"Ide figyelj Orbán, nem kell a hiteled! Van rá 10 nyomós okom" Egy nő kiosztotta Orbán Viktort

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 15.

Melitta - 2019 Február 15, 09:53
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ha most, huszon-harminc éves lennék, jó állással, szerető partnerrel, tartós kapcsolatban és éppen a saját otthon megteremtése,majdan a családalapítás foglalkoztatna, hát bizony nagyon ígéretesnek találnám a családpolitikai intézkedéseket.

  Elgondolnám, hogy négy gyerek, sőt akár öt. Elgondolnám, hogy CSOK és ábrándoznék a hétszemélyes autóról. Karnyújtásnyira érezném a saját lakot, benne a férjemet és a számtalan ivadékot. Valószínűleg megpróbálnám kihasználni az összes lehetőséget és ennek jegyében elzálogosítanám a méhemet is az államnak.

  Eltelne tizenöt, húsz év és ott állnék négy, öt, hat gyerekkel, egy lepusztult hétszemélyes autóval, felújítandó lakással, és húsz- harmincmillió hitellel. Ott állnék hulla fáradtan, és nem látnék kiutat. Nem tudom, hogy a férjem ott állna-e, és nem lépett volna le egy nyugodtabb, trendibb életbe. Nem tudom én nem léptem volna le.

  Állásra semmi lehetőségem nem lenne, hiszen gyereket neveltem “karrier” helyett, hogy ne legyen majd adóm. Viszont ez teljesülne,mert ha nincs jövedelem, annak nincs adója.

  A gyerekeim éppen bejelentenék, hogy lelépnek ebből a pokolból, vagy már egy-kettővel pszichológushoz futkosnék.

  Ha most huszon- harminc éves lennék nem tudnám még azt, amit most tudok. Nem tudnám, hogy a terhesség és a gyerek nem csupa móka, kacagás.Nem tudnám – ahogy most sem tudom – hogy három, négy, öt ...sok gyerek mekkora teher, és azt sem tudnám, hogy akartam-e én ezt igazán? Nem tudnám még, hogy leginkább az állam akarta ezt tőlem. Mivel az egész jövőmet lakásostul, autóstul, a szaporodásra építeném, vagy megszülném a számtalan gyereket, vagy vállalnám egy után, hogy visszafizetem amit lehetetlen. Mindkét esetben pusztulna a párkapcsolatom,ami a lehető legnagyobb ígéretként indult, ha most huszon-harmincéves lennék.

  Most, hogy nem vagyok huszon sem és harminc sem már, látom: a nőket végérvényesen tenyészetre szánja a kormány. A pedigrés, hitelképes nőket, csakis.

  Ha most huszon, harmincéves lennék,munka nélkül, vagy közmunkán, Borsodban, anyámék fél szobájában, nem érdekelne mit pofázik a kormány a családtámogatásról. Lenne nekem szerető párom,aki heti hét napot dolgozna feketén, vagy félfeketén. Esélyünk sem lenne hitelre, CSOK ide vagy oda. Nem lenne öt-hat milliónk egy hétszemélyes autóra, ami nem is kellene, mert hiába vágynék, vágynánk nagy családra, egy gyereket sem tudnánk vállalni anyámék fél szobájába.

  A tízmilliós hitelt felvehetném, hogy húsz éven át fizessük. Tíz millióból,Borsodban akár egy lyukat is vehetnénk lakásként, és így maradna az egy gyerekes eltervezés.

  Végül rögzítem: semmi bajom a sok gyerekkel. Azzal van bajom, ha a sok gyerek azért kell, hogy legyen pénz, paripa, fegyver. Ettől undorodom.

  És az örök kérdés: az,aki sok gyereket szül, biztosan többet érdemel a közösből? Szóval, tényleg nekem kell kifizetnem az ő adóját? Az egészen biztos, hogy sok gyerek az valami különleges teljesítmény? A háziállatoknál igen, tudom. Sok kölyök, sok ivadék sok haszon. Az embernél is így van? Szülni, szaporodni nem egy nagy cucc. Emberré válni, embernek maradni....az igen. Akár gyerek nélkül is.

  Ha a gyerek a fontos,miért nem őket támogatják? Jó iskola,jó óvóda, jó egészségügy. Jó táplálkozás, jó ruhák. Bordosban éppúgy, mint Budapesten.

  Ha most huszon, harmincéves lennék nem gondolkodnék ilyesmin. Elhúznék innen a francba, mielőtt beköszönt itt Gilead

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 15.

  1. CasaLoma
   CasaLoma
   A politikától függetlenül, becsületes munkával felhalmozott vagyon - 7% :D
   45 éves koráig ez a jóember nem csinált semmit, csak erőt gyűjtött a későbbi becsületes munkához. Hiszi a piszi. Meg a 7%.
   Gagamail kedveli ezt.
  2. 139
   139
   Amit állítsz az már a valóság elferdítése. Sargentini olyan külföldről pénzelt, magukat NGO -nak nevező szervezetek jelntéseit használta fel amelyek politikával foglalkoznak. Magyarországon senkit sem képviselnek és mégis a megválasztott politikusoknak akarják megmondani, hogy mit csináljanak.

   Ugyan már, még a felcsúti kisvasúton is mentek egy kört a brüsszeliek


   eddig úgy tudtam, abszolute semmi sem történt a jelentés szeptemberi elfogadása óta

   Ez evidens, elvégre semmi kompetenciája, egy szimpla bábu. Konkrét jogi definíció híján olyan fogalmakról vizsgálódik, mint a demokrácia vagy a jogállamiság ... az egyes tagállamokon belül sincs általánosan elfogadott tartalmuk. Olyan mérce pedig, amelyet minden nemzetállam maradéktalanul elfogadna nem is létezik.
   Utoljára módosítva: 2019 Február 20
  3. Sussi07
   Sussi07
   Olvastad, az Aftonbladet-ban megjelent (https://www.aftonbladet.se/ledare/a/yvAjRg/en-knivsegg-mot-ungerns-kvinnor) majd erre a cikkre reagáló svéd sociális biztostitás miniszter (nem szociálisminiszter!) Annika Strandhäll twitter-jét? (https://twitter.com/strandhall/status/1095381772307783680)
   Ajánlom figyelmedbe! (Szivesen leforditom, ha kell)

   Szégyen, hogyan alázza meg azzal a svéd felsöbbrendüséggel a magyar miniszterelnököt, Orbánt és a családpolitikáját. (Most tedd függetlenné a véleményedet erröl az "orbáni" beszédtöl és annak tartalmától.)
   (Mint látható, több, mint 800-an válaszoltak a twitter-jére, de kb 10-et találtam közülük pozitivnak. A többi mind többé-kevésbé durván elitéli.)

   Szokta pl. valamelyik német miniszter kritizálni az angol családi szociális támogatást? Vagy a hollandot? Na ugye..... én sem hallottam/olvastam még.

   Strandhäll kb a svéd külügyminiszter szintjén van, aki pl. már évek óta ki van tiltva Izraelböl, a palesztinokat és a palesztin terrorszervezeteket támogató politikája miatt.
   Nem fogok csodálkozni, ha ez és esetleg még egy ilyen keményen más országok belügyeit kritizáló véleménye miatt búcsút fogunk majd inteni Strandhäll-nek.
   Utoljára módosítva: 2019 Február 20
  4. Ernoe
   Ernoe
   -
   Nézd nekem nem kell pädofilnak lenni ahhoz, hogy feljelentsek egy valakit ha ilyet látok.
   Fussál neki még egyszer és nézd meg a videókat, olvassad el az EUs dokumentumokat,
   demokratikusan választott EP képviselők akik küzdenek az érdekeikért.
   -
   Ha nem tudsz erről az a te hibád és a kormányod jól működő dezinformáló politikája.
   A mindenki pénzéböl fizetet médiáknak még a portáljára sem jutnak el a magyar képviselők.
   -
   [​IMG]
   -
   Orbán és a Fidesz politikai megjelenése sem lett volna lehetséges külföldi szolidaritás és támogatás nélkül, nem is veti senki a szemükre.
   -
   A külföldi támogatás nem tilos
   egy egyenes, korrekt, jogállamban ahol demokrácia a cél. Most jól elszóltad magadat, neked zavarja a csőrödet az ilyen korrektség. Vajon miért? A vignettás megbélyegzés ugyancsak egy jele annak, hogy Magyarországon rozoga lábakon áll a demokrácia.
   -
   -
   Mit akarsz ezzel igazolni? Emlékezzél csak milyen nagy kormány-ellenállásba került ennek a játékvasútnak a meglátogatása a küldöttek számara.
   -
   Továbbá, az EUs látogatok nem komisszárok voltak statáriumra jogosítva, a korrupció igazolásához nem elég látni egy vasutat vagy stadionokat, ahhoz a pénzek folyását kéne ellenőrizni. Egykébbként az általad említett OLAF bizottság nem a LIBE megbizásábol ment oda. Az még jön!!
   -
   De ha már szoba hoztad, miért húzta vissza a kormány a "kritikus projektek" számláját?
   Mert nyilvánvalóan nem volt vízhatlan.
   -
   -
   Hogyne történt volna!
   Magyarország kormánya megkapta a neki járó jogot, az ellene felhozott vádak tisztázására.
   A magyar kormány ehelyett a bírósági vizsgálat megakadályozására koncentrál,
   felebezett a Strassburgi szavazás ellen,
   megnövelte a nyomást az ellenzéki politikusokra,
   sebtében hozott törvény módosításokkal próbálja jogilag menteni ami elvetendő....
   -
   -
   Nem veszed észre, hogy minden hozzáoszlásoddal csak megerősíted a kormányod elleni vádak helyességét?
   -
   Sargentinit, "bábunak" nevezed, sértegeted, csak, hogy ne kelljen beszélni a valós témáról.
   -
   Azt mondod, hogy a "jogállamiság és demokrácia" nincs egyértelműen definiálva az EU-n belül!
   Akkor mi a fenét kapaszkodik Orbán ehhez a szervezethez, miért nem vezet vissza benneteket a középkorba?
   -
   Nem barátom, talán Orbán ért valami mást a két fogalmon, a magyarok több mind 50%-a, aki nem Fideszre szavazott teljes mértékben egyetért azzal, hogy ennek a kormánynak a foglyaivá váltak.
   -
   Gagamail kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Köszönöm Sussi07, miattam nem kell lefordítanod. Nem beszélek svédül de hála német és angol fordításoknak tudok magamnak egy képet alkotni arról az egy mondatról.
   -
   upload_2019-2-21_8-12-33.png
   -
   De tudod mit, fordítsad már le szó szerint mi áll ott? Mert amit eddig mondtál az a tények elferdítése.
   -
   Elárulom neked, hogy nemcsak a svéd miniszternek hanem nagyon sok másnak, többek között nekem is rögtön a 30-as évek jutottak eszembe, hogy miért azt fentebb többször kifejtettem.
   -
   A "félreértéshez" Orbán adott alkalmat, amikor a beszédében a nőket hívta fel a "bevándorlás elleni küzdelemre", ami bizony Hitler családprogramjára emlékeztet, ahol a nőknek a harcot a szülöágyon kellett megvívniuk.

   -
   Hallgassad meg a Semjén-Bayer-duot, hogyan illetik "kreténnek" és még erősebb személyes gyalázással külföldi politikusokat.
   -
   Ezek a magyar kormány gyöngyszemei akik szoba hozták a "börszint", a családtámogatási program keretén belül. Ezt nem lehet félreérteni.
   -
   Hol olvasol te ki személyes sértegetést a svéd miniszterin írásábol?
   Semjén nem egy egyszerű kormány tag, ö az ország második embere, mégis úgy beszél mintha a kocsmában lenne.
   -
   Kedves Sussi07, remélem követed a fejleményeket, mert most a Svédországi-Magyar követ van raporton, mert ahogy mondtam, az ország második embere Semjén Zsolt "egy szerencsétlen kreatúrának" nevezte a miniszterhölgyet.
   -

   -
   Utoljára módosítva: 2019 Február 21
  6. tornando
   tornando
   Pedig pont te indítottad el azt: Amire ő válaszolt?: #114
   És a te válaszod már sértő volt kövesd végig
   És igen te matematikáztad ki nem más
   Pont itt: #121
   És az anya az nem tojógép írtam rá nem lehet kimatematikázni
   Mert időnként beteg is lehet megváltoznak életkörülményei munkahelye, lakása.
   A morcoskodás és sértegetésbe hajló ez:
   Pedig igaza volt Casalomának
   Gagamail és Ernoe kedveli ezt.
  7. JuhJóz
   JuhJóz
   És továbbra is off. Nem érintettek szajkóznak és egyesek nem látják be, hogy van az a szint, ami alatt nem szabad reagálni.
   Én már figyelembe vettem, más is megpróbálhatná megérteni a szövegértési képesség hiányát.
  8. tornando
   tornando
   Mivel nem címezed senkinek így üzeneted is odatart
  9. Sussi07
   Sussi07
  10. tornando
   tornando
   ]
   Mesélj mi ebben az érdekes
  11. tornando
   tornando
   Hogy ellent mondjak te statisztikus hajlamú:
   Nagyon béna az az ország aki nem tud felmérni jól:
   És a rákosi-Kádár diktatúra statisztikusai után még mindég azt vallja:
   1. csak annak a statisztikának hiszek amit én hazudok(csinálok)
   2. az eredményeket statisztikával kell ráhazudni az emberekre.
   Hofi - A disznó mennyit fog fialni?
   Terv: A fialjon a malac 14-t !!
   Eredmény:
   Amiből exportálunk 10 db.-t a többit megesszük mi!

   Melitta és CasaLoma kedveli ezt.
  12. setni
  13. CasaLoma
   CasaLoma
   setni és Gagamail kedveli ezt.
  14. jöttment
   jöttment
  15. CasaLoma
   CasaLoma
   Dzsenifer az van bőven, tényleg. Lánynevek esetén különösen el tud szaladni a ló az anyukákkal. Bár érdekes módon a toplistát nálam még mindig egy fiúnév, a Sárközi Odüsszeusz viszi. :D

   u.i. Egyébként meg hiába is tudnák a Cynthiák hogy az eredeti név hogyan van helyesen írva, Magyarországon Szintia lesz belőle, ha tetszik. Ha nem, akkor választ másik nevet. Csak magyarosítva anyakönyvezik, ezzel próbálnak gátat szabni az esztelen névválasztásnak.
   setni és *Ferika* kedveli ezt.
  16. CasaLoma
   CasaLoma
   Én elhiszem, hogy adhat amilyet akar, de azért nem árt belegondolni abba is, hogy az a Melodi név naggggyon cukimuki egy pár éves totyogósnak (és tuti lepipálja a fél falut), de neki azzal a névvel kell majd élni a felnőtt életben is.
   *Ferika* kedveli ezt.
  17. Gagamail
   Gagamail
   Ha a többséget érdekelnék a tények, Orbán több éve nem lenne senki ebbe az országban, mert rég elzavarták volna.

   Szerencsétek, hogy a többség csak a pénzcsörgését nézi, és lustácska is, nem is kicsit.

   Magam részéről remélem, hogy egyszer megértik végre, hogy mi a gond Orbánnal.

   Persze ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy ez az ország tipikusan a saját kárán tanuló csoportba tartozik.

   S mindig vannak ostobák is szép számmal, akik imádják, ha megmondják nekik, miről, mit kell gondolni.

   S mindig vannak szép számmal olyanok is, akik egyszerűen olyan szűk keretek között mozognak agyilag, hogy Orbánon kívül más nem is fér bele a világképükbe.

   Csak azt tudom mondani: próbáljátok végre észrevenni, végiggondolni (!), mit mond az ország másik, nagyobb része, mielőtt egyetlen és kikezdhetetlen igazságként fogadjátok el, hogy csak úgy lehet élni, gondolkodni, ahogyan azt ti teszitek!

   Ez pedig az én személyes véleményem, akár tetszik, akár nem: O1G.
   CasaLoma kedveli ezt.
  18. CasaLoma
   CasaLoma
   Még azon se!
   setni és Gagamail kedveli ezt.
  19. tornando
   tornando
   azóta kiderült hazug féligazságos oldalról hoztad a hírt
   Ezt rémhírterjesztésnek is nevezik.De nevezzük rosszindulatú terjesztésnek ha ellenőrizetlen forrásból hozol
   pletyka helyről mint a Pesti srácok.
   Ami az Origóra hivatkozik
   Origo: Matolcsy Ádám
   Peti srácok: Stefka István aki kommunista múltját kívánja erős kormánypártot kiszolgálással takarni
   Hogy milyen a Stefka innen megtudod:Téma Amikor a Fekete-Győr András ellátogatott az Origo szerkesztőségébe.
   Stefka: vállalom, a Momentum géppisztollyal jön majd. Komolyan gondoltam, amit a Pestisrácokban megírtam   Utoljára módosítva: 2019 Február 25
  20. Hoppsza!
   Hoppsza!
   Sajnos szakács nincsen az ismerősök között, szakácsfizetésről nincsen információm; elnézést.
  21. Hoppsza!
   Hoppsza!
   A svéd kritizálta keményen, illetve számos EU-s képviselő és bürokrata. Hadd le lovagoljunk már azon, hogy csak a miniszteri kritikák érvényesek, a többit ne vegyük komolyan, mert akkor meg az a gond, hogy nem vesszük őket komolyan.
  22. tornando
   tornando
   Ezzel kezdted Bmaci 90-re adott válaszod
   De miért?
   Ő is pont azt írta.Egyet beszéltek
   És nem forgatja ezt ki senki hisz logikus gazdasági reakció.
   Amit előtte írt az is igaz lehet mint rész ok.
   Bár az okok mindég összetett hatásként léteznek:
   Utoljára módosítva: 2019 Május 19

Megosztás