Sok sok vizet kell inni!!

shara01

Állandó Tag
Állandó Tag
Régebben Én sem ittam sok vizet, de mivel vesebeteg lettem és ez jórészt ennek volt köszönhető mára már bemegy a napi 2 liter, de még ennél is több kellene. Fontos még a víznek a Na tartalma is mivel a só is káros a szervezetnek, én már azokat a vizeket sem tudom meginni amik kicsit sósabbak.
 

kamilla20

Új tag
Hát az biztos, hogy meg kell inni napi legalább 2 liter folyadékot. Most is nyár van, meleg van és fáj a fejem is. De ha megiszom 2 pohár vizet, a fejfájás is elmúlik. :)
Úgyhogy ha manapság fáj a fejem, akkor nem gyógyszert veszek be, hanem gyorsan iszom 1-2 pohár vizet.
 

norshe

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a fogyókúra miatt kezdtem odafigyelni a vízivásra, korábban volt, hogy egész nap 4 pohár vizet ittam, most már megvan a 2-2,5 l. Először szinte rá kellett vennem magam, hogy igyak, most már automatikusan érzem, mikor vagyok szomjas.
 

gererácska

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom, hogy szükségünk van a folyadékra, de már mindent megpróbáltam, hogy a legminimálisabban ajánlott mennyiséget elfogyasszam egy nap, de szinte hányingerem van ha a poharat a számhoz veszem.
 

Bares

Állandó Tag
Állandó Tag
Saját személyes tapasztalatom egybecseng sok itt olvasott véleménnyel: sok alkalommal nem érzek szomjúságot, csak tudatosan jövök rá (ha eszembe jut), hogy egész nap nem ittam semmit, biztos azért vagyok fáradt, ingerlékeny, rosszkedvű. Nálam még egy fullasztó érzés is tartozik ehhez az állapothoz, úgy érzem, nem kapok elég levegőt.
Egy pár éve egy barátom szorgalmazta, hogy igyak többet, de mostanában jöttem rá, hogy a dolog nem ilyen egyszerű!
Rájöttem, hogy nekem nem arra van szükségem, hogy sokat igyak, hanem arra, hogy elegendő víz legyen bennem, és ez NEM UGYANAZ!
Egy stesszes napon megihatok akár 3-4 liternyi vizet is a munkahelyemen, negyed óra alatt átmegy rajtam (nem győzök a WC-re rohangálni, ahogy többen is írtátok), és mégsem érzem, hogy használna, sőt, egy ilyen "vízkúra" után nagyon jól esik minden fűszeres sós étel, mutatva (mint ahogy ez is szerepelt már ebben a fórumban), hogy sikerült kimosnom a szervezetemből az ásványi anyagokat. A kedvesem egészségügyben dolgozik, vért vesz, észre kell vennie, ha a paciens dehidratált, mert akkor elájulhat az illető. Ő a felső karom hátsó részén szokta mutatni a bőrt, ha petyhüdt, hogy "keveset ittál!", néha olyan napokon is, mikor ügyeltem rá, hogy megigyak 2 litert... (!)
Jön egy nyugis nap - sokkal kevesebbet iszom, viszont azt veszem észre, hogy szinte nem megyek WC-re. A karomon a bőr rugalmas lesz, és minden OK.
Múltkor hét végén összetörték a parkoló autómat. Egyeztetés, telefonálás... Háromszor voltam WC-n egy óra alatt, pedig semmit nem ittam.
Azt vettem észre, hogy a kávé és nagyon kevés alkohol is kihajtja belőlem a vizet egy-két óra alatt. Egy pohár bor, vagy egy üveg sör nálam nemhogy plusz vízbevitelnek számít, hanem mínusz 1 liternek. AMIT RÁADÁSUL VÍZIVÁSSAL NEM IS TUDOK PÓTOLNI, mert átfolyik rajtam.

Ha a víz kevés, az biztos, hogy rossz. Ám én az erőltetett vízivással felhagytam. A stesszt sajnos nem tudom elkerülni, de ennek a negatív hatásai ellen nekem nem segít még egy pohár víz. A vízivás helyett inkább kevesebb kávét iszom, és az alkoholra is inkább nemet mondok azokban a pillanatokban, mikor csak úgy "jól esne".
Nekem ez jobban bevált, mint a víz ivás számolgatással: "mennyinél is tartok ma?"

Biztos, hogy a kérdés sokrétű: vannak, akiknek az a fontos, hogy a veséjükön sokat engedjenek át, van akinek meg éppen azért fáj a feje, mert nem tudja a szervezete megtartani az ásványi anyagokat...

Szerintem ne mondjunk ki általános szabályt se arra, hogy sok vizet kell inni, se arra, hogy mennyit. Egy próbát megér, pár hétig többet inni, mint amennyit kívánunk, aztán mindenki dönse el saját maga, hogy neki mi kell. Nem vagyunk egyformák.
 

Bares

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha nem tudod mikor kell innod és megoldható akkor tegyél az asztalodra egy üvegbe vizet és mivel a szemed előtt lesz akkor nagyon-nagy valószínüséggel többször fogsz innni mint máskor.

Teljesen igaz!!!! Amíg az előbbit leírtam, megittam, vagy fél litert, pusztán attól, hogy az eszemben volt a téma!:p
 

gubás

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a kávé is vizet von el a szervezettől,de azért megiszom a napi kettőt.Én sem iszom elég folyadékot,s ezt tudom is.Ha langyos vízzel próbálkoznék,hát a gondolatától is felfordul a gyomrom.Ezzel a problémával pedig tényleg kell foglalkozni, mert mind igaz amit írtatok!
 

frankysilver

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom, hogy szükségünk van a folyadékra, de már mindent megpróbáltam, hogy a legminimálisabban ajánlott mennyiséget elfogyasszam egy nap, de szinte hányingerem van ha a poharat a számhoz veszem.

pontosan így vagyok ezzel én is, és már ott tartok, hogy kikészítem reggel azt a folyadékmennyiséget, amit mindenképpen meg kell innom, és este jövök rá, hogy szinte semmit nem ittam egész nap, nagyon cink, fogalmam sincs mit tegyek ezzel, tudom, hogy változtatni kellene, de egyszerűen nem megy
 

lithandel

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezzel én is így vagyok. Próbálom rávenni magam, hogy szünetenként (tanár) megigyak egy pohár vizet, de valahogy soha nem jön össze.
 

Monxi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos én is kevés folyadékot iszom. Reggel egy bögre kávé, és a munka közben észre sem veszem, hogy nem ittam. Inkább gyümölcslevet, vagy zöld teát iszom, de abból is keveset. A legújabb az, hogy csapvizet kell inni és nem ásványvizet.
 

BlueEyed

Állandó Tag
Állandó Tag
csapvíz? ez hülyeség. klór, baktériumok, miegymás van benne. és se a kávé, se a gyümölcslé nem jó. rendes ásványvizet igyatok. napi 1, de inkább 2 liter ajánlott egy felnőtt embernek az egészséges élethez.
 

tommy1

Állandó Tag
Állandó Tag
Most hogy egyre melegebb van en is noveltem a vizfogyasztasomat napi 3-4 literre es erzem mennyire fittebb vagyok tole. Mindenki igyon jo sokat.
 

blablalujza

Állandó Tag
Állandó Tag
én magam rengeteg folyadékot szoktam inni nap mint nap, de ha valakinek problémái akadnak ezzel, ajánlom a kevéske lime-mal, csipkebogyószörppel és naranccsal felturbózott limonádét:) cukor helyett próbáljátok ki benne a mézet!
 

szaborsika

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is azt tudom ajánlani, hogy aki nem szereti a vizet, nem tudja meginni, főzzön helyette teát, vagy dobja fel egy kis citrommal, steviával a dolgot.
 

Tiffany13

Állandó Tag
Állandó Tag
Remelem igazad van a mellrakkal kapcsolatban, ugyanis pot most vesztettem el a nagynenemet ebben a betegsegben...:12:
En probalok napi ket litert inni, foleg mikor sportolok
 

Rami15k

Állandó Tag
Állandó Tag
Én reggel megiszok egy bögre kakaót, aztán napközben pár pohár vizet. Ennél jóval többet kellene innom... de valamiért mégsem jön össze .
 
Oldal tetejére