Mi volt a mai menü? II.

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja, és a kétnyelvű oltási igazolás, amivel a határt át lehet lépni: Ami ugye a híradások szerint ingyenes..
Már ahol! A férjem 5ezret fizetett érte. A barátnőm 7.500-at. Én még nem kértem igazolást.
És ami bántó, hogy nagyon sok ország nem fogadja el se a kínai se az orosz vakcinát. Most akkor én például nem mehetek nyaralni se az olaszokhoz, se a németekhez, se ide, se oda. Bahreinbe meg nem akarok!!!!
Miért engem büntetnek? Be vagyok oltva. Vagy nem? Nem mindegy melyik vakcinával?
 

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma palacsintát kell sütnöm mert a szomszédomék unokáik itt vannak és megigértem nekik tegnap , magamnak még nemtudom mert nejem dolgozik ma reggeles müszakba , tegnap délutános volt .
Hekate , valamikor az volt a szokás , hogy a szülö útlevelébe volt a gyerek bejegyezve , ha akarták ! A fiamnak is elösször 20 hónapos korába adták meg a Magyar útlevelet igy tudott "egyedül" utazni , vagy nejemmel vagy velem esetleg Édesanyámmal , igaz akkor csak egy állampolgálság járta .
 
Utoljára módosítva:

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma készítettem egy adag gombakrémlevest, mert az idő megint lehűlt és jól esik a meleg levest kanalazni.
Zöldborsófőzelék készült sült kolbászkával és tükörtojással.

Sajnos a bürokrácia útvesztőiben könnyen belefárad az ember. Elképesztő Ti is milyen történetekkel rendelkeztek! Nekem az az érzésem, hogy ha valamelyik ügy nem a megszokott rend szerint megy, akkor ott megakad a kerék és nem tudják mit is kellene csinálni. Volt egy eset, ami több mint 10 éve történt velem a NAV-nál - szerintem míg élek nem fogom elfelejteni.
Munkából adódó be kellett mennem a NAV ügyfélszolgálatára. Előrelátó módon összeírtam a kérdéseimet, hogy ne maradjon ki semmi és talán gyorsabban is lehet haladni. Az ügyfélszolgálaton sorszámot kellett húzni és várni, és várni és várni, míg meg nem jelent a szám a kijelzőn. Leültem az adott ügyintéző elé és elmondtam dióhéjban miért mentem és feltettem az első kérdést. Az ügyintéző gondolataiba mélyedt, majd áthajolt a mellette lévő kolléganőhöz: "Katikám ilyen esetben mi a teendő?" és elismételte a kérdésem. Katikám vágta rögtön a választ szerencsére úgy, hogy én is hallottam. Második kérdésem is feltettem, mire az ügyintézőm ismét a gondolataiba mélyedt és kis idő után újra áthajolt a kolléganőhöz: "Katikám ez hogyan van?" Katika újra válaszolt gondolkodás nélkül. A harmadik kérdésem után mikor láttam, hogy újra gondolataiba mélyed az ügyintéző megkérdeztem: Nem lenne egyszerűbb átülnöm Katikához és Vele megbeszélem a további kérdéseimet? Átültem és Katikával kb. 10 perc alatt megbeszéltük a kérdéseket. Felmerül a kérdés: minek ült ott az az ügyintéző, aki semmire nem tudja a választ? Hogyan vették egyáltalán fel? Gondolom valakinek a valakije volt. A hivatal hónapokig húzhat egy hivatalos ügyet, de ha ők keresnek meg valamivel, akkor nekem 3 vagy 5 vagy 8 napon belül (és nem munkanap) kell válaszolnom. Nagyobbik fiam decemberbe betöltötte a 18. életévét. Márciusban mikor hazamentem a NAV már két levelet küldött, hogy köteles egészségügyi hozzájárulást fizetni. Én már nem tudtam csinálni semmit, mert nagykorú. Ő innen megint nem tud intézni semmit, mert nincs ügyfélkapuja, amit csak otthon tudna igényelni. Szóval egy ördögi kör! A szomszédunk üríti a postaládánkat még most is mondta, hogy a múlt héten is jött NAV-os levél. Hát még várnak, amíg haza nem tudunk menni. Mit tudnak csinálni? Megbüntetik? Elkobozzák a vagyonát, ami nincs? Mindenesetre a gyomoridegem az megint dolgozik rendesen. De majd csak túl leszünk ezen is, mint minden máson. Bocs a kitérőért!
 

Ternyák

Állandó Tag
Állandó Tag
Szombaton 1 kiló spárgát vásároltam, mert kevesebbet nem adnak. Ma is megettem
belőle egy adagot sült svájci kolbásszal.
A maradékhoz holnap tengeri herkentyűs nyársat szeretnék vásárolni.
Különben a mai napom dühöngéssel telt el mert,

mint olvastam, a foci EB- re COVID-otás igazolása nélkül bengedik a külföldi nézőket. Elég a stadioni belépő jegy.
Én viszont annak ellenére hogy bevagyok Pfizerezve, ami nemzetközi oltási bizonyítvánnyal van igazolva, nem utazhatom be.
Ugyan dupla állampolgár vagyok, de a magyarról nincs papírom, ezért nemkívánatos külföldinek számítok.
Az egészet nem az ujjamból szoptam. Ma reggel az alábbi telefonszámon tudtam meg.
"...részletesebb információkért kérjük, írjon e-mailt a [email protected] címre vagy hívja a kormány hivatalos forródrótját (+36 1 550 1825)."

Szeretlek Magyarország!
:mad2::mad2::mad2:
Gumelig, én Mo-on élek és pont úgy szeretem, mint te :rohog: :rohog: :mad2::mad2:

Cikis nép vagyunk és különlegesnek hisszük magunkat.
Sosem felejtem el, hogy szégyelltem Ausztriában és a régi Szovjetunióban is magam a honfitársaim miatt, sudri bunkók voltak. A kollégámmal kimentünk az áruházból, hogy inkább másnap visszamegyünk, ne égessük be magunkat az ő viselkedésük miatt. Hangoskodás, bunkózás stb.

Az elmúlt pár napból csak a sült oldalas krumplifőzelékkel, Szafi paleo lángos (jaj), halfilé és rizi-bizi maradtak meg bennem. Lekötött a beszámolók küldözgetése:)

Holnap milánói spagetti lesz és zsemle, bagett sütés.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Gumelig, én Mo-on élek és pont úgy szeretem, mint te :rohog: :rohog: :mad2::mad2:

Cikis nép vagyunk és különlegesnek hisszük magunkat.
Sosem felejtem el, hogy szégyelltem Ausztriában és a régi Szovjetunióban is magam a honfitársaim miatt, sudri bunkók voltak. A kollégámmal kimentünk az áruházból, hogy inkább másnap visszamegyünk, ne égessük be magunkat az ő viselkedésük miatt. Hangoskodás, bunkózás stb.

Az elmúlt pár napból csak a sült oldalas krumplifőzelékkel, Szafi paleo lángos (jaj), halfilé és rizi-bizi maradtak meg bennem. Lekötött a beszámolók küldözgetése:)

Holnap milánói spagetti lesz és zsemle, bagett sütés.
Egyik barátom Thaiföldön dolgozik, ő mesélte, hogy az egyik fagyisnál egy magyar pasi ordibált,
- mi az hogy nem beszéled az angolt b+, belőlünk éltek illene legalább az angolt beszélni
erre a kislány aki a túloldalon állt megszólalt
- beszélem az angolt, nem mondtad hogy magyar vagy, ha mondod akkor átnézek rajtad b+ :D
mikor a bunkó elképedve lelépett beszélgetni kezdett a barátom a lánnyal, megtudta, hogy az apja magyar és kristálytisztán beszéli a nyelvet. A kedves turistára azért nem reagált, mert amikor megállt előtte udvariasan szólt hozzá magyarul - lökjed ri. . .c milyen fagyid van, aztán angolul megismételte
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Győzelem!!!!!!
Ma délután 2 órakor sikerült elérni egy ügyintézőt. Dióhéjban elmondtam, hogy mi a helyzet. Kérte, hogy küldjek e-mailt - mondtam, hogy tegnap már küldtem - elmondta, hogy akkor majd válaszol a mail-re. 1 órán belül megkaptuk, hogy 4-én 9 órára várnak. Igaz, hogy hajnali 4-kor kell indulnunk, de már ez sem érdekel. Az utóbbit én rontottam el, mert nem mondtam, hogy ha lehet délutánra adjanak időpontot. De úgy szép az élet, ha zajlik! A fiúknak pénteken 9:20-ra kell oltásra menni - ők kénytelenek lesznek egyedül intézni, de nagyfiúk elintézik. Remélem!

Szörnyű egyébként, hogy milyen stílust engednek meg maguknak egyesek. Egyszer mi is vásároltunk a Tescoba, ahol a pénztáros udvariasan megkérte a vásárlót, hogy fárdajon másik kasszához, mert ő bezárna. Erre az illető elfordult és magyarul elkezdte mondani B... meg a k...a anyád nem hiszem el, hogy nem tudod megcsinálni. Mi egymásra néztünk a Férjemmel és én szégyeltem magam a fickó miatt. Soha nem értettem mire jó ez a stílus. Mi már megjegyeztük a gyerekeknek, hogy a magyar megjegyzésekkel csínyján bánjanak, mert soha nem lehet tudni - bár ők már nem ilyen környezetben szocializálódtak és tőlünk sem ezt látják.
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Spárga, főtt tojás, szemcsés mustár, majonéz, tej, citromlé, só, bors és snidling
keverékéből készített mártással és parmezános főtt sonkával.

1.jpg
-----
Thaiföldön találkoztam (messziről) pár borzalmas magyar túristával. Többször örültem,
hogy a thaiok nem tudhatták miféle nyelv és miféle fajták.
Voltak azért kellemes találkozások is. Eccer magyarok beszélgetését hallgattunk le egy
tengerparti vendéglőben. Késön vettük észre, hogy magyarok. Ha szólunk, hallgatódzásnak tűnt volna. Két harminc körüli házaspár ebédelt a szomszéd asztalnál.
"Milyen jó lenne most egy finom kapros tökfőzelék"- sóhajtott fel az egyik nő.
Mire a másik reményvesztett hangon - "Ismerik ezek egyáltalán a kaprot?" :D
Volt feleségem, ismerve bennünket csodálkozott hogy bírja ki Januárban az akkor már számos magyar túrista, töltött káposzta nélkül.

Amit a 90-es években pár mondat beszélgetés után a nyaralásukról azonnal elmondtak. "Mi ezt meg tudjuk engedni magunknak".

A németek viccesen szerénykedve, szinte bocsánat kérően, nem is magukról beszélve vágnak fel. "Különben nem kényezteti magát az ember semmivel":rohog:
"Man gönnt sich ja sonst nichts"
-----
Zürichben a városi hivatalok hétköznap 8 -18-ig vannak nyitva. Szombaton 8 -11.30 ig.
A folyékonyan magyarul beszélő feleségem, nem akart hinni a fülének amikor a barátságtalan csaj az útlevél hivatalban rám förmedt: "Jól figyeljen ide, csak egyszer mondom el":D
Nejem közigazgatási iskolát végzett. A svájci hivatalokban elképzelhetetlen a nem hozzáértés és az udvariatlanság.
 
Utoljára módosítva:

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Az a baj, hogy sokan azt hiszik magyarnak lenni kiváltság. Bárhol járnak beképzelik maguknak, hogy mindenkinek kötelessége a megértésük és a feneküket kifogás nélküli kinyalásuk.
Dolgoztam olyan helyen ahol sok külföldi szállodavendégünk volt, a keleti országokból érkezőkkel (szovjet, lengyel, szlovák) mindig gondom volt, a nyugatiak közül csak a nyugatnémetekkel (akkor még volt nyugat-Németország) . Ők viselkedtek még hozzánk hasonló gyalázatos módon. Emlékszem egy Gelsenkircheni házaspárra, ők következetesen pucernek szólítottak, egyszer meguntam, és a magam szörnyen beszélt németségével elküldtem őket a francba, meglepődtek, aztán elkezdtek nevetni. Onnantól kezdve a nevemen szólítottak, és minden évben hoztak valami ajándékot, sőt meghívtak vendégségbe magukhoz.

Vacsira vega hortobágyi palacsintát készítettem.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma maradékokat esszük ki a hűtőből. Csak egy jó adag sajtos stanglit sütök, mert abból az útra is lehet pakolni.

Képzeljétek kb. 1 hónapja kaptunk levelet az áramszolgáltatótól, hogy lecserélnék a mérőórát és hívjuk őket. Csodálkoztunk, mert pár éve cserélték, de elég sok minden volt mostanában és a telefonhívás elmaradt. A múlt héten telefonáltak, hogy a héten valamikor jönnének. Tegnap délután pont fogorvosnál voltunk mikor hívott egy emberke, hogy ma 9 és 10 között jönne cserélni a mérőt. Mondtuk, hogy rendben van, otthon leszünk jöjjön nyugodtan. 8:45-kor már itt is volt és kb. 15 perc alatt kicserélte. Kiderült, hogy ez valami okosmérő és negyedóránként küldi a szolgáltatónak az adatokat. Hát jó! Már lassan minden okos lesz, csak mi butulunk. :rohog: :rohog: :rohog: Tisztelet a kivételnek!!!
 

Panka60

Állandó Tag
Állandó Tag
udvarfy kedves, köszönöm szépen a nevemre szóló receptet! :dr_24:
Látom már, hol tudom én úúúgy megnyújtani a készítési időt: forrázom és héjazom a gyümölcsöt, ahogyan a nagymamámtól tanultam. Nem is lekvár, inkább dzsem, amit így készítek. Idén kipróbálom a Te módozatod szerint is, elvégre ÉN kaptam a receptet... :rohog:
----
Ma elbolyongtam az időt a piacon, így hozott cucc volt az ebéd: rántott ebéd. Rántott hal, rántott tökkarikák, rántott gomba. Én is rántottam ám: elő a pénzt fizetésnél. :)
Fagyi és eper is van, semmi okom panaszra. (Az a fagyival bélelt kávé volt a gondolatébresztő, sajnos már nem emlékszem, kinek köszönhetem.)

Holnapra még gondolatom sincsen. De ez legyen a jövő gondja. :)
 

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Panka ,
ez a recept mint irtam nekem is új volt , mert a Nagyimtól én is ugytanultam , hogy leházzzuk a gyümölcsöt , de kérlek szépen bevált !:oops:
Ma kiadosabban reggeliztem mert jönnek /igérték reggelre/ Frankfurt beli barátaink , vettem a hentesünknél egy jó nagy adag sertés darálthúst amit talán már emlitettem . Tudjátok itt Thüringiában meg Hessen Tartományba az lenne a világvége , ha nemehetnének "Gehacktes"-t , igy feláldoztam magam és nagyrészét megettem , mert ugye kidobni ételt ....?;) Amugy ök Spárgát akartak enni amit vettek Frankfurtban , mintha nálunk nemlenne . De én nemszeretem meg a vesém is dolgozik még rendesen , ha szükséges lenne akkor inkább iszok csolán teát !:rohog:
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap sült csirkemell volt krumplipürével és görögsalátát is csináltam.
Ma csirkefalatkák voltak sült krumplival vegyes zöldségkörettel és a maradék görögsalátával.

Útlevél elintézve, fiúk beoltva! :hurra:A fiúk a Pfizert kapták; kisebbiknek semmi baja csak kissé fáj a karja; a nagyobbikat jobban megviselte - hőemelkedése volt, pedig nehezen lázasodik be és gyengének, levertnek érezte magát. Meg is kérdezte reggel az apját, hogy ilyen öregnek lenni? :rohog::rohog::rohog:
Kihasználtuk a jó időt és kertészkedtünk kicsit délután.
 
Oldal tetejére