Főzőcske: receptek v. a Nagy szakácskönyv

Wulfi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ideírok egy receptet ilyen melegben pocsék dolog a konyhában sütögélni.

Gyors hihetetlen egyszerű és mikróban sütendő 5 perc alatt kész.

Villám piskóta

4 evőkanál(ek) cukort összekeverünk 3 egész tojással bele teszünk 2 ek étolajat 1 ek ecetet utánna 5 ek lisztet amibe belekevertél egy fél csomag sütőport ezt simára kevered berakod a mikróba legmagasabb fokon 5 percre és kész a piskóta.
(tehetsz bele durvára vágott diót,csokit,kakaót,mákot , meggyet stb)
Ha félig kihült (pár perc )töltheted lekvárral ,nutellával, pudinggal , ha akarod , de én legsűrűbben vaniliás porcukorral hintem meg.:grin:

szóval , ha betámadnak a váratlan vendégek vagy lusta vagyok ez a menü.

Legyen szép napotok:smile:.<!-- / message -->

<!-- controls -->
progress.gif

Köszi Elke, ezt ki fogom próbálni! kiss
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy szeretnék sárgadinnye befőtöt készíteni télire de sehogy nem sikerül:(
Van valakinek egy stabil receptje ami nem alkoholos?

Félérett sárgadinnyét ecetes vízben kell megfőzni, forró sziruppal nyakonönteni és szárazdunsztban kihúteni.
Bevallás: nem szeretem, így én nem is csinálom, anyukám csinált néha. A sárgadinnye jellegzetes íze csak a csak éretten alakul ki, ez a befőtt is olyan, hogy akár tökből is csinálhatnád.
DE igen szeretjük a mélyhűtött sárgadinnyét. Felkockázom a finom érett gyümölcsöt lefagyasztom, és télen kiolvasztva, kiskanállal csemegézzük.
 

hematit

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem is hallottam még sárgadinnye befőtről.Én maximum kirántott fiókot tudok elkészíteni de azt többször is egy nap.Úgyhogy majd jövök tanulni hátha javul a táplálkozásom.
 

mézesmaci

Kitiltott (BANned)
Úgy szeretnék sárgadinnye befőtöt készíteni télire de sehogy nem sikerül:(
Van valakinek egy stabil receptje ami nem alkoholos?


Sárgadinnye befőtt.

Érett, de még kemény dinnyét megtisztítunk és két ujjnyi széles darabókra metéljük. Mély lábasban borecetet öntünk rá és két napig állni hagyjuk. Azután leöntjük az ecetet, ugyanannyi cukrot főzünk, amennyi a dinnye, de a habját szedjük le gondosan. Aztán teszünk hozzá egy darabka fahéjat, 12 szegfűszeget (fél kilóhoz) és fél citromnak szeletekre vagdalt héját. Most rakjuk bele a dinnyeszeleteket, főzzük puhára és másnapig tegyük ismét a lábasba. Ekkor adjunk hozzá tizenöt gram befőtt gyömbért darabokban és főzzük, amíg megpuhult.




Hogy mik vannak.;)

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top></TD><TD width="100%"><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD colSpan=2></TD></TR><TR><TD colSpan=2> </TD></TR><TR><TD colSpan=2><TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=contentheading width="100%">Sárgadinnyehéj befőtt </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%"> </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%"> </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%"> </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width="70%" colSpan=2>Írta: Háziasszony </TD></TR><TR><TD class=createdate vAlign=top colSpan=2>2006. július 07. </TD></TR><TR><TD vAlign=top colSpan=2>Befőttnek csak a legkeményebb és a legvastagabb héjú sárgadinnye jó.

Egy zöldbelű vagy narancssárga belű dinnyének vastag haját tisztítsuk meg külső kérgétől, s vagdaljuk fel szép csinos, hosszúkás darabokba. Egyujjnyi hosszú és egyujjnyi széles darabkák a legcsinosabbak. Egy kiló cukorra csak annyi vizet öntsünk, a mennyit a cukor felszívhat. Ezt a vizes cukrot tegyük a tűzhöz, egy körülbelül két literes porcelánozott vaslábasba. Mikor a cukor elolvad, és forrni kezd, azonnal tegyünk bele egy tányérnyi felvagdalt sárga dinnye-héját. E héjakat kavarjuk fel a cukros lében és fedjük azután be. Hagyjuk így befedve jó tűznél főni félóra hosszáig. Félóra után vegyük el a tűztől, és befedve hagyjuk kihűlni.

Másnap szedjük ki szűrőkanállal a dinnyét a levéből. A dinnyelevet főzzük megint gyors tűznél egész addig, míg sűrű lesz. Ekkor ismét tegyük bele a kiszedett sárgadinnyét, s megint fedjük be, és tegyük félre, hogy kihűljön. Ha újra sok levet eresztene, megint úgy járjunk el vele, mint előbb. Ki kell venni a dinnyét, meg kell sűríteni a levét, és megint bele lökni a dinnyét.

Harmadszor már egyenesen az üvegbe kell rakni a dinnyehéjakat, szépen díszesen sorba, és úgy kell az üvegbe forrázni a sűrű cukros levet. Kössük be ezt is azon melegen hólyaggal jó szorosan, és tegyük fazékba ruha közé. A fazekat öntsük félig melegvízzel, azután fedjük be az üvegeket ruhával. Főzzük fel (fél óráig tartó tűzön), aztán vegyük el a fazekat a tűztől, és hagyjuk kihűlni. Végül rakjuk el a hűvös kamrába.

</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
Sárgadinnye befött
A kimagozott, vékony szeletekre vágott sárgadinnyét üvegekbe rakjuk. Egy 7 decis üveghez 4 ekanál cukorból egy kevés vízzel szirupot főzünk, a gyümölcsre forrázuk, majd kihütjük. A szirupot a lábasba visszafőzzük, ismét felforraljuk, a dinnyére öntjük, és a tetejére késhegynyi borkénport-és szalicilt szórunk. Száraz dunsztba rakjuk.

Sárgadinnyedzsem
Minden kiló gyümölcsre 60 deka cukrot számítunk, illetve vedd figyelembe a gyümölcs mennyíre édes.

A dinnyét apró kockákra vágjuk, a lábasba rakjuk, erős lángon, állandóan kevergetve, a levét elpárológtatjuk, ekkor hozzáadjunk 1 citrom levét -
-MAG NÉLKÜL, mert különben keserű lesz- fél rúd vaniliát, a cukrot, és még 10 percig forraljuk. Üvegekbe merjük, és 1 ekanál rumban feloldott 1 mkanálnyi tartósitószerrel meglocsóljuk, száraz dunszba rakjuk. Fügéhez hasonló ízű dzsemmet kapunk.



Itt van sárgadinnye recept....

http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=receptkereso&a=100&q=s%E1rgadinnye&holkeres=2&mehet=Mehet
 

helen56

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok

Szeretnék egy nagyon finom vegyes savanyut megosztani veletek ami nálunk rögtön elfogy . Csalamádé. hozzávalok: 5 kg vegyes zöldség(káposzta,uborka,hagyma,paprika,zöld paradicsom,sárgarápa ez ki is hagyhato izlés szerint)vékonyra fel szelni mindentegy nagy edénybe. 40dkgcukor 10dkg so (asztali) 2dl ecet(20%) 1mok.k szalicil 1mok.k kénpor Töbször megkeverni 1-2 nap után üvegekbe rakni de jol kinyomkodva szorosan.Különben azzonal fogyaszthato mire üvegbe rakom akkorra már a fele elfogy.És még télire is el áll. Üdv helen jo étvágyat hozzá.;)
 

mézesmaci

Kitiltott (BANned)
Gombás kuszkusz
25 dkg csiperkegomba
2 szál újhagyma
kevés olaj
1 nagy bögre kuszkusz
1,5 bögre forró víz
só, kurkuma,fehérbors,
apróra vágott petrezselyemzöld
2 nagy paradicsom felkockázva

A gombát megmosom, lecsepegtetem, felszeletelem, és az olajon megpirított újhagymához adom, fedő alatt pirítom a gombát is.
A kuszkuszt közben egy hőálló tálba öntöm, hozzáadom a fűszereket, és a petrezselyemzöldet is, és felöntöm lobogó vízzel, elkeverem és befedem 10 percre.
Felkockázom a paradicsomot, majd a kuszkuszhoz borítom a gombát és a paradicsomot is. Összekavarom és fogyasztható is!



Citromos, mákos teasütemény


Recept (8 személyre)

17,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
17, 5 dkg cukor
3 kisebb citrom reszelt héja
1 ek frissen facsart citromlé
3 tojás
25 dkg liszt
1 csom. sütőpor
5 dkg egész mák
4 púpozott ek joghurt

12,5 dkg (1 dob.) Philadelphia krémsajt
1 púpozott ek porcukor
2 tk frissen facsart citromlé
1 púpozott ek joghurt

A sütőt 150 fokra előmelegítem, egy téglalap alakú sütőformát kivajazok és sütőpapírral kibélelek. A vajat robotgépben kissé habosítom, majd hozzáadom a cukrot és krémesre keverem. A tojásokat egyenként hozzáadom, ezután hozzákeverem a mákot, a reszelt citromhéjat, a frissen facsart citromlevet és a joghurtot. Formába töltöm és 1 óra alatt készre sütöm. 10 percig a formában hagyom, utána kiborítom és hagyom teljesen kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat alaposan kikeverem és a kihűlt sütemény tetejére kenem.



Almás pulyka
Hozzávalók:
1 kg pulykamellfilé, 4 nagy alma, 25 dkg füstölt sajt, 1 dl tejföl, só, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés: A tepsit kikenjük egy kis vajjal vagy olívaolajjal, beletesszük a csíkokra vágott pulykamellet, megsózzuk, tetejére rakjuk a meghámozott alma szeleteket úgy, hogy teljesen befedjék a húst, alufóliával lefedjük, és 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a pulykamell megpuhul. Vizet nem kell alá önteni, mert a hús és az alma is levet ereszt. Ha a pulykamell megpuhult, levesszük a fóliát, rátesszük a sajtot és a tejfölt, majd visszatesszük a sütőbe. Ha már megpirosodott a teteje, az ízek összeértek, akkor kivesszük, és tálalás előtt kockákra vágjuk. Köretnek krumplipüré illik hozzá – de ezt el is hagyhatjuk.
Cukkinis spagetti
Hozzávalók:
2 kis cukkini, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín vagy tej, 15 dkg sajt, spagetti, só, bors, szerecsendió, kis olaj
Elkészítés: A vöröshagymát felaprítjuk és a fokhagymával együtt olajon megdinszteljük. Ezután hozzátesszük a kockákra vágott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele kevés őrölt szerecsendiót. Pároljuk, míg a cukkini megpuhul. A végén hozzáöntjük a tejet vagy a tejszínt, összerottyantjuk. Spagettivel, reszelt sajttal tálalom.


Már sütöttem isteni finike:Búvártúrós


Hozzávalók a tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna;

A tetejére: 50 dkg túró, 6-8 dkg cukor, 1 nagyobb citrom reszelt héja, 8-10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.



A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kikent, lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni. (Sütéshez 30x35 cm-es tepsit ajánlok.)


 

szeptember99

Állandó Tag
Állandó Tag
<CENTER> [SIZE=+2]Burgonyás kenyér[/SIZE]</CENTER><CENTER> </CENTER><CENTER><CENTER> [SIZE=+1][/SIZE][SIZE=+1]Hozzávalók:[/SIZE]</CENTER>

<CENTER>250 g finomliszt
250 g rétesliszt
220 g héjában fõtt, tört burgonya
1,5 kis mérõkanálnyi só
1,5 kis mérõkanálnyi cukor
70 g margarin olvasztva
100 ml víz
150 ml tej
1 kávéskanálnyi õrölt kömény
1/2 zacskónyi szárított élesztõ
</CENTER>

<CENTER>Alapprogram, közepes barnítás!</CENTER>

<CENTER>Tipp: elõkészíthetünk egyszerre több krumplit, összenyomva, légmentesen lezárva pár napot várhat a hûtõszekrényben a következõ sütésig!</CENTER>

<CENTER>
</CENTER><CENTER> A kenyér nagyon finom, érdemes megsütni!</CENTER>
</CENTER>
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Padlizsánkrém, ahogy én szeretem

Az egész a piacon kezdődik. A padlizsán sötétlila, tükörfényes, sima, makulátlan a héja, a szárán a vágás hely éppen csak beszáradt, a ráboruló csészelevelek üdezöldek és frissek. Vagyis zsenge és friss.

Pici olajon sok hagymát párolok, adok hozzá fokhagymát is bőven. Közben rendes konyhai kiskéssel meghámozom a padlizsánt, apróra felkockázom. A kockákat hozzáadom a hagymához, megsózom és párolom. Ha kell, mellette állok és kevergetem, ne süljön le. Ha megpuhult, villával összetöröm, keverek bele mustárt (kóstolással állapítom meg a mennyiséget). Amikor kihült, nagyon apróra vágott snidlinget vagy lilahagymát keverek bele bőven (aki bírja, vöröshagymával is készítheti).

Van, aki zsírosabbra készíti, és lehet a mustár mellé majonézt is adni hozzá.
 

ujvilageva

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekeim kedvence

Osszevágsz egy csomó hagymát, és egy csomó almát csikokra( kb.két kilót)
Egy pici olaj a tepsi aljára, alulra a lesozott hagyma, rá az alma( ezt el lehet keverni előtte egy kis mézzel) és tele a tepsit csirkecombbal. Be a sütőbe, 200 fokra. Ha van légkeverő akkor jobb. ( ha grill is van átpárolodásután le lehet önteni a levét és grillezni.Vigyázat nem megégetni magatokat!
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kis kínai kaja.
Egy személyre: 1db nagy szem burgonya
1db nagyobb tojás
1db fél marék liszt
Só, fűszer ízlés szerint.

A burgonyát megpucolom, félbe vágom, és kb. 3*1 cm csíkokra szeletelem. Olajon megpárolom, közben felverem a tojást egy kevés olajjal, és sóval, belekeverem a fél marék lisztet. Ebbe belekeverem az olajban megpárol burgonyát, és forró olajban lassú tűzön megsütöm mind a két oldalát.
Egyszerű, és finom étel.
Jó étvágyat!kiss
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
HÁROM LEVES - HÁROM KG MINUSZ
A levesekkel lehet a legegyszerűbben diétázni. Sok bennük a zöldség, egészségesek és táplálóak, ráadásul gondoskodnak a
megfelelő folyadékbevitelről is.
<!-- BILLBOARD --><!-- AS 627 --><SCRIPT language=JavaScript1.1>sas_pageid='6318/39272'; // Page : AShungary/nana.hu/NANA - Általános oldalak/nana_egeszsegsas_formatid=2453; // Format : Magazin - billboard 330x247sas_target=''; // TargetingSmartAdServer(sas_pageid,sas_formatid,sas_target);</SCRIPT><SCRIPT src="http://www2.smartadserver.com/call/pubj/6318/39272/2453/S/7255225467/?"></SCRIPT><!-- (c) 2000-2008 Gemius SA, GDE+ 2.0: 5. MAGAS AFFINITÁSÚ OLDALAK/Nana Network/Nana 330x247, K&H Megtakarítási kampány (1117) --><SCRIPT language=javascript src="http://huomdgde.adocean.pl/_1218012523149/ad.js?id=KGOWCd47klUbrVuTvbTncoqcUcyL_idUCm8dbIfPBin.d7"></SCRIPT><SCRIPT src="http://huomdgde.adocean.pl/aux.js" type=text/javascript></SCRIPT><SCRIPT language=VBScript> on error resume next ado_nomneekomnymknmodedgicfh_plug = ( IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.6")))</SCRIPT>
<!-- BILLBOARD --><!-- szoveg -->A friss zöldséglevesek sok szempontból előnyösek. A finom, egészséges hozzávalók segítenek a szervezet méregtelenítésében és a sav-bázis egyensúly helyreállításában. A zöldségekkel feltöltheted a kimerült vitamin- és ásványianyag-raktárakat, és kellő mennyiségű rostról is gondoskodhaunk. A forró levesek ráadásul különösen jólesnek egy hűvös őszi napon!
A friss zöldfűszerek és a szárított fűszerek finom ízt adnak és javítják az emésztést, beindítják az anyagcserét és a zsírégetést. Ha gazdagon fűszerezzük az ételeket, nagy megerőltetés nélkül akár 10%-kal megnövelhetjük a kalóriafelhasználásunkat. A leghatékonyabb a kis zöld vagy piros csilipaprika, illetve a belőle készült krémek, paszták, porok és levesek. Nagyon hatásos még az őrölt csípős paprika vagy currypor és a friss gyömbér. Ezen kívül hasznos a reszelt torma és a mustármag, de ezeket csak közvetlenül tálalás előtt szabad az ételbe tenni.
A zöldféléket az úgynevezett szekunder növényi anyagok teszik különösen értékessé. A keresztesvirágúakban (káposztafélék, zsázsa, torma, retek, mustármag) lévő anyagok semlegesítik a rákkeltő vegyületeket, és lényegesen növelik a mell és a vastagbél védelmét a daganatok ellen. A hagymában, újhagymában, fokhagymában és a keresztesvirágúakban lévő kémiai kötések méregtelenítő hatásúak, csökkentik a vérzsír szintjét, illetve sakkban tartják a koleszterinszintet. A paradicsomban lévő likopin szintén fontos védőanyag, a cukkiniben és a káposztafélékben lévő glutathion pedig gyorsítja a sejtek méregtelenítését.
A zöldségekben lévő fenolsavak, illetve a paprikában, borsban, zellerben és zöld káposztafélékben lévő flavonoidok javítják a vér állagát, erősítik a szívet és a vérkeringést. A paprikában, de főként a csípős fajtákban (csili) lévő kapszaicin felpezsdíti a vérkeringést, erősíti és védi a légutakat.
Ha elkezdedjük a leveskúrát, érdemes néhány napig lemondani a kávéról és a fekete teáról. Jobb, ha ízesítetlen gyógynövényteát (vasfű, mályva, kamilla, citromfű) és csendes ásványvizet iszunk. Mivel a levesekkel megfelelő mennyiségű folyadék jut a szervezetbe, ezért emellett nem kell túlzásba vinni a vízfogyasztást.
Liguriai zöldségleves

Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 fehérrépa, 1-1 piros és sárga húsú paprika, 2-3 szál zeller, 1 kg paradicsom, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, oregánó, 2 l zöldségleves, pár szál petrezselyem levele finomra vágva.
Elkészítés: Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk nagyjából egyforma méretűre. Távolítsuk el a paprika és a paradicsom magját. Pároljuk meg folyamatos kevergetés közben a zöldségeket a forró olajban, öntsük hozzá a kész zöldséglevest, majd lefedve főzzük 10–15 percig. A főzési idő vége előtt pár perccel keverjük hozzá a petrezselymet is. Ízesítsük sóval és borssal. Egy-egy adag levest megszórhatunk 3 dkg finomra reszelt parmezánnal.
Tápérték: 600 kcal (egész napra)
Minestrone leves

<!--jobbra/balra usztatott, kepgaleria ajanlos -->
80214_leveske02_.jpg


Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 kisebb cukkini, 12 dkg burgonya, 4 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 1 csokor bazsalikom, 20 dkg fehérbab, 1 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 2 babérlevél, 2 l sóban szegény forró zöldségleves, frissen őrölt bors.
Elkészítés: Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk nagyjából egyforma darabokra. Távolítsuk el a paradicsom magját. Csipkedjük le a bazsalikom leveleit, majd a bazsalikom és a fehérbab kivételével pároljuk meg a zöldségeket a forró olajban. Adjuk hozzá a babérlevelet, majd öntsük fel a kész levessel. Lefedve főzzük 10 percig. Adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomleveleket és a babot. Főzzük további 5 percig alacsony lángon, majd ízesítsük sóval és borssal.
Tápérték: 625 kcal (egész napra)
Toszkán ribollita

Hozzávalók: 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg kelkáposztalevél, 1 szál póréhagyma, 1 piros csilipaprika, 1-2 szál zeller, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 1 rozmaringág lecsipkedett levelei, 1 teáskanál lecsipkedett kakukkfűlevél, 1 csipet édesköménymag, 2 l sóban szegény, forró zöldségleves, 20 dkg fehérbab, maréknyi petrezselyemlevél.
Elkészítés: Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk nagyjából azonos méretűre. Vágjuk le a kelkáposztalevelekről a vastag levélnyeleket, távolítsuk el a paprika magját. Pároljuk meg a zöldségeket forró olajban, adjuk hozzá a rozmaringot, a kakukkfüvet és az édesköménymagot. Öntsük fel a kész zöldséglevessel, majd főzzük az egészet 10 percig lefedve. Végül keverjük hozzá a babot és a petrezselymet. Főzzük további 5 percig, majd ízesítsük sóval és borssal. Minden adagot szórjunk meg tálalás előtt zsázsával vagy mustárcsírával.
Tápérték: 635 kcal (egész napra)

Mit ehetünk még?
- Reggelire: 25 dkg friss gyümölcs (grépfrút, bogyós gyümölcsök, mangó, papaya, őszibarack, alma). Ezek a gyümölcsök sok enzimet, vitamint és szekunder növényi anyagot tartalmaznak, aktiválják a sejtek és a belső szervek méregtelenítő folyamatait.
- Ebéd vagy vacsora: 1 héjában főtt, sült vagy párolt burgonya 2 teáskanál zsírszegény vajjal és friss zöldfűszerekkel.
- Este: „Altató” gyanánt 1 pohár natúr joghurtba keverjünk egy evőkanál sovány tejport. Az extra adag fehérjétől jó mélyen alhatunk, ráadásul beindítja a zsírégető növekedési hormonokat.

Extra karcsúsító tippek
- Minden nap igyunk meg egy nagy pohár vizet azonnal ébredés után. Ez beindítja a vese- és bélműködést.
- Ébredés után nyeljünk le 1 teáskanál hidegen sajtolt olívaolajat 1 csepp citromlével elkeverve. Ez elősegíti a máj méregtelenítő munkáját.
- Reggeli előtt vagy reggelihez együnk pár szál petrezselymet. Ez frissítő és vértisztító hatású.
- Még ha egy levest akár három napon keresztül is ennénk, mindig csak egy napra való adagot készítsünk el egyszerre. A friss hozzávalók magasabb vitamintartalmat garantálnak.
- A napi levesadagot osszuk el legalább öt étkezésre. Egyrészt így megelőzhetjük a falási rohamok és a farkaséhség kialakulását, másrészt folyamatosan magas fordulatszámon pörög az anyagcsere.
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Almás-fahéjas kevert <TABLE class=text12 style="COLOR: #585242" cellSpacing=0 cellPadding=3 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD style="COLOR: #585242"><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=110 align=right border=0><TBODY><TR><TD>
spacer.gif
</TD><TD>

</TD></TR></TBODY></TABLE>Hozzávalók:
5-6 db alma
1 bögre cukor
1,5 bögre rétesliszt
3/4 bögre olaj
3 tojás
1 evőkanál fahéj
1 citromlereszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
10-15 dkg durvára vágott dió a tetejére
/a bögre mérete: 3 dl/

</TD></TR><TR><TD style="COLOR: #585242">Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kb. centis kockákra vágjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd adagokban az olajat is hozzákeverjük a citromhéjjal. A fahéjjal és szódabikarbónával elkevert lisztet is hozzákeverjük, majd legvégén az almákat beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe terítjük, a diódarabokkal megszórjuk, és előmelegített 190 fokos sütőben 40 percig sütjük. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:
Nagyon gyors, kiadós és finom sütemény a végeredmény.

</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Almás-fahéjas kevert <TABLE class=text12 style="COLOR: #585242" cellSpacing=0 cellPadding=3 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD style="COLOR: #585242"><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=110 align=right border=0><TBODY><TR><TD>
spacer.gif
</TD><TD>

</TD></TR></TBODY></TABLE>Hozzávalók:
5-6 db alma
1 bögre cukor
1,5 bögre rétesliszt
3/4 bögre olaj
3 tojás
1 evőkanál fahéj
1 citromlereszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
10-15 dkg durvára vágott dió a tetejére
/a bögre mérete: 3 dl/

</TD></TR><TR><TD style="COLOR: #585242">Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kb. centis kockákra vágjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd adagokban az olajat is hozzákeverjük a citromhéjjal. A fahéjjal és szódabikarbónával elkevert lisztet is hozzákeverjük, majd legvégén az almákat beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe terítjük, a diódarabokkal megszórjuk, és előmelegített 190 fokos sütőben 40 percig sütjük. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:
Nagyon gyors, kiadós és finom sütemény a végeredmény.

</TD></TR></TBODY></TABLE>

Szia Barbi!

Kösz a receptet,ez majdnem olyan,mint a muffin,csak nincs vele annyi munka.Ki fogom próbálni. kiss



Mézesmaci Neked pedíg a Búvártúróst köszönöm,a hétvégére el vagyok látva gyors és finom sütireceptekkel.:-D
 
Oldal tetejére