervezetekkel kapcsolatban fordúl elő. Tele van vele minden szénbánya,ami természetesen nem az elemi szén ,hanem élőlények lebomlásának terméke. Tágabb értelemben szén alapu életről beszélhetünk a földön.

  A kátránynak az a formája amit én ismerek az élettel kapcsolatos szerves anyagok elégetésekor keletkezik pl. a dohány növény égetése a cigarettában. A másik mód amit én ismerek a kőolajlepárlás ami szintén szerves anyag mert élőények maradványa.A kátrány nem vegytiszta anyag,vegyületek sokaságát tartalmazza,mint ilyen nincs is bent a periodikus rendszerben,de a szerves anyag tartalma meglehetösen kevés lehet mert csak lassan bomlik le. Az hogy a kőolajba a régen elhalt lények triliárd tonnáiban milyen (égés)vegyi folyamatába került oda vagy alakúlt át arról nekem fogalmam sincs.
  De nem is kell hogy legyen. Abban a szerencsében volt részem,hogy egy két hete ismételta Nóbel díjas Prof. Szentgyörgyi Albertel készült interjut ismét láthattam. Ő azt mondta nekem a televízión keresztül : nem kell az emberi agyat kitömni minden szecskával mert mindent tudni lehetetlen,de szükségtelen is. Csak a tudás létezéséről kell tudni ,és azt ,hol találom meg. Megtaláltam és idehoztam a más tudását,fogalmam sincs hogy a tudós urak,mit is művelnek ott, de azt ők ott elmagyarázzák. Ha valkinek vitája van ,vagy kétsége ,azt velük kell lefolytatni.Persze ehez kéne az ő tudásukhoz mérthető személy is,és egy jó adag bátorság is.

  Amit idehoztam nektek ,abban nem csak Miller volt,egy Fox nevüre is emlékszem, a többit már elfelejtettem,de ha szükségem lesz rá tudom hol találom. Az én tudásom abból áll, hogy jó közelítéssel Tudom, mi az amit ,nem tudok.
   
 19. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég

  Sziasztok!

  Mindenkinek Kellemes Napot Kivánok igy Húsvét küsszöbén!
   
 20. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég


  Szia!

  Azon tünödöm egyáltalán van e joga bárkinek itélkezni a
  másik felett? /no nem a törvényi itélkezésekre gondoltam/
  A másik letaposása,megalázása vajon milyen "magasztos"
  érzéssel tölti el azt/azokat kik ezt teszik,milyen cél vezérli
  mind ezt,s miért?
  Bár ugy lenne,hogy a halál véget vetne...
  Hányszor halljuk és tudjuk van kit még halála után is szidalmaznak,s még tovább "tapossák" poraiban.....
  Természetessen szép nem lehet minden és az sem,hogy mindenkinek jó legyen amit a másik mond,ir,tesz...
  Azt mondom azért mégis csak mint egy ilyen közösség/ topikok
  lekellene venni a "taposó cipőt" és a küsszöb előtt hagyni belépés
  előtt,hogy megóvjuk a tisztaságot ahova beléptünk!
  Szerintem nem is oly nagy dolog lenne ez, emberek vagyunk és itt
  Mindenki ember a tisztelet Mindenkinek kijár még akkor is ha a másik nem a mi "hullám hosszunkra" van hangolva!

  További Szép Napot Kivánok!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás