T-Tapp a gyakorlatban

Sati15 témája a 'Sport' fórumban , 2009 Július 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. moncsika73

  moncsika73 Állandó Tag

  Sziasztok
  Letoltottem en is ezeket a T-tappokat.Hu , nagyon jok tenyleg.A kerdesem az volna , hogy szerintetek jok ezek a gyakorlatok mint mellfeszesitok?En ugyanis eleg nagy mellekkel lettem megaldva es ugye a gravitacio mukodik ez esetben is.Meg a masik kerdesem pont innen ered.Nem igazan tudok olyan melyen behajolni , de azert az nem baj ugye ??Koszi elore is a valaszokat.Vagy a jotanacsokat.
   
 2. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Moncsika, nem lehet, hogy valamit félreértettél itt?
  "T-tappokat.Hu" - ilyen nincs :)
  A tornának semmi köze a mellfeszesítéshez. A mellizmokat inkább erősítheti (főleg a kargyakiknál), de nem azt célozza konkrétan.
  Nekem is nagy melleim vannak, mégsem okoz gondot előrehajolni. Mit értesz ezalatt? :confused:
  A jótanácsom az, hogy először olvasd végig a topikot, esetleg tanulmányozd a www.t-tapp.com weboldalt ha tudsz angolul. Aztán ha van kérdésed, akkor talán tudunk rá válaszolni.
   
 3. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Kis kiegészítés:
  A LIMBIKUS és a LYMPHATIC nem ugyanaz.

  A limbikus rendszer az érzelmeink és viselkedésünk szabályozásában játszik szerepet.

  A "limfatikus" (jómagyarul írva :D) rendszer pedig a kiválasztásért felelős. Nyirokrendszer.
   
 4. Kanako

  Kanako Állandó Tag

  Sziasztok! Visszajöttem! :D

  Örömmel látom, hogy mindenki töretlenül lelkes és kitartó. :0:
  A hétvégét én 2 nap pihinek minősítettem, ami alatt volt egy kis úszkálás és OIP+HF, AL is. Ma még nem tudom, mit fogok csinálni, majd átnézegetem az eddigi anyagokat mégegyszer.

  Mióta tappogok, érzem, hogy több az energiám, viszont emellett -- változatlanul -- állandóan éhes vagyok. Kb. 4 óránként muszáj ennem, különben rosszul leszek. Tegnap is kint voltunk a Nagyteveli tónál fél 11-től fél 4-ig, én pedig már éhen akartam halni (amit nem hittek el nekem, csak, mikor már nem igazán reagáltam, ha szóltak hozzám). :( Ugye rólam nem lehet elhinni, hogy éhes vagyok, mert ránézésre "jóllakottnak" tűnök... :-?
  Apropó, már megint kókadozok az éhségtől, pedig még dél sincs... Mindegy, hallgatok a testemre és eszem valamit. :D
   
 5. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nem hiszem el, 5 napot voltam távol és nem győzök olvasni,

  és hálálkodni Zulunak és Satinak és a többi angolul jól tudónak, az önzetlen segítségért. Csak a lelkes tapp ogásom tudom cserébe ajánlani.

  Gratulálok mindenkinek aki már mérte magát, mert láttam hogy az eredmény nem maradt el senkinél.

  Köszöntök mindenkit aki újonnan csatlakozott.

  Öt napig víz közelben voltam, így én csak napi 15 percet tapp -ogtam, viszont rengeteg úsztam (sokat háton békalábbal ami jó hasizom és comb erősítő) és gyalogoltam. Nem mértem magam, de két ember aki régen látott határozottan állította hogy fogytam és elég bambának nézett hogy nem tudtam megválaszolni hogy mennyit (se kilóban se centiben). A barnaságomra fogtam ami köztudottan karcsúsít :)

  Csatlakozom azokhoz akiknek változott az étkezésük. Teljesen átformálódott, idén először borzongtam meg a sajtos tejfölös lángos gondolatától is (pedíg ezt évente 1* korábban megengedtem magamnak) De tudjátok ebben semmi erőszak nem volt, csak elképzeltem az olajat a gyomromban és maradt a sok zöldség és gyümölcs amit magammal vittem a starndra. (Azért az iszonyat hogy emberek fő tápláléka 35 fokban a lángos a babgulyás és a pacal , bocsánat alapból nincs bajom ezekkel de nem ebben az évszakban kéne enni, mert melegítő fűtő hatású ételek)
   
 6. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  Jobbulást!!!!
   
 7. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  hihi :)
  az én sztorim hasonló, kicsit más megközelítésben :)
  régebben (még fiatal koromban :D :D) folyton féltem az emberektől (ma már ezt úgysem hinné el rólam senki :) ), azt hittem, hogy mindenki engem néz, engem figyel. (mintha jobb dolguk nem is lenne, ugye :) )
  szóval ezt hittem. aztán pld. amikor éhes voltam és mondjuk útközben az utcán ettem, akkor azt hittem, hogy azt gondolják rólam, hogy jaj a duci még az utcán is eszik, mert anélkül ki sem bírná... holott csak épp éhes voltam és ettem.
  jó hülye (és érzelmileg nem túl egészséges) alapállás, tök szerencse, hogy ezt a gondolkodásmódot már sok éve megváltoztattam.

  épp ma mondta a párom, hogy azóta a pár év óta, amióta ő ismer engem, nagyon sokat változtattam az étkezési szokásaimon és jó irányba. és úgy egyébként is változtam a javamra.
  de mivel minden lassan történt, semmi drasztikus váltással, így jó, hogy mondja, mert nem vettem észre és így elfelejtettem volna büszkének lenni magamra a sok jó változásért :D
   
 8. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Ó hamarosan elég jól leszek ahhoz, hogy nyaralásom alatt én is vízbe mehessek újra uszikálni. Ott jól lehet gyakorolni a HD lábtartását :)
  Hasrafekszünk a vizen, békaúszás a lábbal, térdek hátrafelé húznak a váll mögé... vízben könnyebb :)

  Úúúú csak említetted a lángost és máris fintorogtam. Pedig én is imádtam régen. Néha amikor megyek a piacra vásárolni (ott lehet kapni) egy kósza gondolatként megjelenik a fejemben, hogy lángost kéne enni... de rögtön megérzem az olaj szagát, meg azt, hogy az a lángos szinte csak olajból áll és rosszul vagyok. Meg aztán átellenben ránézek a szép gömbölyű kopaszbarackokra és inkább hozzájuk vonzódom :)
   
 9. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Teljes edzés, rövid edzés, pihenőnap


  A teljes edzést az erre szánt napon végezzük, és végezhetünk rövid edzéseket a pihenőnapokon. DE MUSZÁJ legalább egy nap totál teljes pihenőnapot beiktatni egy héten.
   
 10. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  detto. bár a nektarinért sem rajongok, de néha jól esik.
  a kedvencem a tócsni/krumplispalacsinta/cicege stb... neveken ismert. pontosabban ez volt a kedvencem gyerekkorom óta. mostmár ha rá gondolok, és arra, mennyire magába szívja az olajat, fintorgok, ugyanez van a lángossal. jópár hónapja megkívántam egyszer, vettünk egyet, és a 3/4-ét a párom ette meg, mert nem bírtam az olajosságát.

  úgy írtál az előbb, mintha olyan öreg lennél "fiatal koromban"

  mostanság a párom minden nap megdícsér, mert bírom a tappogást.
  Mostanság szörnyű volt az állóképességem, pár lépés után lihegtem, ma eléggé sokat kellett gyalogolnom (magamhoz képest) és nem lihegtem, pedig döglesztő meleg volt. Nekem ezek a kis dolgok adják meg a megfelelő löketeket. :)
   
 11. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  na de mögé is tettem a kacagófejeket :)
  amúgy meg tényleg úgy tűnik nekem mintha az akkori énem egy teljes élettel ezelőtt lett volna. sokat változtam. bár az akaratosságom még megmaradt kicsit kurtított formában :D
   
 12. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  További megosztások a tanfolyami anyagból:  PBS
  (primary back strech) avagy alap hátnyújtás

  Célja:

  - bemelegítés/levezetés
  - megnyitja a neurokinetikus áramlást (tehát beindul jobban az elme-test kapcsolódás, vagyis jobban tudod uralni a tested - többfélére tudsz egyidőben figyelni) [a Gurdjieff Mozgások is erre vannak kihegyezve, csak ott spirituális céllal egy más fókuszra beállítva. Ha érdekel, priviben kérdezzetek, illetve a honlapomon van róla egy rövid általános ismertető.]
  - minimalizálja a hátfájdalmat
  - a fejhimbálások a gerincre nehezedő nyomást csökkentik
  - fejleszti a mentális tisztaságot (könnyebb, tisztább gondolatok, gondolkozás)
  - növeli az energiaszintet  És kigyűjtök némi anyagot a Head Rock (fejhimbálás) gyakiról, mert erről valójában nemigen találni magyarázatot, leírást.

  <link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Arial Unicode MS"; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1 -369098753 63 0 4129023 0;} @font-face {font-family:"\@Arial Unicode MS"; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1 -369098753 63 0 4129023 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {margin-right:0cm; mso-margin-top-alt:auto; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial Unicode MS";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style>

  <o></o> Fejhimbálás – nyomd a tenyereket a lábszár oldalsó részére, könyökök előre (V formában), húzd el a vállakat a füledtől, zárd össze a lapockákat, hogy védd a nyakat. Legyél biztos benne, hogy CSAKIS a fej mozog, nem a test! A célja a fejhimbálásnak az, hogy segítse megfordítani a gravitációs húzást, növelje az áramlást a fejhez, segítse újra beigazítani a nyaki csigolyákat, és mindez növeli a neuro-kinetikus áramlást (az agyból az izmokba és tovább a végtagokba).
  <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

  </v>
  <v shape=""> <o>

  </o>Fejhimbálás – Nagyon fontos, hogy a megfelelő formában/módon hajtsd végre! Például amikor a fejed lent van a bokáidnál (vagy olyan mélyen, ameddig le tudod engedni), a kezeket a „vádlin” (lábikra hivatalos fordításban, szóval az alsó lábszár oldalsó részénél) tartjuk V alakban a lábak szélén. Figyelj, hogy a könyöködet előrehúzod a fal irányába. Ahogy himbálod a fejed, finoman feszítsd meg a lapockai részt, hogy védd a nyakad.
  Amikor elkezdesz felfelé gördülni, figyelj, hogy a tenyereid előre nézzenek (hüvelykujjak oldalra) és nyúlj lefelé ahogy felgördülsz, mintha a kezeidben súlyokat tartanál. Billents ahogy jössz felfelé. Ne feszítsd lefelé az álladat, de engedd a gravitációnak, hogy lenttartsa az álladat, ahogy gördülsz felfelé csigolyáról csigolyára. Csinálj egy vállkörzést ahogy felérkeztél és azután emeld a fejed. Ez egy fontos részlet!


  </v>
   
  johniecat kedveli ezt.
 13. Lúzerbubu

  Lúzerbubu Állandó Tag

  Szerintem ilyenkor nyáron a sok friss gyümölcsöt, zöldséget kell enni. Most megfizethető , egészséges és finom.
  Én a vízfogyasztás mellett dinnyével pótolom a folyadékot az elveszi teljesen az édesség utáni vágyam. Ha meg nagyon édesre vágyom ott a barack.
  Egy rossz szokásomról nem tudok leszokni és az a kávé, bár most nyáron sokat csak jegeskávéként , erősen hígítva fogyasztom.
  Sati neked jobbulást , és jó nyaralást!
   
 14. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  BC 3. nap kipipálva. :)

  imádom ezt a pörgést, amit a tapp hoz magával. :)
  igaz én torna után mindig inkább hideg zuhanyt veszek (langyosnál hidegebb, nem túl hideg), és átdörgölöm a testem egy erre kitalált kefével. ez is serkenti a véráramlást, de a tapp ettől függetlenül felpörget. :)
   
 15. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  tudjátok mit hiányol a testem így a sok fekvés alatt/közben?
  a vállkörzést tapp módon és a KLT-t. ki gondolná... ki vagyok éhezve a KLT-re. érzem, ahogy automatába léptek a testrészeim és befelé fordul a térdem és már nem jó érzés.... ez jó, mert hamar hozzászokott a jóhoz :)

  így voltam anno, amikor még görbe háttal jártam, azután a táncoktól rászoktattam magam a megfelelő tartásra és már az fáj, ha görbén kell ülnöm fél percig. régebben meg az fájt, ha egyenesen kellett tartanom magam.
  szóval a jót is hamar meg lehet szokni, csak nem szabad hallgatni a test nyivákolására, hogy jaj ez nem a megszokott módi :D
   
 16. Szamira

  Szamira Állandó Tag

  Tegnap nekem is megvolt a 4. nap a BC-ből.
  Délután még elmentünk fürdeni egyet, a vízparton sokkal kellemesebb volt.
  Imádok a természetes vizekben úszni, a strand klóros vize nem vonz annyira.

  Én is szoktam hideg zuhanyt venni reggelente.
  Ilyenkor a totál hideg víz se olyan nagyon hideg. Én imádom, sose megyek álmosan dolgozni.
  Ja és én nem kávézom, sose szerettem az ízét, csak az illatát.
   
 17. dindin19

  dindin19 Állandó Tag


  hú, most nézem, hogy ezt tényleg elírtam, fel sem tűnt:)

  még jó, hogy anno, nem az élettan vizsgákon kevertem össze;)
   
 18. dindin19

  dindin19 Állandó Tag


  ezt most nagyon félreolvastam, a tenyered helyett fejet, s valahogy nem akart összeállni a kép:p
   
 19. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  csak a kávé témához.
  Nagy rajongó voltam:). Az összes jó kávélelő helyet ismertem amikor ez még nem volt ilyen 1értelmű mint manapság, pedig az eszem régóta tudja hogy 1 kávét a máj 1 napig méregtelenít és nem is 1-et ittam, hanem sokkal többet. Most gabonakávé rizs tejjel az alternatívám (ha nagyon kényeztetni akarom magam akkor növényi tejszínnel ) és délelőtt 1 zöld tea frissítőnek. Sokszor este 9-kor is főzök magamnak, korábban ilyenkor ettem, most ez a finom meleg ital teremt békét a pocakomban. Ja és ha lankadok egy kör HD és máris minden OK :)
   
 20. Lúzerbubu

  Lúzerbubu Állandó Tag

  Jobb lenne leszokni róla , tudom.
  A fő a mértékletesség!!!:p
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás