Maga alá pisilő kutyaként rajzolta meg Orbánt az Economist karikaturistája

A világ egyik legismertebb gazdasági lapja véleménycikkben üzente meg a Néppártnak, hogy ki kéne rakni végre Orbán Viktort és pártját. A cikk a szokásos, a nyugati sajtóban számtalan alkalommal megírt érveket veti fel újra, azaz hogy a Néppárt túl sokáig tűrte a Fidesz autoriter fordulatát, és most már tényleg ideje cselekedni.


A brit gazdasági lap nyomtatott kiadásában is megjelenő cikk röviden összefoglalja a Fidesz történetét, konzervatív fordulatát, majd pedig a 2010 utáni fejleményeket, a bíróságok és a sajtó megszállásával, a civil társadalom visszaszorításával, a választások befolyásával, illetve a Soros Györgyről terjesztett “antiszemita összeesküvés-elméletekkel”.


Mint írják, Orbán rutinszerűen lépte át a Néppárt által megszabott vörös vonalakat, a pártcsalád mégsem tett semmit. Most azonban Orbán talán tényleg túl messzire ment még a Néppárt szerint is, véli a lap: a Juncker ellen indított plakátkampánnyal ugyanis a Néppárt egy veterán politikusát támadták meg.

A lap szerint még így is elképzelhető, hogy kompromisszumként a Fidesz megússza egy felfüggesztéssel, de ez a cikk szerint egyáltalán nem lenne elégséges: minden a Fidesz kizárása mellett szól.

És ugyan a kizárással a Fidesz összeállhat más keményen jobboldali pártokkal, de meg is fizetnék ennek az árát: a Néppártból kikerülve csökkenne a befolyásuk és a hazai hitelességük is a cikk szerint.

A cikk egy külön karikatúrát is kapott, melyen az látható, ahogy a pártcsaládot szimbolizáló sátorból Manfred Weber nyakörvénél kiviszi a kutyaként ábrázolt, maga alá pisilő Orbán Viktort:

kepkivagas-2.png

kutypis-700x542.jpeg

!!444!!!
 
Ja, a németek már nem odaküldik, hanem eladják a tankokat.. Orbánt bizony ezek a páncélosok tartják egyelőre a hatalomban...
(Lehet, hogy az EPP-ben is)
 
Az EU-ra lenne inkább jellemző, OV pórázon vezeti őket!
Tudja Weber, hogy a szavazás fordítva is elsülhet, mert egyelőre nem biztos, hogy többséget kapna a Fidesz kizárása, akkor lenne igazán bajban... hogy alkudozzon tovább a szocialistákkal meg a liberálisokkal.
 
Miközben az emberek figyelmét ezek a pisilős dolgok kötik le, aközben:
Az ipari országok túlfogyasztása, élelmiszer-pazarlása és szennyezése a szegényebb országokban éhezéshez, fokozódó szegénységhez és betegségekhez vezet.
A levegő- és vízszennyezés, valamint az ökoszisztémák egyre fokozódó rombolása több milliárd ember életterét fenyegeti és befolyásolja, valamint jelentősen károsítja a világgazdaságot.
Az állandó gazdasági növekedésbe vetett hit a jövőbeli halálozási arányok, munkából való kiesések és egészségügyi kockázatok tekintetében értelmetlen.
"Példátlan mértékű, sürgős beavatkozásra van szükség a helyzet megállításához és visszafordításához"
Nem létezik azonban a környezetvédelemre vonatkozó olyan nemzetközi akcióterv, mint a 2015-ös párizsi klímaegyezmény. A világgazdaság alapvető, a fenntartható termelési módok irányába ható irányváltása nélkül értelmetlen a GDP állandó növekedésének gondolata, tekintve a halálesetek, a kimaradó munkaerő és az egészségügyi ellátások költségét - figyelmeztettek a kutatók.

Az "egészséges bolygó" nem a "világ-GDP" alapján mérhető, hanem a szegényebbek támogatásán, akik a tiszta levegő és a tiszta víz meglétére vannak utalva
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,144
Üzenet
4,805,809
Tagok
615,907
Legújabb tagunk
HANGmorzsák
Oldal tetejére