T-Tapp a gyakorlatban

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt tudja valaki, hogy régi beírásomat miért nem lehet módosítani? Van valami határidő? Pár nap? Hét? Ami után már nem lehet? Mert a mait még tudnám, de a legelsőt már nem.

Igen, 24 óra. Ez régen is mindig így volt, amióta én itt fórumozok mindenképpen.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi Anamaya. Eddig nem tűnt fel, mert nem akartam korábbit módosítani. Gondoltam jó lett volna kiírni a legelső hozzászólásba, hogy "OLVASSATOK" :D
 

Éva03

Új tag
Kedves Sati 15!

Köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy.Szuperek a fordításaid, bár még nem nagyon tudtam elmélyedni a témakörben, de azt észrevettem, hogy nem vagy már kezdő ebben a mozgásformában. A bokádon kívül még valami változás? No jó ez csak vicc volt.
De tényleg mióta csinálod és milyen változásokat tapasztaltál magadon?
Szeretném a szülés után szépen lassan (1,5 év alatt) feljött kilókból /kb. 10kg/ lefaragni és szeretném megtalálni azt a mozgásformát amivel minél hamarabb látványos eredményt lehet elérni. Szerinted? Mégegyszer köszi.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Sati 15!

Köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy.Szuperek a fordításaid, bár még nem nagyon tudtam elmélyedni a témakörben, de azt észrevettem, hogy nem vagy már kezdő ebben a mozgásformában. A bokádon kívül még valami változás? No jó ez csak vicc volt.
De tényleg mióta csinálod és milyen változásokat tapasztaltál magadon?
Szeretném a szülés után szépen lassan (1,5 év alatt) feljött kilókból /kb. 10kg/ lefaragni és szeretném megtalálni azt a mozgásformát amivel minél hamarabb látványos eredményt lehet elérni. Szerinted? Mégegyszer köszi.

Kedves Éva03,
Szerintem mélyedj el teljesen a témában. Olvasd végig a teljes topikot, megkapod a válaszokat ;)
Én júni közepétől tappogok (testtudatossággal már sok éve foglalkozom és sportoktató [is] vagyok). Az eddigi mérések alapján összesen 22 cm ment le. Beszúrtam egy táblázatot is ide, amikor mértem magam legutóbb.

Javaslom, hogy mérd le magad centivel,mert a tappban valószínűleg kilókat fogsz felszedni (az elején), ugyanakkor centiket veszíteni. Tehát hajítsd ki a mérleget :) Ez a mozgásforma tökéletes, ha hajlandó vagy az alapokkal kezdeni és mindent pontosan elolvasni és figyelmet szentelni arra, hogy megfelelően (a tőled telhető maxig) végrehajtani a gyakorlatokat. Meglátod, hogy nem könnyűek ha mindenre odafigyelsz, de gyakorlással egyre jobban fog menni és bizony minél pontosabban tudsz végrehajtani egy gyakorlatot, annál jobban mennek majd lefelé a centik.

A lényeg:

- legyél türelmes,
- először olvass el mindent (akár többször is),
- a KEZDŐ anyaggal indulj (Instructional 1)
- és legyél kitartó a gyakorlásban.

A Tapp hamar hoz eredményeket, ha betartjuk az alapokat.
Ha végigolvasod ezt a topikot, meglátod, hogy mindenki milyen szép eredményekről számolt már be eddig is.
További inspirációknak találsz linkeket is, ahol képekkel illusztrálva is látod, hogy amerikában milyen eredményeket értek már el.
Böngéssz a t-tapp.com oldalon is. A képek önmagukért beszélnek, angoltudás nem kell hozzá.
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma ért véget a 14 napos BC-m.

Nagyon-nagyon büszke vagyok magamra hogy végigcsináltam kitartóan, ugyanakkor hálás is vagyok magamnak ugyanezért.
De hálás vagyok nektek is, mert a sok-sok lelkesítés sokat segített.
Eredményeket a holnapi pihenőnapon hozok majd. :)
(amúgyis a kezdeti 30 nap mostanság fog letelni, nem? )

Mindennap a beginnert/rehabot csináltam meg, mert úgy gondoltam, nem zavarom össze a testem azzal, hogy naponta váltott hosszú edzéseket csinálok. Szóval remélem ezzel az izomfejlődési alapokat leraktam. :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Anamaya GRATULÁLOK, hogy végigcsináltad ilyen kitartóan!
És ilyen bölcsen! :0:
Lehet, hogy ráérsz csak a második pihinapodon mérni... Hagyni az izmoknak, hogy hadd rendeződjenek el. Utána jöhet a minden másnap hosszú edzés.


---
Ma meglepődtem. Ugyanis úgy ébredtem fel, hogy kicsi izomlázat éreztem... nem is izomláz... inkább olyan érzés volt, mintha egész éjszaka dolgoztam volna valami fizikai munkát és reggel érzem ahogy az izmaim mind megdolgoztak...inkább ez az érzés.
Elgondolkoztam, hogy mitől is lehet :)
Aztán rájöttem persze, csak meglepődtem. Ugyanis tegnap csináltam délelőtt végig először a HTF1-et. És azért lepődtem meg, hogy csak másnapra jött elő némi fizikai utóhatás-érzet.
A hasizmaimat érzem nagyon, a combomat, a hátamat, lapockámat és karjaimat. Szóval gyakorlatilag mindent, amivel a HTF dolgozott :)

Így, hogy egy kicsit helyrerakjam az átaludt izmokat, reggel egy PBS-sel kezdtem, majd reggeli előtt a kedvessel közösen OIP/HF kipipálva.

Ami szintén jó volt a HTF-ben, hogy az OIP-et elég sokszor csináltuk két gyakorlat között, így mára már laposabbnak érzem a hasam mint egyébként. Jó, mondjuk a HTF eléggé hasizomra megy egyébként is.
Továbbra is azt mondom, hogy ezt még ne csinálja az, aki teljesen kezdő. Én is csak azért csinálom, mert Michelle ezt írta ki nekem az edzéstervbe. Ma pld. megint Instr.1 lesz.

Úgy vettem észre, hogy úgy van összeállítva az edzésterv, ahogy a fórumon is javasolják mindig. Egy rövid, egy hosszú, egy rövid, egy hosszú. Tehát összességében 3 rövid, 3 hosszú, és egy nap totál szünet a héten.
A hosszú nem ugyanaz, mint a Total! A hosszú itt annyit jelent, hogy legalább 30 perces, ugyanakkor nem is több sokkal. Általában ez egy SATI. Így kombinálva van a BWO az Instr 1 és a SATI. Tehát csak az alapok.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja igen, a 30 napunk 16-án, azaz most vasárnap fog letelni.

Lehet, hogy a rend kedvéért mérek majd egyet... de mivel kiesett több mint egy hét nálam, így nem sok centire számítok mínuszban, bár tudjuk, hogy ilyenkor is mehetnek le. De mégicsak nyaralok, így több olyan kaját is ettem, amit máskor nemigen - bár próbáltam kompenzálni minden nagyobb kaja után HD-vel :)

Nekem most az lesz majd a kihívás, hogy újra visszarázódjak a munkába, a napi rutinba és beillesszem valahogy a reggeli OIP/HF-et és a kefemasszázst. És nálam a reggelek eléggé nyűgösek :( Na majd kis lépésekben...
 

dindin19

Állandó Tag
Állandó Tag
már eltelt egy hó???!!!!

hűha! (hú, ez nagyon rékás volt :-D)

Anamaya gratulálok!

én pedig most voltam az endokrinon, remélem hamarosan javulok, s én is újra tappoghatok.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
---

én pedig most voltam az endokrinon, remélem hamarosan javulok, s én is újra tappoghatok.

dindin19, ha tudsz angolul, akkor neked különösen javaslom
ezt a topikot a kinti fórumon:
http://forum.t-tapp.com/showthread.php?t=63371

ha nem tudsz angolul, akkor javaslom, hogy keríts valakit, aki szóban le tudja neked fordítani. találhatsz benne pár számodra is talán alkalmazható javaslatot.
 

Gretna

Állandó Tag
Állandó Tag
mozogni kell!!!

Sziasztok!

Én egy kicsit elhanyagoltam a tornát, bár mentségemre legyen, hogy kb. 3 hete egy kisház tetejét tettük fel a párommal, ezt követően 1,5 hétig otthon voltam a szüleimnél, megcsináltam a szalonnasütő tálalópultját (apu vaskeretet csinált, mi a tesómmal betonnal kiöntöttük, tetejére pedig a maradék járólapot tettük rá). Ezen kívül minden nap sétáltattam a keresztkutyámat kb. 1-1,5 órát.
Hogy ki ne essek ebből a megszokott nyugalomból, hazajöttünk és itt pedig kifestem a konyhát, fürdőt,WC-t, kamrát és a balkont is meg kell kicsit reparálni, mert már feljön a festék.
Igy sikerült leadnom kb. 2 kilót pedig minden nap sütiztem is nyami-nyami.

Mindenkinek kitartást és további szép nyarat!
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Gretna nem vagy semmi! Ha már így belejöttél... nálunk fel kéne újítani a lakást :D Én meg ahhoz nem értek :)
 

Zula

Kitiltott (BANned)
How To Use Your Balance To Burn Fat

We've been talking about balance on the inside of the body for health, but balance -- as in using your muscles to keep your body upright and balanced -- is also great for your health too. While you're standing at the copy machine, or talking on the phone, or hanging out on practice field sidelines, or waiting in line at the grocery store, you can use this simple little side leg lift can help you burn fat.
First, stand your feet hip/shoulder distance apart with your feet pointing forward. Bend your knees (knees out to the little toes), tuck your tail under and lift your ribs. (Bend It, Tuck It, Lift It!) Now lift one leg straight out to the side and as you do it, press your heel down, pull your toes up and turn your foot inward even more. It's important that you keep the knee bent on the leg you are balancing on. Feel that stretch from the top of your hip all the way down your leg! Now lift your ribs and tuck your tail a bit more....hold it....and relax slowly. Switch to the other side. Such a simple little move but when you do it T-Tapp-style you really use the muscles and burn the fat!
Here's T-Tapper Jill showing "the secret":

Jill_shows_balance.jpg



Jill_directions_foot.jpg
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Húú ma nagyon kalandosan tappogtam, ugyanis majdnem kihagytam. Valahogy úgy elmúlt a délelőtt, hogy észre sem vettem. Délután a kaja körül forgott nálunk az élet. Beszerzés, mosogatás,főzés,evés,emésztés,pihizés. Már este lett, én meg nyűgös voltam. Inkább aludtam volna. A kedves rábeszélt, hogy menjünk sétálni. Rövid séta, utána sem volt kedvem. Már fél 10 is eljött és még mindig vaciláltam, hogy vajon tappogjak-e.
Mára az Inst1 volt kiírva. Gondoltam ahhoz nincs kedvem,megcsinálom a BWO-t az pár perccel rövidebb és ugyan a végén van HD, de inkább az mint 4 plusz perc :) De aztán annak sem kezdtem neki. Csak nyüglődtem. Aztán arra gondoltam, hogy mekkora ciki már, hogy pont én kihagynék egyet puszta nyüglődésből. Így arra gondoltam, hogy na jó, legalább a PBS-t megcsinálom, hogy mégse legyen üres a nap - bár reggel is csináltam egy PBS-t már.
Összekapartam magam és felvettem a tornacipőt. Ez már jó kezdet este fél 10 után :) Mire a géphez értem, hogy elindítom, arra gondoltam, ha már csinálom, csináljam rendesen, így az előírt Inst1-et indítottam el, lesz-ami-lesz alapon. Aztán nemcsak végigcsináltam,hanem még a végére dobtam egy fél szett HD-t is, mert ebéd után az kimaradt.
Így végül is a nagy szenvedésből kikerekedett a kiszabott napi adag, plusz egy PBS és fél HD :) Rögös volt, de sikerült :D
Örülök, hogy a naptáramban ma is szép piros pipa szerepel a napi torna mellett :D

Még most sincs késő, ha még nem kezdted el a napi 15 perced... :) Hajrá!
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
We've been talking about balance on the inside of the body for health, but balance -- as in using your muscles to keep your body upright and balanced -- is also great for your health too. While you're standing at the copy machine, or talking on the phone, or hanging out on practice field sidelines, or waiting in line at the grocery store, you can use this simple little side leg lift can help you burn fat.
First, stand your feet hip/shoulder distance apart with your feet pointing forward. Bend your knees (knees out to the little toes), tuck your tail under and lift your ribs. (Bend It, Tuck It, Lift It!) Now lift one leg straight out to the side and as you do it, press your heel down, pull your toes up and turn your foot inward even more. It's important that you keep the knee bent on the leg you are balancing on. Feel that stretch from the top of your hip all the way down your leg! Now lift your ribs and tuck your tail a bit more....hold it....and relax slowly. Switch to the other side. Such a simple little move but when you do it T-Tapp-style you really use the muscles and burn the fat!
Here's T-Tapper Jill showing "the secret":
Jill_directions_foot.jpg

Beszéltünk már a belső egyensúlyról az egészség végett, de az egyensúly -- ahogy az izmaidat használod, hogy meg tudd tartani a tested, szintén jó az egészségednek.
Amíg esetleg a fénymásoló mellett állsz, vagy telefonálsz, sorbanállsz, használhatod ezt a kis oldalsó lábemelést, hogy segítsen a zsírégetésben.
Először, állj csípőcsontszéles terpeszbe, lábujjak előre. Hajlít a térd (KLT), billentsd a farokcsontod magad alá, emeld a bordákat. (Hajlít,Billent,Emel!) Most emeld meg oldalra az egyik lábadat egyenesen tartva, és közben a sarkadat told lefelé, húzd felfelé a lábujjakat és fordítsd a lábfejed befelé még jobban. Az fontos, hogy a támasztólábad hajlítva legyen! Érezd a nyújtást a csípődtől végig a lábad végéig! Most emeld a bordáid felfelé, billents még jobban... tartsd... és lassan lazíts. És ugyanezt a másik lábbal is.
Ez az egyszerű pici gyakorlat T-Tapp módon végezve igazán igénybe veszi az izmokat és égeti a zsírt!
A képen egy T-Tapper, Jill mutatja a "titkot".
 

Zula

Kitiltott (BANned)
Life's A Balancing Act

Balance is so important in every aspect of our lives! I've been reading Mary Shomon's book again (I received a pre-release copy because Mary included 35 pages of a special T-Tapp workout I created for her book). The balance of our hormones and our neurotransmitters is so important...and so delicate! If you're approaching perimenopause or if you're experiencing The Change full force, then I'm sure you really appreciate the meaning of balance too.

It is amazing to me how little adjustments we make can have such far-reaching benefits when it comes to any aspect of our health -- mental, physical, and spiritual. In the past few months, I've made the effort to watch Joel Osteen on Sunday mornings regularly. That small adjustment in my Sunday schedule has been like the adjustment of doing even just the Basic Plus workout -- it puts me in a different frame of mind with more focus and more balance.

I've also been paying closer attention to my health and to that of my family. The more I read about acid/alkaline balance in our bodies, the more committed I am to finding natural foods to bring more alkalinity to my "diet".

Summertime Fun Food

My favorite summer food is watermelon! There's nothing like some ice cold watermelon on a hot, humid summer day. Not only is it great tasting, but it's also full of great nutrients and helps balance the acid/alkalinity levels in the body! Did you know watermelon is a great source of vitamin A, vitamin C, B6, potassium and magnesium? There's also new research showing that watermelon's high levels of lycopene and other nutrients is great for helping to build the immune system and with macular degeneration and prostate issues. Here's a full rundown on all the nutrients in watermelon. There's also some fairly new research showing that watermelon may be a natural viagra without all the side effects! I knew I liked it!!! You might try this recipe too.

So other than just eating it in chunks (yum!) here's some ideas to get more watermelon into your summer dining: you can make Watermelon Agua Fresca and try substituting agave instead of sugar (here's a handy tip on converting sugar to agave). You can also make it into a great salsa for your salmon or serve it as a soup side dish. You can make it into a chiffon pie, a cake, popsicles...you can even pickle the rinds! Remember pickled foods help break down heavy fats. You might try this recipe too.

And speaking of watermelon...remember Famous Amos, the chocolate chip cookie guy? Wally Amos has had quite the career rollercoaster! I didn't realize it, but he wrote Watermelon Magic: Seeds of Wisdom, Slices of Life. I was reading a little excerpt and I thought you'd enjoy his positive Watermelon philosophy too!
(T-Tapp news)
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
14 napos BC eredményei:

Jobb felkar: -1 cm
Bal felkar: -1 cm
Mell: - 5 cm
Mell alatt: - 5 cm
Derék: -10 cm
Csípő: - 2 cm
Jobb comb: -4cm
Bal comb: -1cm
Össz: -29 cm
Kg: - 1,3 kg

Észrevétel: cicik feljebb kerültek, két lábam egyformább lett, karjaim detto, a vállaim már nem ferdék. :)

Az 1 hónap mérésének ugyanez megfelel, mert a két héttel ezelőtti és az egy hónappal ezelőtti méretek szinte megegyeztek (erről panaszkodtam), kivéve 0,4 kg-t, tehát az egy hónap alatt -1,7 kg ment le. Ha nem hazudik a mérlegem testzsírszázalék mérője (nem hiszek neki nagyon), akkor az -3-4 % . Tehát amit fogytam, az elméletileg mind zsír. (korábban már méregtelenítettem, tehát a salakanyagok nagy része már korábban távozhatott.)
 

ritapiri

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Sati! Kedves Zula! Kedves Mindenki!
Köszönöm Nektek a sok tanácsot, és buzdítást, amivel segítitek a tappogást.
Én nem vagyon nagy angolos, ezért a fordításba nem tudok besegíteni, de már gondolkodom azon, hogy újra nekiálljak a tanulásnak, vagy legalábbis szótár segítségével fordítgassak :) Ez egy plusz hozzáadott értéke a tappogásnak :D
Anamaya, gratulálok a kitartásodhoz, és persze mindenki másnak is. Én most egy kicsit lazítottam és az utóbbi 2-3 napban nem tappogtam (vagyis az AL-t, és az OIP-t azért megcsináltam), illetve a sógornőmnek meséltem róla, és már az is jól átmozgatta az izmaimat, hogy a helyes testtartást próbálgattuk :)
Szép hétvégét Nektek!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére