Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

analema

Állandó Tag
Állandó Tag
Hihetetlen, hogy azt a sajtmennyiséget elbírja az a tészta.
Kis kiegészítés, főleg ha sok a sajt: Sütés közben megszurkálom a sajtot késsel, mert összeolvadva elzárja a gőz útját és olyan lesz a tészta felett, mint a cirkuszi sátor :)
(Ó, és ez 200 fok+légkeverés mellett készült pontosan 20 perc alatt. Mindenképpen ajánlott a magas hőmérséklet!)
 
Utoljára módosítva:

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Nagyon sajnálom, szomorú vagyok:-(
Attól jobban féltem, hogy kéztőcsontok sérültek...
De a baj, az baj mindenütt, mindenkoron...Csavarok, lemez kellett?
Gyógyulj midlőbb ,Beka!
( Írókezed?)Csatolás megtekintése 1664603
Ez a park valami hihetetlenül szép, köszi a képet! :)
Igen, az író kezem csavarokat raktak be, meg egy icurka picurka L betű lemezkét.
Ma maradékokat ettünk.
Ennek ellenére készítenem kellett egy újabb adag kekszszalámit. Tegnap elfogyott és mindenki azt kereste.
Lányom viszont azon siránkozott, hogy a mézeskalács is kevés. Hát abból is legyúrtam egy adagot; kicsi kuktám délután kiszúrta a tésztát, nekem csak sütni kellett.

Jobbulást Beka! Sokáig lesz gipszed?
Köszönöm szépen! :)
Délután vittem el kontrollra, kb. még egy hónap mire leszedik a gipszet, ami nem is gipsz. Háló szerű műanyag bandázzsal rögzítve.
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap fagyasztóból elővett sertés pörkölthöz két tojásból szaggattam galuskát, uborkasaláta és marlenka szelet - húsvéti maradék. Ma paradicsom leveshez tegnapi pörkölt és megint marlenka- még maradt kicsi holnapra is! Mivel ebéd után váratlanul felénk járt az ifjabbik unokám, főztem egy gyors paprikás krumplit virslivel- mi ezt esszük holnap.
Ma bátorkodtam ellenőrizni a súlyomat, és jelentem, nem híztam az ünnepek alatt sem! Tavaly október óta mínusz 9,5 kg-nál tartok a már leírt étkezési rendszer betartásával!
Analema receptjét feltétlenül ki kell próbálnom, én is köszönöm!

IMG_4946.JPG IMG_4947.JPG
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma lecsó lesz ebédre.
Nagyon irigyellek Kaszazsu! Egy év alatt 5 kg-ot sikerült fogynom, de ez nálam teljesen változó. A húsvéti ünnepek alatt 2 kg-ot híztam, de ez kis kerti munkával, több mozgással a héten simán lemegy. Csak a laza 90 kilónál nem akar tovább csökkenni a súlyom. Pedig nagyon kellene. Lassan jön a gyümölcsszezon, aztán talán sikerül fogyni.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Pásztorpite nagy adagba.
Kisebbik fiam 11 óra után ébredt fel, amikor már a sütőben volt az ebéd. Közölte, hogy megvárja míg elkészül.
Az első adag volt a reggeli - a második az ebéd. :rohog::rohog::rohog:

Kaszazsu! Gratulálok és én is nagyon irigykedem! Nekem csak 5 kiló ment le és azóta semmi. Bár szerencsére nem is jött vissza!
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Paradicsom leves, paprikás krumpli.
Konkrétan tavaly a 155 cm-hez 75 kg -ra híztam de tegnap már csak 65,6 kg-ot mértem. Beleférek a 10 évvel ezelőtti ruháimba és ezzel már elégedett is vagyok. Azt gondolom, ha már elér az ember egy tűrhető egyensúlyt, nem kell tovább parázni! Hosszú távra változtattam meg a rendszert és meglepően hozzá tudtam szokni.Élvezem, hogy reggeltől délig rendesen ehetek bármit, jól is lakhatok. Délután egy pohár üres tejes teán és egy szem gyümölcsön (alma, narancs, paradicsom,saláta...stb..) kívül nem kívánok mást,nem éhezek,-ezt nem is nevezném fogyókúrának. Nem tornázok,-bevásárláskor, kutyasétáltatáskor nem spórolok a gyaloglással-az én koromban már talán ez is mozgás. Sajnos még a környezetemben sem találtam követőkre.
Gond az lehet, ha munkahelyi körülmények akadályozzák a rendszeres rendes reggelit és ebédet.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Aldiban ma akciós volt az újkrumpli. Fél kilót 299 Ft-ért árultak, ezért reggel elugrottunk a lányommal. Ebédre rántott csirkecomb volt, vajas újkrumplival és uborkasaláta.
Legkisebb unokám csak úgy falta. Aztán vettem egy kis doboz epret is, amit én is megkóstoltam. Háááát... Azt hiszem megvárom amíg a kertben beérik az eper. :o
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap kacsacombot és csirkecombot sütöttem; köretnek krumplit és karfiolrizst készítettem.
Tegnap ünnepeltünk lányom szülinapját; körtés kevert sütit kért. Egyetlen dísze a gyertyákon kívül az volt, hogy virág alakú tepsibe sütöttem meg.
És képzeljétek! Vettünk mosogatógépet!!!! Vége a sok mosogatásnak! Szombaton délelőtt kiszállították és este már ki is próbáltuk. Remélem sokáig lesz a család szolgálatában!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére