Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Dabadi75 írta

Nem sokat változtál! :rohog: Ne haragudj!!!! :dr_24::dr_24::dr_24: Nem hagyhattam ki!
_________________________________________________________

:cool2::cool2::):)
A németek szerint, inkább egy fura, mint egy fárasztó normális. :hurra:
Kérlek írd meg, hogy ezt hogyan mondják németül(svájcban)-de komolyan kérdezem,tényleg érdekel.(egyébként óriási mondás:rohog:)
 

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Mai ebédünk tegnapi maradékok; desszertnek bolti fánk. Lányom már régóta nyúz érte, de a 15-16 fokban nem nagyon lehet csinálni. Holnapra édes-savanyú csirkét tervezet rizzsel. Esetleg van valakinek kipróbált, jó receptrje?

Szedret én is régen kaptam a szomszédoméktól. A fiának volt 2 bokor a kertben és rengeteg termett; ők is győzték elosztogatni. Én akkor lekvárt készítettem belőle; nekünk nagyon ízlett. Emlékszem a faluban, ahol laktunk volt a bolt felé egy nagy szederfa - szerencsére fehér volt -, mindenki csemegézett belőle, amikor arra járt.
Dabadika!
Az nem eperfa volt véletlenül?Pici apró,millió kis terméssel,de maga a fa óriásira nő. (Legalábbis mifelénk így hívják).A szeder meg mint a málna, kb olyan magasra nő és 2-3 cm hosszú a termése.
 

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Dabadika!
Az nem eperfa volt véletlenül?Pici apró,millió kis terméssel,de maga a fa óriásira nő. (Legalábbis mifelénk így hívják).A szeder meg mint a málna, kb olyan magasra nő és 2-3 cm hosszú a termése.
Varázsdoboz , igazad van mert az ami a fán terem ez az eper /levele selyemhernyó étke/ a tövises szára elég szuros , nálunk vadon 2 fajtája ismert , a vad vagy fekete szeder és a hamvas szeder mely kékes szinü . Dunántulon nevezték valamikor , de talán még ma is szederfának az eperfát !
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Nekem van fekete eperfám......idén már volt is rajta 3 szem (fiatal még ),és van vagy 20 tő szedrem is.....idén lett volna belőle lekvár is,ha a szél nem előz meg a leszedésében

Karajcsontból leves,jól bezöldségezve,csirkepöri nokedli,fejes saláta,gyümölcs sali
Az éjszakai vihar úgy látszik megzavarta az agyamat. fejes saláta helyett fejfájást olvastam. Sokadik nekifutásra fogtam fel mit írtál. :( :D

Mai ebéd lebbencsleves, pirítós olvasztott fűszeres sajttal.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Imádom a villámlást és a menydörgést. Többször voltam szubtrópusi országokban. Fantasztikus amikor nem esik, hanem víz
folyik az égböl.
Az esőt én is szeretem, van hogy akkor megyek sétálni mikor zuhog. Itt most 17 fok van, nekem pont megfelelő hőmérséklet.
Nálunk végre tegnap kikapcsolódott a fűtés, mert felment 22 fokra. Most 24 van. Remélem vissza jön a jó idő.

Ha rendet csináltam a konyhában, sült kacsamell sáfrány szószal és sáfrányos tésztával lessz az ebéd.
 

rituevu

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
A vihar lerendezte helyettem a fametszést. Van négy szilvafám (hosszú szilva), amelyek az idén annyit teremtek, hogy tíz év alatt összesen nem. Úgy néznek ki, mintha szőlőfürtöket aggattam volna fel rá, csak éppen szilva van a szőlő helyett. Már eleve az ágak nagy részét lehúzta a súlya, de most kettő nagy ágat le is törött a vihar. Nem tudom, hogy mi van az idén, de a gömbölyű szilvafám is tele voltak szilvával. Egyik korai érésű, az már letermett, a másik most terem, de mindkettőn mérhetetlen mennyiség van/volt.

Rántott csirke lesz ebédre uborkasalátával. Az egyik kedvenc étkem. Jó étvágyat mindenkinek az ebédhez.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekként nekem az a fa hatalmas volt, és Anyukám szederfának hívta. Ha boltba mentünk fehérrel találkoztam, de ha unokatesómékhoz ott feketével. Ahogy Udvarfy is írta az út mentén sorba álltak a nagy fák. Akkor nem szerettem arra járni, mert ha ráléptünk és szétfröccsent a leve mindent megfogott. De olvasva és látva Beka által javasolt cikket visszatértek az emlékeim; ilyen volt! :hurra: És bizony mi a Dunántúlon Somogyba szederfának hívtuk. De mindig tanul valamit az ember! :cool:

Az esőt szeretem, de a vihart nem! Lányunk nagyon szokott félni, ha dörög-villámlik. Így mikor kiköltöztünk barátaink megnyugtattak, hogy itt Írországba ilyen nincs! Csak esik az eső! 3. hete voltunk itt, amikor éjjel olyan vihar volt, hogy dörgött-villámlott! Persze lányunk ordított! Másnap délután 3 óráig hallgattunk a szomszéd riasztóját mire ki tudták kapcsolni. Akkor sok kár is keletkezett, mert itt nem használnak villámhárítót. De az biztos, hogy az volt itt még az 5 év alatt az egyetlen dörgős vihar.

Reggel sütöttem egy adag krumplis pogácsát és egy újabb adag kókuszos macaroont, mert a gyerekek már rég elpusztították az előző adagot. Tegnap este készítettem mára vaníliakrémet desszertnek. Ahhoz csak a tojás sárgája kellett, így a fehérjét felhasználtam a macaroonhoz. Elkészítettem az édes-savanyú csirkét is rizzsel. Jó egy adag lett! De nem baj, mert jön az egyik barátunk is ebédre, így biztos senki nem marad éhen! :rohog:
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
A mai ebéd mangalica (hazai ) zsíros kenyér lila hagymával és kovászos uborkával . Utána egy jó habos kávé és beüzemelem a varrógépemet .A házi munkával végeztem délelőtt .
A kovászos uborka nagyon jó ízű lett ,de azért nem teljesen olyan ,mint a kenyérrel érlelt . Én még biztos,hogy fogok ilyet készíteni a férjemnek ,de magamnak maradok a hagyományosnál . Mindenesetre eddig ez a legjobb gluténmentes kovászos uborka .Színe ugyanolyan sárgássá válik mint a hagyományos kovi ubi ,ropogós ,enyhén érzik rajta a kapor és a fokhagyma .Én tormát nem tettem bele,mert nem volt itthon .Érdemes kipróbálni főleg ,ha van allergiás a családban aki nem eheti az eredeti kenyérrel érleltet .
 

Csatolások

  • P1010301.JPG
    P1010301.JPG
    1.2 MB · Olvasás: 12
Utoljára módosítva:

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Karaj csontból húsleves, tegnapról töltött csirke.
A férjem elszántan szedi és befőzi a paradicsomot, már 29 üvegnél tart. Rám csak az üvegek átmosása marad,-nem akarom elrontani a játékát!

Csatolás megtekintése 1559042 Csatolás megtekintése 1559043 Csatolás megtekintése 1559044
Kedves Kaszazsu! Milyen jó is lesz majd az a paradicsom télen! ;) De nem is szabad elrontani az ilyen játékot, mert elmarad a lelkesedés. Az én férjem most lépcsőt javít. Az jutott eszembe, hogy milyen cégéreket lehetne Neki készíteni. Mint a mesében Mekk Eleknek volt; csak Ő nem olyan silány munkát végez! :rohog:
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Karfiol leves
Túrós tészta sok tepertővel
64.jpg
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére