Pránanadi

moira témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2006 Szeptember 19.

 1. nyilvesszö

  nyilvesszö Állandó Tag

  http://www.kitalaltkozepkor.hu/szentkorona.html
  Ezen a címen találkozhatsz a Magyar Szent Korona működésének tanával.
  Remélem segíthettem Neked is kdeves Éva, meg másoknak is.
   
 2. andia

  andia Állandó Tag

  Sziasztok, én is szeretnék csatlakozni hozzátok. 1-es fokozatom van belőle, még nem jutottam tovább, de szívesen olvasnék még többet ebben a témában, mert csodálatos módszernek tartom.
   
 3. nyikiki

  nyikiki Állandó Tag

  végigolvastam az eddigi beszólásaitokat a pránanadiról.megint nem csalódtam az emberekjben.olyan dolgokról tudnak lesujtó véleményt mondani amiről még az életben nem hallottak.dehát nem mindenki jut el arra a szintre,hogyelőbb kérdezzen,szétnézzen és ha már tudja miről beszél,akkor cikizzen másokat.a nadihoz is fel kell nőni.ha nem érettél meg rá hogy befogadd,hiába mondanak rola akármit is.és az a legcsodálatosabb benne,hogy nem attól működik,hogy hiszel-e benne,hanem akkor fogod elhinni amikor látod,hogy működik.mikor elkezdtem én sem hittem benne...most az ötös fokozatom van és már eltellt 5 év azóta
   
 4. Konfi

  Konfi Új tag

  Sziasztok, engem érdekelne a téma. Próbáltam a neten utánna nézni a dolognak, de őszintén szólva csak magyar hivatkozásokat vagy olyan külföldi oldalakat találtam amik a magyar oldalakra hivatkoznak, akár mint pránanadi, akár mint new method, akár Christian Weber-re rákeresve. Szeretném ha valaki tudna segíteni, hogy bárhol máshol a világban hol lehet erről találni valami hitelt érdemlő leírást???
   
 5. sztzs

  sztzs Állandó Tag

  na, most nem tudom miaz, miről is van szó? Így azt sem tudom érdekel- e, kell- e nekem....
   
 6. cslehel

  cslehel Állandó Tag

  Két nappal ezelőtt kaptam néhány figyelmeztető üzenetet, hogy "értelmes" hozzászólásokat várnak tőlem. Igaz, én csaltam, mert mindenik topicba ugyanazt írtam- de azért üzenetem értelmesebb volt mint azok, melyeket itt olvastam.

  Én pránával nem, hanem Reikivel foglalkozom. A két módszer hasonló, de ugyanakkor sokban külömbözik is. Nekem Reikiben II. fokozatom van (összesen 3 létezik), ezzel a fokozattal már távgyógyítást is tudok végezni. Ha valakit érdekel, beszélhetünk róla.:)
   
 7. amet

  amet Állandó Tag

  A www.pránanadi.hu lapon sokat olvashatsz róla. Sajnos én is csak ebből tájékozódtam még. De ha találsz jobbat, kérlek írd meg. Köszi.
   
 8. amet

  amet Állandó Tag

  Szia! A Reiki is nagyon jó lehet. Írjál róla! Hogy kezdted, miért pont ezt?Mi késztetett erre?
   
 9. FLAMINGO

  FLAMINGO moderátor Fórumvezető Kormányos

  Kedves Lehel

  Ha picit figyelmesebben átnézted volna az Ezoterika rovatot, láthattad volna, hogy van külön Reiki! téma is. (Igaz utoljára én írtam oda kb októberben, ezért az Ezoterika második lapjára szorult.)

  Amit írtál, hogy 3 fokozata van (I, II ill mester) az a hagyományos, vagy tardicionális Usui féle) reikire igaz. Az utóbbi 20-25 évben kb 30 ága keletkezett, amiből a tradicionális mellett a RAI a legismertebb.
  Kb. az ötödik oldaltól vannak értelmesebb beírások.

  Jó lett volna a Reikit összehasonlítani a Nadival, de eleddig erre senki sem vállalkozott.

  Ettől függetlenül, ha a Reikivel kapcsolatban kérdés merül fel, nyugodtan fel lehet tenni. (Ha véletlenül nem tudnék válaszolni - a nejem Reiki mester, úgyhogy Ő biztos tud segíteni.)
   
 10. FLAMINGO

  FLAMINGO moderátor Fórumvezető Kormányos

  Kedves Amet

  A Reiki tényleg nagyon jó, de ha a késztetés nem belülről jön - nem ér semmit.
  Az előző hozzászólásom rád is érvényes ( mármint kérdezz konkrétumot, ha érdekel a Reikivel kapcsolatban bármi).
   
 11. cslehel

  cslehel Állandó Tag

  Megtaláltam a Reiki topicot, majd abba fogok írni.
  Valóban én Tradicionális Reikit tanultam és abban van három fokozat.
  Előtte találkoztam a Prananádival is, de az valahogy nem jött be nekem - a Mester nem volt meggyőző számomra. A késöbbi Mesterem mondotta az első találkozon, hogy a Reiki megtalálja az embert mikor érett rá, aztán majd megtalálod a számodra megfelelő Mestert. Az én esetemben ez működött. Erről ennyít itt.
   
 12. amet

  amet Állandó Tag

  94-ben végeztem az ak.-t. Azóta , főleg az utóbbi 6-7 évben minden érdekel, de igazán mélységében nem volt alkalmam megtapasztalni, hogy melyik az, ami az én utam lenne. Természetesen a Reiki is megérintett, de az nem elég amit könyvekből olvastam.
   
 13. Táltos

  Táltos Vendég

  Szia!:D

  Tudod, a megérintés az valami olyan állapot, mint amikor első szerelmes az ember és átfut rajta egy vibrálás, bizsergés. Ha ehhez hasonlót érzel, amikor olvasol róla, vagy beszélgetsz a témáról valakivel, akkor az a Te utad. Ilyenkor kell körültekintően Mestert keresni és tanulni. Ilyenkor biztosan nem fogsz csalódni a tanultakban.
  Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy a reiki melyik ágát tanulod, mert mindegyik ugyanaz, esetleg ezt-azt tesznek még hozzá, a lényeg az egyetemes szeretetenergia gyakorlása, átadása és kiárasztása.:D

  És véleményem szerint ugyanez vonatkozik minden energetikai tanulásra is.

  Bocs, hogy ide írtam és nem a reikibe, de itt merült fel ez a téma.

  Bővebben tőlem is kérdezhetsz, de ne itt, hanem a reiki topicban.
   
 14. cslehel

  cslehel Állandó Tag

  kedves amet,

  amint lesz egy kis szabad idom majd elmeselem, hogy "erintett" meg engem a Reiki.
   
 15. FLAMINGO

  FLAMINGO moderátor Fórumvezető Kormányos

  Ezt találóan írtad.
  Egyetértek veled, bár ami a mester keresését illeti...
  Nagyon nehéz dolog, mert olyan valakit kell találnod, akit nem ismersz, de mégis a Te elképzeléseidnek megfelelően az Ő tudása alapján vezet. Ma ez nem könnyű feladat és mindez nem csupán az energiákkal kapcsolatban érvényes.
   
 16. Táltos

  Táltos Vendég


  Szia Flamingo!

  Én minden energia ágazat tanulásakor úgy választottam magamnak Mestert, hogy elcsendesedtem és sorra vettem Őket. Amelyiküknél bejött a vibrálás, bizsergés, annál tanultam. Eddig még nem csalódtam a megérzéseimben.
  És ugyanígy választottam azt is ki, hogy mít tanuljak, mi legyen a következő. Jóegypáron már túlvagyok, s mindegyik a fejlődésemet szolgálja.
   
 17. amet

  amet Állandó Tag

  A REIKI topicban már jelentkeztem, de most vettem észre, hogy itt vagytok. Egy kérdésre már így megkaptam a választ. Mestert kell választani. De hol keressem?
   
 18. FLAMINGO

  FLAMINGO moderátor Fórumvezető Kormányos

  Mindenütt.
  Mindenkit meghallgatsz, leszűröd a tanúlságokat. Akit arra érdemesnek tartasz (és persze ő is elfogad), azt megkéred, hogy tanítson (ameddig tud).
   
 19. Jas

  Jas Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én úgy vagyok ezzel, hogy megjelenik a Mester, ha a tanítvány felkészült rá.
   
 20. balsors

  balsors Állandó Tag

  Sziasztok!
  Most találtam erre az oldalra:) Én is elvégeztem a prána 3/a fokozatát. szivesen beszélgetek Veled Moira a prananadiról.
   

Megosztás