Pránanadi

moira témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2006 Szeptember 19.

 1. galfi3

  galfi3 Állandó Tag

  miféle titkok??? nincsenek titkok, soha nem is voltak miről beszélsz... nem értem! se rejkis nem vagyok se nadis nem vagyok, de ha ugy könyebb irnod akkor mindkettőböl a legmagassabb fokozatu vagyok. csak,hogy megeredjen a nyelved... (egó hééé kategorizálj be! akkor közelebb leszünk a megvilágosodáshoz ez tuti.)
   
 2. galfi3

  galfi3 Állandó Tag

  a minap egy idiota papirtömeget kellett kitőltenek és azt láttam rajta, hogy aszemélyes adataimat kell ráirnim...
  elgondolkodtam és rádöbbentem, hogy nekem most hazudnim kell...
  azt kérdezte a nyomtatvány, hogy hól születtem és hogy mikor, anyám leánykori neve stb stb

  és végigfutottam, hogy mijen lenne ah igaztat irnék. hol született: nem tudom,
  mikor szsületett?: sose születtem
  anya leánykori neve?: ömmm földanya.
  személyi szám?: ???????

  de komojan szivinfartus taptak volna akik olvassák.
  és pedig hát ez az igazság.
   
 3. Mira*

  Mira* Állandó Tag

  Kedves galfi3!
  Nagyon eredeti figura lehetsz! Egy ideje benézegetek ide, mert kíváncsi voltam hová jut az eszmecsere. A lényeg, amire kíváncsi vagy, íme:


  Pránanadi gyógyítói és általános titoktartás
  • A Pránanadi gyógyító köteles a mesterek által meghatározottak szerint védeni a kapott tanításokat, információkat; a kapott titkokat megőrizni.
  • A Pránanadi gyógyító titoktartásával tiszteletet is tanúsít azon mesterek előtt, akik életüket adták a módszerért, annak tisztaságáért.
  • A Pránanadi gyógyító felelős azért, hogy módszert változtatás nélkül, a kapott módon adja tovább, ha az átadásra jogosult.
  • A Pránanadi gyógyító köteles a beteg titkait, Pránanadi gyógyítói ténykedése során vele kapcsolatos információit, időbeli korlátozás nélkül megőrizni.
  • Nem jelenti a titoktartás megsértését a betegre vonatkozó Pránanadi gyógyítói információk átadása, ha erre másik Pránanadi gyógyítónak további kezelés miatt szüksége van.
  • A beteg halála esetén közeli hozzátartozóját a gyógykezelésről, a halál okáról, avval összefüggésbe hozható körülményekről tájékoztatni kell.
  • A Pránanadi gyógyító mentesül a titoktartási kötelezettség alól, ha a beteg ez alól felmenti vagy mások életének, testi épségének, egészségének védelme szükségessé teszi.
  Szeretnélek megkérni, hogy az általad említett, fénnyel való táplálkozásról írjál még, illetve arról, hogy hol nézhetnék utána? (Ha lehet magyar nyelven.)
   
  kalmarannamari kedveli ezt.
 4. Táltos

  Táltos Vendég

  Kedves Mira!

  Mivel nem kaptál választ, segítek:

  Jasmuheen: Táplálékom a FÉNY. /az első magyar kiadás 2000-ben jelent meg./

  1993. óta Jasmuheen a prána univerzális életerejéből táplálkozik.

  A könyv a kutatás részleteít és e különleges folyamat tapasztalataít tartalmazza. Egy forradalmi módját fedi fel az új évezred táplálkozásának.
  A fénytáplálkozás lehetőségeinek skálája hatalmas. Egy lehetséges megoldás a világ éhezésére.
  Hajdanában a létezés ilyen módja csak a szenteknek és bölcseknek adatott meg, ma mindenki számára lehetséges: köszönhetően a könyvben felvázolt módszereknek.
  A próféciák szerint ki fogjuk tudni fejleszteni a fénytáplálkozás gyakorlatát.
  Ez a könyv azt mutatja meg, hogy hogyan.

  Itt a fórumon is volt valaki, aki említette, hogy évente többször is megcsinálja a 21 napos fénytáplálkozási kúrát - de utánna visszatér a hagyományos táplálkozáshoz. Ő méregtelenítésre használja. Példája is mutatja, hogy lehet a fénnyel táplálkozni, mert étel és víz hiányában 21 nap alatt meghalna a szervezet - tehát fénnyel táplálkozott ezidőben.

  Szerintem a neten is megnézheted, hol kapható a könyv.
  www.elixir.hu /könyvesbolt/
   
 5. kodnevmisha

  kodnevmisha Állandó Tag

  Üdv mindenkinek!

  Én 5ös szintig végeztem el a pránanadit, de nincs túl sok jó tapasztalatom vele :( Én magyarországon végeztem el, Szőke Sándor "mesternél" aki Petrezselyem Józsinak a tanítványa, ha ez mond valakinek vmit :) Nem kenyerem a mások szidása, ezért ez nincs is szándékomnak, azonban azt bátran kijelenthetem, hogy saját tapasztalatom alapján, nálunk Mo.-n ez a pránanadi rendszere az emberek anyagi lehúzásában, nem hiteles mesterek okoskodásában nyílvánul meg. Ezért magam mögött hagytam az egészet, olyan szempontból jó tapasztalat volt, hogy rájöttem nincsen "abszolút" rendszer, már nem esek bele abba a hibába hogy valamelyik irányzatot tökéletesnek tarto, és kerülöm az olyan rendszereket, ahol a titkolózás és a mások manipulálása a cél. Jelenleg főleg chi kunggal foglalkozom, amivel viszont pozitív tapasztalataim vannak (de több éve gyakorlom a jógát, és különbező medtitációs technikákat, szóval nem vagyok tapasztalatlan a témába fiatal korom ellenére). De a tények fontosak mindig. Miért tartom a chikungot hitelesebb irányzatnak mint a prána nadit? (nem tartom persze kizártnak, hogy vannaka prána nadinak hiteles irányzatai esetleg más országokban, vagy Mo-n is lehet 1-2 hiteles mester és gyakorlója, csak én még nem találkoztam velük, de olaszban találkoztam hasonló ferdítő mesterekkel :) mivel jelenleg Olaszországban élek). Na szóval jöjjön pár konkrét pont:

  -A chi kungnak jelenleg létezik nemzetkozö irodalma, ami alapján visszakereshető minden ismertebb technika.

  -A chi kung magasabb szintű tanfolyamaira tényleg csak az mehet el, akinek ott helye (persze kis hazánkban azért a chi kungnak is van pénzre utazó irányzata, de nem ez dominál!)

  -A chi kung technikáit megtaníthatom arra rászorulóknak, nincs titkolózás.

  -A chi kung eredményeit nemzetközi kutatások támasztják alá, nem véletlenül kerül 2 évente megrendezésre a gyógyító csikung világkonferencia

  -Ha a chi kungnak egy alaptanfolyamát elvégezzük, vagy egy jó instruktortól elsajátítjuk, akkor a későbbiekben képesek leszünk magunkat könyvekből is továbbképezni, vagy mi magunk is gyárthatunk gyakorlatokat, akárcsak a tai chi esetében

  -de a számomra legfontosabb pont, hogy a chi kungnál a gyógyításnál, a gyógyító köteles gyakorlatokat is adni az érintettnek, hiszen ha valaki tényleg meg akar gyógyulni akkor neki is tennie kell érte! így elkerülhető a prána nadi esetében kialakuló függőség vagy az az eset amikor valakit meggyógyítunk majd utána semmit nem változtat az életén és újra megbetegszik
   
 6. kodnevmisha

  kodnevmisha Állandó Tag

  Ezeket azért írtam le, mert kötelességemnek érzem hogy mások ne kerüljenek ebbe a helyzetbe, szóval aki teheti az más irányzatot keressen mint a párna nadi. Eddig a legtöbb emberrel akivel találkoztam hasonló tapasztalattal rendelkezett a pránáról (kivéve persze azokat akik még benne vannak a hülyítésben meg a manipulációban, persze tisztelet a kivételnek.. már ha van :) )
   
  Shery kedveli ezt.
 7. Mira*

  Mira* Állandó Tag

  kodnevmisha írta: „…az emberek anyagi lehúzásában, nem hiteles mesterek okoskodásában nyílvánul meg." /><O:p></O:p>
  <O:p> </O:p>
  Megdöbbentett, amiket leírtál. Nyilvánvalóan ez egy magánvélemény, ami a prána nadinak nem árthat. Nem szándékom az irányzat megvédése, annyit szeretnék csak ehhez hozzátenni, hogy szerintem egészen normális ára van a tanfolyamoknak, láttam ennél sokkal húzósabbakat is. A hiteltelen mesterekről meg annyit, hogy 5 tanfolyam és több év után ismerted fel ezt? Azt viszont elfelejtetted, hogy élő láncon át terjed, amiért igen nagy áldozatot hozott Petrezselyem József is, hogy áthozhatta ide. <O:p></O:p>
  <O:p> </O:p>
  Én azt tapasztalom, hogy a rendszeres gyakorlás teszi a mestert, a spirituális fejlődésre meg közben nyílik meg a lehetőség. Hogy ki, hogyan él vele, az rajta múlik.
   
 8. Mira*

  Mira* Állandó Tag

  Kedves Táltos!
  Köszönöm szépen, hogy észrevetted a kérdésem! Az igazság az, hogy valahol olvastam ezt a könyvcímet és őriztem is a fejemben, de azóta sosem találkoztam sem a könyvvel, sem a címével.
  Legutóbb Jogananda önéletrajzában olvastam 2 szentről, akik évtizedek óta nem ettek. Mindketten más módszert alkalmaztak, ami nem volt átadható.
  Nem is gondoltam, hogy mégis létezik gyakorolható módszer. Mindenképpen komoly indok kell, hogy valaki lemondjon a fizikai táplálkozásról, gondolom vannak veszélyei is.
  Majd utánanézek, de mostanában mindig megjelenik az éppen szükséges könyv.
  Köszönöm az információkat, jó napot Neked!
   
 9. kodnevmisha

  kodnevmisha Állandó Tag

  Nem több év után ismertem fel, hanem mindig azt mondogattam magamnak, hogy annak ellenére, hogy a mester nem hiteles (most ez mélyebben nem szeretném kifelyteni, mert nem akarom emberileg lejáratni őket, majd a sors elrendezi azt) úgy gondoltam, hogy attól még én kivehetem számomra a tudást, de aztán rájöttem hogy koszos forrásból ne igyék az ember, mert megbetegedik tőle. Ami velem meg is történt. lett egy elég kemény betegségem, fekélyes vastagbélgyulladás, és több prána nadi technikával, kezeltem és kezeltettem magamat, és nem volt jobbulás, sőt egyszer amir a Sanyi gyógyított iszonyatosan rosszul lettem. Ne most itt megtanultam hogy szart se tudnak a gyógyításról (bocsánat de még erős érzelmeim vannak ezzel kapcs.), ugyanis a pránanadi anyagában semmi sincs a belső szervek összefüggéseiről, pl. melyik órában melyik szervet lehet a leghatékonyabban kezelni vagyis a szervek bioritmikus ciklusáról, 1-2 példa: 1 és 3 óra lözött máj, 3 és 5 óra közütt tüdő, 5 és 7 között vastagbél, és így tovább, mivel
  ezekben az időkben ezeken a részeken megy át az energia. Akkor nincsen szó a szervek összefüggéséről, pl. a szem a máj külső nyílásai, akinek a szemével
  problémája van annak a májával is és ez oda vissza igaz, akkor a vastagbél a tüdővel és a májjal van szoros összeköttetésben, és még sorolhatnám. Ez mind nem volt benne az anyagban, pedig elhagyhatatlan a hatékony gyógyításhoz.
  Közelről sem kap az amber a pránán akkora tudást mint amit sok más irányzat ad, lásd jóga, chi kung, agykontroll, stb. Pl. vissza a chi kung-hoz, az 5 elem elmélete, egészen más dimenziójit nyitja meg a gyógyításnak, ez is jól mutatja a szervek összefüggéseit. Minden elemhez (fém, víz, fa, tűz, föld) tartozik 2 szerv (egy jin és egy jan jellegű szerv), egy példa: fém jin jellegű szerve a tüdő, jang jellegű szerve a vastabél. Ezen összefüggések alapján kiváló gyógyítási tervet lehet kialakítani, és nem csak a kézrátételes vagy a gyakorlatok általi (ami szerintem sokkal hatásosabb mint az előző) vagy a telepatív gyógyításhoz, hanem a diéták kialakításához is jó útmutatást ad, ugyanis mindegyik elemhez tartozik egy íz ami erősíti és egy ami gyengíti. Pl. a savanyú erősíti a fém elemet, a csípős gyengíti. De a pontos mechanizmusát és hatását kifejteni az 5 elem elméletének és a jin-jang elméletnek megközelítve sem lehet néhány sorban, ez csak egy gyors példa volt a chi kung komplexitásának és a gyakorlatban való sokkal nagyobb hasznának. Nem beszélva arról, hogy a chi kunggal képes voltam elmulasztani a tüneteket, ahoz pedig hogy egy ilyen jellegű betegség ne jöjjön vissza, belső mentális átalakulásra is szükség van, amit a prána nadi egyáltalán nem tárgyal, a chi kungnak bizonyos irányzatai azonban igen. Bár az ilyen jelleggű pszichoszomatikus betegségre a Belső utazás c. könyv illetve a tanfolyam nyújt rendkívüli segítséget, és ezt én is alá tudom támasztani.
   
  medit1972 kedveli ezt.
 10. kodnevmisha

  kodnevmisha Állandó Tag

  Nem tudom hogy a prána nadin, azóta módosítottak-e de én anno úgy tanultam, hogy megtanultam a kézrátételt, majd a telepatikus gyógyítás egyre magasabb szintjet szimbólumokkal (meg volt egy csontformáló tanfolyam is közben). Na most ez az egész rendszer egyoldalú, mivel csak az energia rendszerével foglalkozik, és azt is csak részletekben közelíti meg (a főcsakrákon meg a meridiánok egy részén kívül nem mászik bele túl sok részletbe), amikor szükség lenne a test összes fő biológiailag aktív pontjára, az ősszes fő meridiánra, kis keringési csatorna és nagy keringési csatorna útjára, az égi és a földi energia közötti különbségre, a kéz a fej, a fül és a láb akkupunktúrás pontjaira. Ezeken kívül meg szükség lenne, ugye a meditáció mélyebb és részletesebb ismertetésére, a légzéstechnikákra, testüregek nyomásának technikáira, és a különböző fizikai gyakorlatokra. A fizikai gyakorlatok öngyógyítás esetén sokkal hatásosabbak, mivel sosem csak egy területre koncentrálnak hanem egészében fejtik ki a hatásukat, a meditatív technikák pedig elengedhetetlenek, ugyanis ha bennünk nem zajlik le alapos belső átlalakulás akkor a testi bajok visszatérnek, és lelkileg sem fejlődünk. Amikor én a pránanadit végeztem ez mind hiányzott belőle. A szimbólumok rendszere meg ugye titkos, mert azzal lehet ámítani a népet, és a vizsgáknál az volt a fő kérdés hogy ki tudja helyesen lerajzolni a szimbólumokat ahelyetett hogy a fentebb említett dolgokat tanították volna meg meg kérdezték volna ki. Szóval ezért 20-30 sokszor 40-50 ezres árakért ez nem tudás amit itt kap az ember. És nem hinném hogy a tibetiek ehez adták a nevüket. A Józsi tudtommal már nem a valódi forráshoz jár vissza újabb szimbólumokat meg tanításokat hozni, mivel ott már lejáratta magát. Tudtommal Nepálban talált vmi kolostort akik adják a nevüket ehez a bizniszhez. Márpedig ennek nem a pénzről kéne szólnia! Ismerek Pesten egy hiteles és jó gyógyítót, Bedrossian Péter bácsit, ő kérem szépen 80 éves, csakúgy dől az energia a tenyérgyökcsakráiból, és nem kellenek neki misztikus szimbólumok meg mantrák, benne van a tudás. És pont ez az ami kimarad a pránából, annak az ismertetése hogy hogyan merítsen az ember önmagából tudást, márpedig pont ez a szintén nagyon fontos dolog megvan az általam ismert legtöbb más irányzatban.
   
 11. kodnevmisha

  kodnevmisha Állandó Tag

  Na pont ez a baja nadinak. A fent említett pontok. Ezért csak arra jó hogy ártson a karmádnak, nemhogy használjon. Meg azért mert valaki elvégez pár prána tanfolyamot, attól még nem képzelje magát gyógyítónak. Eredeti esetben több év kellett ahhoz hogy valaki gyógyító mesterré váljon, nembeszélve a különleges körülményekről, amit a mai modern világban elég nehéz biztosítani. Szerintem addig nem szabadna elkezdenie valakinek gyógyítóként ténykednie, amíg nincsen nyitva az összes biológiai aktív pontja, és nem emelkedett valóban egy magasabb szintre. Alapvetően 3 fajta ember típus van: egészséges, beteg, és különleges képességekkel rendelkező. Persze ezeken belül nehezen elhatárolható különböző szintek vannak. És sajnos elég ritka a harmadik típus. Én pránások között még nem találkoztam vele! És szerintem csak a harmadik típusból lehet igazán jó gyógyító, mivel ez sokkal nagyobb felelősség mint azt valaki gondolná.

  A fénytáplálkozásról:
  A chi kungban amikor az ember eléri azt a szintet, hogy a biológiailag aktív pontjai (csakrák) és csatornái (meridiánok) eléggé kinyílnak, akkor a szervezet olyan átalakuláson megy keresztül, hogy az ember nem is kívánja az ennivalót. Mindentől rosszul lesz, és ha bármit lenyelt hánynia kell, vizet sem képes befogadni. Ezt nevezik száraz böjtnek. Amikor szomjas leszel, de nem tudsz inni a víz energiáját kell befogadni, a víz csijét. Ezt gyakorlatot hegyekben végzik ahol friss a levegő, van folyó vagy tó ahol megszerezhető a víz csije. vagy lehet keresni a 3. szem segítségével víz tározót, onnan meríteni a víz csijét, esetleg felhőkből vagy szökőkutakból. Egy hónap letelte után fokoztatosan lehet elkezdeni vizet inni, de enni sokáig nem képes még az ember. A chi kung ilyen magasszintű gyakorlóinak általában 108 napig tart ez a folyamat. Akik ezen túlestek, azonak az álmondásai szerint, ez egy teljesen más állapot mint a szokásos böjtölés, természetesen játszódik le (elérkezik egy olyan időszak hogy az ember egyszerüen nem kívám se enni se inni), teljesen normálisan él, dolgozik de enni nem képes, és a gyakorlatok segítségével sok energiát kap, az pótolja a vizet és az ennivalót. Néhány hónap elteltével jelentkezik meg az étvágy, az ember elkezd normál módon táplákozni, bármit lehet enni korlátozás nélkül és semmilyen probléma nem jelentkezik. Nagyon sok betegségtől lehet így megszabadulni, mivel a szervezet teljesen kitisztul. De a legérdekesebb ebben a folyamatban hogy mindez automatikusan játszódik le a chi kung gyakorlása folyamán.
  Ami még érdekes, hogy akik így böjtöltek, azoknak felerősödnek az érzékszerveik, és sokkal tisztábban hallják a hangokat, akár meszebbről is, kiváló empatikus képességre tesznek szert, valamint sokkal intuitívabbé válnak. Mindez magyarázható az energetikai pontok és csatornák kinyílásával és megtisztulásával.
   
 12. Mira*

  Mira* Állandó Tag

  Kedves kodnevmisha!
  Örülök, hogy nem vetted sértésnek vagy támadásnak, amit írtam neked! Tőlem távol áll, hogy mások háta mögött, a névüket kiteregetve mondjak véleményt, de gondolom, hogy neked alapos okod van rá.
  Nem lehet, hogy az elítélésednek az az oka, hogy téged pont az energetika nem érdekel?
  Mondjuk én hiteles mesterekre találtam, egyikük látó.
  A minap olvastam, igaz 2001-ben írta dr. Domján László:

  "A februári, budapesti havi találkozónkon Petrezselyem József volt a vendégünk, aki egy tibeti eredetű gyógymód, a pránanadi hazai mestere. … A nagyon rokonszenves és igen szép gyógyeredményeket elért, szerény, szolnoki férfi beszélgetésünk előtt valami olyant mutatott, amitől csaknem hanyatt estem. A szemem láttára két ujja között energiát koncentrált, amit – kb. 20 másodperc alatt – kristályszerű, fehér kővé materializált! Ha nem az orrom előtt, a szememtől kb. 30 cm távolságra történik mindez, talán el sem hiszem... Józsi ugyan hangoztatta, hogy ez nem publikus dolog, hiszen a pránanadi lényege az ingyenes gyógyító szolgálat, az egyszerűség és az önismeret fejlesztése, nem pedig az ilyen, cirkuszi mutatványnak tűnő energetikai jelenség bemutatása, én mégis engedélyét kértem, hogy írhassak róla, s hogy a készített kő fényképét az Alfajárókban közölhessem."
  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
   
 13. kodnevmisha

  kodnevmisha Állandó Tag

  Kedves Mira!

  Én rajtad érzem ebből a pár hozzászólásodban, hogy Te egy nagyon pozitív kisugárzású lélek vagy, és örülök hogyha számodra a prána nadi a megfelelő út. Mivel más mestereket személyesen nem ismerek Magyarországról az említetteken kívül ezért elképzelhetőnek tartom hogy van aki a technikát jó irányba valósítja meg. Domján Lászlót személyesen ismerem, családunk jó barátja, és őt hiteles agykontroll oktatónak tartom, viszont ismerem a személyes véleményét a P. J. mesterről és a prána nadiról. Nincsen negatív véleménye mivel ő nem olyan ember aki másokat elitélne, de mondjuk úgy nincsen elájulva a prána naditól. Tehát ez a cikk, ami mellesleg már elég régi mivel ismerem a cikket is ilyen szempontból nem hiteles. Nyílván egy újságba való bekerülése az inkább üzleti fogás, mint őszinte vélemény. Az elixír mint újság, vagy az Alfajárók rovat, amúgy is olyan amilyen, vannak benne hiteles információk de üzleti fogásoktól és reklámoktól nem mentes kicsit sem. Követ meg nekem is csínált, egy hét múlva el is tűnt, a kő, egyszer erről egy számomra hitelesnek tartott látót, csak hogy mi a véleménye, azt mondta:
  Semmiből nem lesz semmi. Ebből a mondásból mindneki vonja le a maga következtetését, én nem akarok ítélkezni, sokféle jelentése van ennek az egyszerű mondatnak :) és szerintem nem negatív
   
 14. Mira*

  Mira* Állandó Tag

  "Semmiből nem lesz semmi. Ebből a mondásból mindneki vonja le a maga következtetését, én nem akarok ítélkezni, sokféle jelentése van ennek az egyszerű mondatnak :) és szerintem nem negatív."

  Szerintem "az energia nem vész el, csak átalakul". :)
  Az ilyen materializált dolgok, lehetséges, hogy eltűnnek, amikor betöltötték a szerepüket. Jogananda könyvében is olvastam ilyesmit.

  Különben elgondolkodtató, amiket írsz. Miért nem csinálsz egy chikung rovatot?
   
 15. Táltos

  Táltos Vendég

  Az agykontroll tanfolyamokon is elmeséli Laci a történetet, barátjának titulálva, sőt gyermekét is elvitte hozzá! Tehát nem üzleti fogás az újságban.
   
 16. amet

  amet Állandó Tag

  Erről hol hallottatok ill. olvastatok?
  Véleményem szerint dr. Domján László reklámból nem mond semmit. Önzetlen, segítőkész nagy tudású ember. Csak tanulni lehet Tőle!!
   
 17. amet

  amet Állandó Tag

  "Kedves kodnevmisha!"
  Idézlek:
  / "[Domján Lászlót személyesen ismerem, családunk jó barátja, és őt hiteles agykontroll oktatónak tartom, viszont ismerem a személyes véleményét a P. J. mesterről és a prána nadiról. Nincsen negatív véleménye mivel ő nem olyan ember aki másokat elitélne, de mondjuk úgy nincsen elájulva a prána naditól." /


  Azt gondolom, hogy a hinni vélt gondolatokat, ami itt olvasható, főleg ha nem pozitv és főleg ha a család barátjáról van szó, nem tesz jót senkinek.
  Egyébként, mindenkinek minden nem is lehet fő cél. Az hiszem elég egy-két területet mélyebben művelni a többi pedig tájékozottság szintjén legyen az ember birtokában.
   
 18. Mira*

  Mira* Állandó Tag

  Agykontrollt is végeztem, de nem sokáig gyakoroltam, mert felismertem, hogy az nem az én utam, sőt nekem úgy tűnik, hogy nem minden embernek használ. De az is lehet, hogy nem minden ember használja jól. Mindegy és mind-EGY, továbbléptem... most éppen a prána nadi felé.

  Amiről annyit tudok, hogy ha rendszeresen csinálom a gyakorlatait, kisimulnak az idegeim, vidámabb és kiegyensúlyozottabb vagyok.

  Ennek ellenére elgondolkodtat az ellenvélemény is, mert úgy hiszem az igazi beavatás nem földi emberek által történik. Szerintem a mai rohanó tempóban, ahol a hétköznapi szerepeinket is alig tudjuk ellátni, nagyon nehéz "szent" életet élni, amiért gondolom a felsőbb ajándékok járnak. Ezért tanulunk és megyünk mások után..., de amennyiben a harmóniához segít egy módszer, az mindenképp Úton levés.
   
 19. Táltos

  Táltos Vendég

  Nem értelek kedves Amet!

  Én éppen azt bizonygattam, hogy reklámból nem mond, ír semmít.
  Igen a kő materializálását elmondta a tanfolyamon és azt is, hogy saját szemével látta, neki készítette személyesen.
   
 20. amet

  amet Állandó Tag

  Elnézésed kérem a rosszul fogalmazott kérdő mondatért. Pozitív értelemben tettem föl, hiszen csodálatos dolog, ha ilyen nagy tudású emberek nem zárkóznak el egymástól, hanem keresik a találkozási lehetőségeket is. Ezért érdeklődtem, hogy hol hallottatok, ill. hol olvastatok erről.
  Bízom benne, hogy a félreértést helyreigazítottam.
  Üdv.
   

Megosztás