Prága vagy Budapest

ugros

Állandó Tag
Állandó Tag
Prága egy gyönyörű város, de az elmúlt években a belváros árai lassan elérik a megfizethetetlen szintet.

Megerősíthetem. Egy kétgombócos fagyit ettem, ha jól emléxem, 70 koronáért az idén nyáron, ami átszámítva több mint 700 Ft...
Amúgy Prága jobban tetszett, mint Budapest. 2-3 nap alatt be lehet járni a főbb nevezetességeket, kisebb és tisztább is Budapestnél. Ha a kilátást nézzük, akkor viszont Pest fellé billen a mérleg.
 

Talpapi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon szeretem Prágát. Szeptemberben voltunk ott egy hetet. Már másodszor voltunk, de még megyünk az biztos. :)
 

cicarita

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintema kétváros nagyon hasonló. Nekem pont az tetszett Prágában,hogy otthon éreztem magam benne. két városfél, kilátó, várnegyed...
 

Invictus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kb. 2 eve voltunk Pragaban es 2 hetet toltottunk el es nagyon meglepodtem rajta, hogy szinte alig talalhato idegen nyelvu kiiras, tajekoztatas meg az Allatkertben is alig volt egy-ket tabla kiirva angolul. Az emberek az utcan es az ettermekben, vagy nem tudnak vagy nem akarnak beszelni sem nemetul sem angolul.Mivel a beszelt nyelvuk nagyon hasonlit az oroszra, gondoltam megprobalom es megkerdeztem oroszul, hogy ertik-e az oroszt, na azt a felhaborodast latni kellett volna a szemukbe.
Ami nagyon erdekes volt, hogy a szallodaban osszeismerkedtunk egy skot es egy ir hazasparral, valamint izraeli fiatalokkal es ok is az idegennyelvu tajekoztatas hianyarol es a baratsagtalan csehekrol panaszkodtak. Es mikor megtudtak, hogy magyarok vagyunk egybol elkezdtek Budapestrol faggatni minket, mert Ok mielott Pragaban jottek volna, pont egy utazasi iroda ajanlata alapjan dontottek el, hogy Bpre vagy Pragaba menjenek-e nyaralni es hat Pragat valasztottak a jobban megszerkesztett utazasi ajanlat alapjan, DE mar nagyon megbantak es jovore irany Bp.
Szovak en Bpre szavazok.
 

Invictus

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem nagyon furcsa volt meg Pragaban, hogy sem a MC Donaldsban- beledobaljak a kukaba es amikor reklamalni akartam volt kepuk kerni a szamlat- sem az ettermekben nem adnak szamlat, sot amikor a rendor is meg akart buntetni minket hazafele szinten nem akart szamlat adni, amihez persze mi feltetlenul ragaszkodtunk, a vege az lett, hogy buntetes nelkul tovabbengedtek minket.
 

lagapado

Új tag
Sziasztok. Szomorúan olvasom a párgai bejegyzéseket. Pedig épp most készülünk oda: feleségem leptem meg a 40. szülinapján.
Még sosem láttuk. Azért bizakodom...
 

Invictus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves lagapado,

en Wroclawot ajanlanam Praga helyett, sokkal pezsgobb es romantikazasra is megfelelobb hely lenne a szamotokra.
 

Eraanya

Állandó Tag
Állandó Tag
Budapesten több szépséget látsz túristaként, mint lakóként. Talán ezért különlegesebb számomra Prága.
 

Bolch

Állandó Tag
Állandó Tag
Budapesten élek, így jó ok mellette kiállni. Sok bevándorolt, és már kezelhetetlenné vált hajléktalanok tömege, katasztrófa turizmust fellendítő városi közlekedést megbénító nagyszabású építkezésnek látszó útlezárások, kátyúk, árkok háborús időszakot sejtetnek, de remélem ez az állapot csak csak megszűnik egyszer.
http://konzervatorium.blog.hu/2009/09/26/praga_es_budapest
 

zsofec007

Állandó Tag
Állandó Tag
Prága vagy Pest? Ez lenne a kérdés? Mindkettő olyan amilyenek látni akarod, ha szeretni akarod, akkor megtalálod, hogy mit szeress rajta, a utálni akarod, akkor utálni fogod! Bár számomra érdekes, hogy a külföldiek nagy százaléka szereti, csak mi óckodunk tőle. Nekem Prága, olyan mintha hazamennék, és Pestet is megtanultam szeretni! Mert szeretni akarom és nem utálni!
 

sanyoca6

Állandó Tag
Állandó Tag
Prága tisztább és sokkal rendezettebb. Szervezettebb és olcsóbb a közlekedés. Remélem Pest is hamarosan felnő hozzá.
 

leila121

Állandó Tag
Állandó Tag
Az idén voltunk először Prágában. Gyönyörű. Szerintem megyünk még, mert ezzel nem tudtunk betelni, kevés volt az idő. Mi nem tapasztaltunk súlyos turista lehúzást, bár az U Fleku árai nagyon gorombák. Igaz, a sörük ízlett a férjemnek.
 

watching

Állandó Tag
Állandó Tag
Prágába voltam már párszor, gyönyörű, de én igazi Pesti vagyok, tehát Budapesthez húz a szívem, itt is rengeteg jó dolog van, csak ki kell nyitnunk a szemünket:)
 
C

cseleskova

Vendég
Minden városnak meg van a maga szépsége. Budapest mindig is a szívem csücske, de Prágába teljesen beleszerettem annak ellenére, hogy szakadt az eső amikor ott jártam. Tiszta rendezett a város, kulturált a tömegközlekedés amit érdemes használni, mert nagyon drága a parkolás.
 
Oldal tetejére