TÁRSASJÁTÉKOK IV.

Aegnor10

Állandó Tag
https://ncdn.daysofwonder.com/tickettoride/en/img/tc_rules_2015_en.pdf

Ha az angol nem jelent problémát.

Mindenesetre itt egy rövid összefoglaló a szabályokról:
Alan R. Moon 2008-ban megjelent kártyajátéka 2-4 játékos számára a népszerű Ticket to Ride társasjáték alapján.

Mit kapunk a dobozban?

1 szabályfüzet, 148 illusztrált kártya (96 vasúti kocsi kártya /színenként 10, plusz 16 mozdony/, 6 nagyvárosok bónusz kártya, 46 menetjegy kártya)

A játék menete:

Minden játékos kap egy mozdony kártyát, hat vasúti kocsi kártyát és négy menetjegy kártyát. Utóbbiból annyit tart meg egy játékos, amennyit akar, de legalább egyet.

A megmaradt lapokat meg kell keverni és a szabálykönyvben leírtak szerint az asztalra helyezni.

A nagyváros bónusz lapokat szintén ki kell helyezni a játéktérre. Ezeknek majd a játék végi pontozáskor lesz szerepe.
Ezek után ez játékos körének két fázisa lesz:

1.: A kijátszott vasúti kocsi és mozdony lapjai közül minden színből, ami van neki, át kell raknia egy darabot a vágányon pakliba. Ez egy olyan pakli, ahol képpel lefelé helyezik a játékosok a lapjaikat, és nem nézhetik meg a játék végéig. Figyelem! A játékosok első körében, vagy ha nincsen kocsijuk kijátszva, ez a fázis kimarad.

2.: A játékos végrehajt egyet a 3 féle akció közül, de csakis egyet:

a) Vagonlapot húz. A Ticket to Ride társasjáték szabályainak megfelelően működik a dolog. Vagy két lapot felvesz a kirakott 5 lap közül (a felhúzott lapok helye mindig pótlódni fog) vagy két lapot vakon a pakli tetejéről húz. Avagy felvesz egy mozdony lapot. Azonban itt nem kell eldobni és újraosztani a lapokat a sorban, ha három mozdony lap jött ki.

A kézben tartott lapok mennyisége nincsen korlátozva, akárhányat tarthat benne egy játékos.

b) Vagonlapot játszik ki maga elé a kezéből. Itt vagy kijátszik egyszerre kettő vagy több lapot ugyanabból a színből, vagy három különböző színű lapot. De a különböző színű lapokat csak akkor játszhatja ki, ha még neki sincs ilyen színű kocsija és az ellenfeleinek sem. Ha egyszerre több ugyanolyan színű lapot játszik ki valaki, és így több lapja lesz ebből a színből, mint egy ellenfelének, akkor az ellenfele el kell, hogy dobja az ilyen színű vagon lapjait maga elől. Ezt nevezik vagon-rablásnak.

c) Menetjegyet húz. Felhúz négy lapot a menetjegyek közül és ebből akárhányat megtarthat, vagy semennyit. A nem megtartott lapokat vissza kell rakni a menetjegy pakli aljára.

Két vagy három játékos esetében ez addig zajlik, amíg el nem fogy a vagon pakli. Négy játékos esetén, egyszer újrakeverődik a vagonpakli a menetjegyek kiértékelése után, majd ha azután elfogy megint, még egy köre van minden játékosnak és következik a végső kiértékelés.

Hogyan lehet nyerni?

A kiértékelésnél a játékosok a kezükben tartott menetjegyeken szereplő szín kombinációt kell, hogy kirakják a vagonlapjaikból. Amennyiben sikerül, annyi pontot kapnak, amennyi a lapon szerepel. Minden olyan lap, amit nem sikerült teljesíteni annyi mínusz pontot ad, amennyi rá van írva. Valamint a nagyváros bónuszlapok közül megkapja egy játékos azt, amelyiknél a legtöbb ilyen feliratú menetjegyet teljesítette. Egyenlőség esetén minden azonos lapszámú játékos megkapja a bónusz pontokat. Ezek után, akinek több pontja van, megnyerte a játékot.

Remélem, ez az a társas. :)
Szia! semmiféle útmutató, szabály nincs hozzá? esetleg valakinek, aki megosztaná? Nagyon szeretjük ezt a játékot, a társas változatot, de érdekes a kártyás verzió, jó lenne többet tudni róla.
 
Utoljára módosítva:

manyoc

Állandó Tag
NMBR 9
pic3328269.jpg

Letöltés Mega:[HIDE-THANKS]https://mega.nz/#F!TFsx0CyK!NVc7mmYGGc1aizsvya-sFQ[/HIDE-THANKS]
Letöltés Google:[HIDE-THANKS]https://drive.google.com/open?id=1pYqQNLtNXx3MSOrq6zF99Af7wDQqKXjY[/HIDE-THANKS]
 

pmoni

Állandó Tag
A Római póker magyar nyelvű játékszabályát keresem. Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm a segítséget.
upload_2019-5-20_21-37-36.jpeg
 

manyoc

Állandó Tag
Elveszett városok - Lost Cities
Elveszett_varosok-1200x800.jpg

lost_cities_2.jpg

Hosaka féle tábla és egy másik a BGG-n fellelhető rajongói változat kártyáinak összeollózása.
Letöltés Google: [HIDE-THANKS]https://drive.google.com/open?id=165WxfJMM6oIYZLvbA4wNH5obniW9TJ3N[/HIDE-THANKS]
Letöltés Mega:[HIDE-THANKS]https://mega.nz/#F!aIVzgCgb!zpnroHyuJh9zElQ3vKCmaw[/HIDE-THANKS]
 
Utoljára módosítva:
Sziasztok!

Valakinek nincs meg véletlenül a Darwin's Choice társasjáték? Ezen kívül érdekelne még a Piatnik kiadásában a Graffiti társasjáték is.

Előre is köszönöm!

Üdv: Adrienn b81f3974d541840205542b9f9a0fa249_original.png graffiti_tarsasjatek_3296_LRG.jpg
 
Oldal tetejére